Отговори
# 600
Здравейте! Animal Bee
Епизод 92, фрагман 2, рус. суб.
https://vk.com/turkiee?w=wall-46308288_192553

# 601
Ваня, благодаря! Flowers Bouquet

Дали Фекели е заминал в Германия след пожара или преди това. Да бие път до там, за да разбере, че Фикрет се крие под носа му. Rage Сигурно е ходил преди пожара и веднага се е сетил кой продължава със золумите. И Демир се е сетил, но и нещо е направил, за да са така наежени двамата с Фекели в последната сцена.
Ще чакаме да разберем защо Юмит е била отнета от Севда. И как тя ще продължи да живее в/с Яман.

# 602
92 еп., фраг. 2:
Юмит казва, че е посветила живота си в издирване на майка си. Беше до нея още първата вечер от пристигането в Чукурова, обаче не и каза, че я е намерила. Защо бяха нужни: отмъщението, историята с Демир, компанията на Фикрет, когато майка и е до нея...
Значи, не е въпросът да я намери, а да я накаже.
Явно има две истории за това как са се разделили майка и дъщеря:
едната е разказвана на Юмит, другата ще чуем от Севда.

Фекели стои пред туристическото бюро на Фикрет F&V. Да видим какво ще донесе оттам. Кой ли е V?

Двамата „братя“: любов и отмъщение.
От страната на Демир: любов и духовни връзки свързват хората край него.
Последният жест е името на Аднан, към което е прибавено като първо име името, дадено от майката и то е името на родния баща Йълмаз.
Демир освободи напълно Зюлейха, даде им възможнст да бъдат щастливи двамата с Йълмаз; сега това прави и за детето, в новото име ще бъде отразена неговата лична история.
Ето затова винаги съм подкрепяла Демир. Много е последователен в любовта си. Това, което отне на Зюлейха в началото, сега и го върна. Тя е свободна и остана по свое желание с него; нищо не налага сега промяна на името на детето, това е прекрасна част от любовта му.   
Ако утре се случи нещо с Демир, Зюлейха може да започне живота си отначало напълно свободна и осигурена. Но точно тази свобода, която получи, ще я задържи и ще я накара да довърши това, което явно Демир няма да успее да довърши за рода Яман. Любовта задължава и дава криле.
От другата страна, от страната на Фикрет любовта е забранена, унижена, отказана – тук отмъщават. Двамата с Юмит искат да разрушат любовта на Зюлейха и Демир; Фикрет е влюбен, но отблъсква Мюжгян; Юмит е любовница на Фикрет, но сега изпълнява любовна мисия с Демир..., отношението към любовта е същото като на Хюнкяр, същото като от времето на Азизе.  За хората от тази страна е важно да се подредят като „кръвни“ роднини.
Демир зададе важния въпрос за снимките: кой е фотографирал?
Не можах да разбера историята с Фекели на финала.

И нещо в по-общ план за отмъщението:
Виждам два основни лъча, които се фокусират върху Демир/Аднан Яман. Единият изразява мъжко мислене: то започва от детския спомен като отмъщение между деца момчета и върви до отмъщение на порасналите Демир и Аднан; към тях са всички игри, прониквания тук и там, физически вреди, всяване на страх, залагане на бомби, играта с любовница, вкл. първото писмо, в което на Аднан се отмъщава, защото е изоставил жена, с която е бил, както и детето от нея, каквото е мисленето на отмъстителя. Този лъч следва Фикрет.
Другият лъч изразява женско мислене и засега го свързвам с Лютвие. В какво се изразява различният начин на мислене, който наричам женско мислене. Тук има една много хитра манипулация с изваждането на бял свят на писмото на Сафие и то точно в този момент. Докато първото писмо изразява мнението на Аднан Яман, каквото познаваме и от неговото писмо до сина му Демир, а именно, че Аднан има един единствен наследник и не признава детето, което Сафие води при него, за свое дете, то в писмото на Сафие е променена историята между Аднан и Сафие, тя е станала история на взаимна любов със сериозни намерения от двете страни за общо бъдеще и едно дете от такава история, въпреки че в писмото не става дума за дете, но като следствие дете от такава история е желано и не е някаква голяма изненада. Докато Демир и Фикрет са заети с това да чистят честта на баща си и на майка си, Демир окачи второто писмо по стените на града и с това прие неговото съдържание, вкл. потенциално за детето от връзката в този и вид. Хитростта е в това, че в този момент Демир няма идея, че самият той може да бъде герой в такава съвременна история и да има дете от нея. Като сам застана зад този характер на връзката на баща си, Демир вече е направил една голяма крачка към признаването на Фикрет по аналогия на свое дете от връзката си с Юмит. Остава само да се разбере наистина, че ще има дете. Докато защитава честта на баща си, Демир ще влезе в този капан, който женско мислене е направил за него. Докато мъжкото мислене е заето с въпросите на честта, женското преобразува мястото на детето от историята на Аднан и Сафие, за която говори Чукурова. В мъжкото това дете е нежелано от бащата, а в женското – то е дете от взаимна любов. Но Демир е вече ангажиран с тази женска гледна точка, от която няма да може да се откаже. Лютвие подготвя почвата за приемането на Фикрет като „брат“ в семейството на Яман. 
За мен основен въпрос остава: каква е връзката между това, което прави Фикрет и ролята на Лютвие, има ли координация между тях, но засега нямам отговор, явно има още много неща, които не знаем.

