Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 8

• 63 049
  • 886
  •   2
Отговори
# 645
  • волно калдъръмче
Имам два въпроса и една благодарност!
Някой тук беше препоръчал крема на mixa 25% с масло от вечерна иглика. Търсех точно нещо бюджетно и супер подхранващо. Много ми допадна, благодаря за препоръката! Само ми е една идея по парфюмиран от желаното, но се търпи. Ползвам го вечер, през деня и аз съм с Moisturising factors на TO.
Сега с въпросите. На 36 съм,  от около месец въвеждам третиноин за решение на комплексни проблеми. Имам доста черни точки и бели точки (не пъпки, а точки). Струва ми се, че вече забелязвам подобрение в черните точки. Колко време отне при вас изчистването им? Също така, смятате ли че белите точки също ще се повлияят, засега не виждам промяна при тях?
Радвам се, че кремът ти е допаднал. Препоръчвам го на всеки с опъната кожа.
За черните точки - зависи от кожата. Бързо се оправят нещата, месец-два. С увеличително огледало се виждат много ясно на повърхността на кожата, трябва им много лек натиск, за да излязат. Ако ги махаш, не мажи същата вечер трет. Роговият слой е паднал и може да ти се зачеври кожата повече от обикновено. Бели точки не съм имала.

# 646
Момичета, след като ви поизчетох, реших да потърся Акнелийз от Турция и в една фейсбук група за доставки от там ми предложиха такава услуга. Жената пътува всяка седмица и ще ги достави за 18 лв броя. Ако някой се интересува от контакт, да каже. Не я познавам лично, но мога да дам име и профил на дамата.
Усмихнат ден! Simple Smile

# 647
Добра е цената, аз платих 30лв.. а като знам, че гръцкия беше 3 и нещо евро.. ма като ги няма тук, плащаме

# 648
66 лири струва в Турция крема. 13лв е реалната му цена, направете си сметка колко сте готови да дадете за надценка.

# 649
Имаше още две оферти по 30 лв, така че това ме устройва Simple Smile

# 650
18лв си е добра цена при условие, че няма човек възможност да скокне до Турция.

# 651
Момичета, след като ви поизчетох, реших да потърся Акнелийз от Турция и в една фейсбук група за доставки от там ми предложиха такава услуга. Жената пътува всяка седмица и ще ги достави за 18 лв броя. Ако някой се интересува от контакт, да каже. Не я познавам лично, но мога да дам име и профил на дамата.

Аз се интересувам от връзка с тази жена, но сте си забранили получаването на Лични съобщения.

# 652
  • Някъде по Дунава
И аз се интересувам.

# 653
За инфо на търсещите - третиноин има в емаг в момента, излиза още по-скъпо - 35-40 лв. с доставката. Проверих търговеца, някаква румънска дрогерия е, но в техния сайт цената е същата. Аз поръчах 0.025 крем на Johnson & Johnson, доста е гъст, не знам дали всички са така, за първи път ползвам. Мазала съм се 3-4 пъти, нямам реакция до момента, само малко белене на сгъвката отстрани на носа.

Последна редакция: вт, 26 окт 2021, 21:56 от Sessie

# 654
  • София
За инфо на търсещите - третиноин има в емаг в момента, излиза още по-скъпо - 35-40 лв. с доставката. Проверих търговеца, някаква румънска дрогерия е, но в техния сайт цената е същата. Аз поръчах 0.025 крем на Johnson & Johnson, доста е гъст, не знам дали всички са така, за първи път ползвам. Мазала съм се 3-4 пъти, нямам реакция до момента, само малко белене на сгъвката отстрани на носа.
Същия Ретино на Johnson&Johnson го има в olx за 32 лв и излиза доста по-евтин с доставка от 5лв., а не 10 лв. каквато е от емаг.

# 655
mili, може ли на ЛС да изпратиш линк към групата за поръчка от Турция, от която си видяла Акнелийза?
Предполагам там ще видя и профила на дамата. Благодаря! Flowers Hibiscus

За протокола - аз вече закупих 1 брой, но да си знам и за в бъдеще. Вчера ми беше първото намазване. Нямам никакви реакции тази сутрин. Кремчето ми се видя с приятна за нанасяне консистенция. Ще го включвам за сега 1 път седмично, пък да видим. Дано сработи с моята кожа. Blush

# 656
Здравейте!
Включвам се да споделя. Вече имам две намазвания с Ретиридес 0.025% и за сега нямам зачервяване или изсушаване, даже напротив! Самия крем е доста мазен и разнася се много лесно. После чувствам кожата много омазнена, но въпреки това слагам допълнително хидр.крем и масло от шипка, дали не бъркам? Сутрин също ми е много мазна.. Може би да не слагам от другите неща в деня на мазането, вие какво мислите? За сега мажа 1 път седмично.
И друго исках да питам.
Мажете ли носа? Аз сложих и там, защото имам много черни точки.
Искам и да сменя слънцезащитния. В момента съм с Биодерма Нюд Тъч. Имам опасения, че като е тониран не нанасям достатъчно продукт, понеже не ми харесва как ми стои като сложа повече. А и усещам, че много пресушава кожата ми колкото повече го оставя на лицето. Бихте ли ми препоръчали друг, който да не лъщи и запушва порите, но и да не пресушава!
Благодаря предварително!

# 657
Момичета, има ли някоя която е ползвала на avene physiolift night balm или la roche posay r redermic cream, кой е по-добър и подходящ за навлизане в употребата на ретинол? Момичето е със суха кожа. Мерси!

# 658
Аз съм ползвала на Ла Рош. Не е лош, не е сух, но е слаб като ретиноид. Иначе за начало, аз бих го препоръчала.

# 659
Аз ползвах physiolift до скоро, но кожата ми оставаше някак си не достатъчно хидратирана, не я е изсушавал, но самият крем не ми беше достъчен като хидратант. Нанасях допълнително. Не съм сигурна каква е концентрацията на ретинал в него, не можах да намеря инфо. Подозирам, че не е много висока и е подходящ за начинаещи с ретинолите.

Момичета, има ли някоя която е ползвала на avene physiolift night balm или la roche posay r redermic cream, кой е по-добър и подходящ за навлизане в употребата на ретинол? Момичето е със суха кожа. Мерси!

Общи условия

Активация на акаунт