# 603
Цитат
Катя, Лютвие убеждаваше Фикрет, че не е имало насилие над Сафие - сцената в болницата, когато му показа писмото от майка му. Тя го прочете на глас докрая вместо него и го караше да види, че почеркът е неин. Това показва, че той вярва в своята съчинена версия за насилие.
Да, Фикрет разбра от писмото и леля си, че майка му е била нещастна в брака си, че е била щастлива с Аднан Яман и че е имало планове тя и той да се разведат и да имат семейство. Това с какво очиства честта и името на Аднан Яман, та Демир го разлепи из Адана?  Според мен - с нищо. Освен ако не приемем тезата, че за една жена тези отношения са   укорими, но за един мъж - не. За насилие обаче нищо не беше публикувано от Фикрет. 
Цитат
После каза на Юмит - "аз изгубих". Какво изгуби - не е едно и също доброволна връзка - незаконно дете, насилие - незаконно дете.
Какво изгуби Фикрет с обявата си, че носи кръвта на АЯ? Той си обясни на Мюжгян, а после и на Юмит. Изгубил е Фекели, Мюжгян. Що се отнася до доброволната и принудената връзка, за едно дете, плод на извънбрачна връзка едва ли има значение. Има значение, че не е припознато от баща си, че е било отхвърлено дете. Ей така се ражда омразата, отмъщението, агресията.

# 604
Ерджан чу цяла Чукурова да обсъжда насилената Сафие. Нали затова Зюлейха открадна писмото - да покаже на Демир, че Аднан не е насилник. И разлепеното писмо свали обвиненията от него в хорските очи. Коментиращите на улицата зададоха въпроса откъде е сигурен Фикрет, че е син на Аднан. Същия въпрос зададоха приятелите на Демир при разговора в кабинета му в хипотетичната ситуация преди да влезе Зюлейха.
Фикрет изгуби всичко - разбра го в началото на серията като чу изявлението на Демир пред пресата, и вече не можеше да се представя в Чукурова за такъв какъвто всъщност не е. Той има една фантазия в главата си - че Демир ще прави това, което на него му се иска. Но планът излезе нефелен. Изобщо не помисли за други варианти на развитие, за щетите, които би могъл да понесе, ако нещо се провали. И понеже няма никакъв шанс да очисти името на майка си, което сам оплеска като извади на показ чаршафите ѝ /каза го на Мюжган/, запали конюшнята.
Дали Гаффур го е видял. Ако Фуркан не се възстанови бързо, Фикрет ще остане дълго време скрит.

Ваня, когато Лютвие заведе Зюлейха и Аднан при Кемал Али, я попита "Искаш да се познават и обичат, да?" И след положителния отговор на Зюлейха заключи "Няма нищо по - прекрасно от това да имаш брат". Всъщност ѝ казва - щом приемаш Керем Али, ще приемеш и Фикрет.

Нещата, които не знаем, ще научим в следващите осем серии и в 4-ти сезон - Бирсен е потвърдила. Ще се появят нови, неочаквани имена. А ние трайно ще уседнем в Чукурова Joy.

# 605
Здравейте Flowers Hibiscus
Благодаря за споделеното! Flowers Cherry Blossom
Аз изоставам и преди малко приключих 90 епизод с превод. Та, в интерес на обективността: за коментираната в сериала ситуация Аднан-Сафийе и някои твърдения на героите около тази ситуация са леко объркани и СЦ дадоха противоречиви неща. Още, когато Фекели хвана "на тясно" Фикрет и му поиска отговори за действията му, Фикрет каза, че нямало голямо значение, дали майка му е била насилена или излъгана...Аднан се възползвал от нея. Това дори го коментирахме. Т.е. Фекели също не получи конкретен отговор от Фикрет, но отиде в Бурса с утвърден такъв за себе си: че Сафийе е била насилена.
Впоследствие, сега в тази серия това, което прочетоха на глас в Яман от обявлението на Фикрет не съдържаше обвинение към Аднан Яман в насилие/изнасилване на майка му. За това и самият Демир беше решил да не прави нищо по въпроса и точно това той отговори на Ерджан, който го пита, дали ще даде някаква ответна реакция. Поведението на Демир се промени, когато чу, какво са говорели и обсъждали хората по улиците. По същия начин и Зюлейха и Севда. Те не отреагираха крайно на написаното от Фикрет, но промениха своето настроение, когато Шермин ги информира, какво говорят чукуровци в центъра и по кафенетата. Т.е. на база на написаното от Фикрет, хората са започнали да си доизмислят някои неща и да украсяват и да оцветяват историята. Така, както винаги става. Без да оправдавам Фикрет, си мисля, че той не е писал конкретно за насилие или изнасилване (едната теория, която е имал), а за възползване на Аднан Яман от майка му (което може да е станало чрез заблуда, лъжа, напразни обещания и т.н.). После в болницата той не можеше да повярва, че е имало някаква взаимност в старата история, защото взаимността предполага някаква по-дълга връзка във времеви аспект и съзнание, че е възможно да е заченато дете и евентуално признаване на това дете. Докато при насилие или възползване по някакъв начин е по-лено и логично да се отрече бащинство или да се отрече признаване на дете от съвсем кратко физическо общуване. Наистина е малко объркано, защото нещата не ги дадоха съвсем ясно, но все си мисля, че ако Фикрет беше написал черно на бяло за насилие и изнасилване, то Севда и Зюлейха щяха да реагират още в началото така, както реагираха после след думите на Шермин, както и Демир нямаше да реши да не обръща внимание на написаното, имайки предвид все пак това, че Аднан е бил женкар и всички го знаят. За мен, сега като гледах серията, е по-логично Фикрет да не е споменал детайли, а хората по улиците да са си доизмислили нещата, имайки предвид спомени или някакво формирано мнение: "Аднан не можел да седи мирен, като видел жена" и т.н. Още повече, имайки предвид, коя е била Сафийе...работеща като чистачка в една от вилите на Яман. И много по-лесно е да си помислят, че Аднан я е насилил...така както всички по онова време много добре са знаели, какво правят понякога бейовете с красивите работнички (историите на Ерджо и т.н.).
Интересно в тази серия ми беше и друго: отново в името на обективността - че Фикрет каза на Демир, че е изкарал с план шофьорите на камионите, но Демир продължи да твърди и пред Зюлейха, как Фикрет щял да убие невинни хора. Това може лесно да се провери при разговор със самите шофьори - те могат да кажат за настоятелните мъже, които искаха да ги черпят. Т.е. Демир реши да не проверява твърденията на Фикрет, но продължи с убеждението си, че Фикрет е щял да избие хората и да остави децата им сираци. Сякаш Демир иска Фикрет да се окаже луд убиец. Интересното е, че Демир сега говори за смърт на невинни хора, но забрави, че и той ги вършеше едни.....Scream
Лютфийе - за момента не съм убедена в ролята й сега. Тя нямаше как да знае, че Фекели ще я потърси за съвет; нямаше как да знае, че ще я кани в Чукурова. За момента ми се струва, че тя в началото искаше да влияе на Фикрет с думи, но не успя да го убеди и той нанесе следващия удар, който вече изискваше някаква реакция. Нямам убеждение, че Лютфийе е замесена в публикуването на писмото на Аднан, нито в обявлението на Фикрет, където се намеква за възползване и някаква принуда, евентуално. Обявлението е пречка към насочване на единно мнение на обществото по повод на Фикрет като син на Яман. Ако тя цели признаване на Фикрет, то писмата, които има от Сафийе с разкази за връзка и планове ще са много по-ценни, както и онова писмо от Аднан, което е с остър тон, но той там признава за физическите си отношения със Сафийе. Thinking

По фрагмана:
Да видим, дали Севда ще признае на съпрузите Яман или поне на един от тях за Юмит.
Много хубав жест на Демир. Той върна това, което отне на Йълмаз и Зюлейха, но за съжаление това, което не може да им върне е времето. Времето, през което Йълмаз и Зюлейха можеха да са заедно и Йълмаз да е баща на сина си...няма как да се върне. Но, по-добре късно, отколкото никога.
Аз не съм подкрепяла Демир преди, нито разбирах любовта му, нито я харесвах. И съм доволна, че самият герой заклейми всички свои предишни действия, определи ги като грешка, поиска прошка, промени се и започна съвсем нова "страница" в любовта. Самият Демир каза, че като гледа назад се срамува и мрази "онзи Демир". Доволна съм за себе си и визирам единствено себе си, че думите на героя са доказателство за мен като зрител, че "грешката не е била в моя телевизор".  
Nature First Quarter Moon With Face

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 02:20 от dana78

# 606
Добро утро Simple Smile
Дааа, градската мълва доукраси публикуваното в пресата и на стените в Адана и го снесе на Демир във вид на насилие. Но мълвата си е такава, ражда се от чуто, преразказано, преживяно и от снежна топка се превръща в лавина. Въпросът е, доколко ще се съобразяваш с нея. На мен ми направи впечатление и първата реакция на Демир на чутото от Ерджан - баща му на всеки е помагал, а в случая говорят за него като насилник. Не се изясни какво има предвид, но ... това не ми се покрива с представата, която е създадена за Аднан Яман до сега от Фекели, Хюнкяр, Сание ... Чудя се, какво могат да измислят сценаристите, за да убедят Демир, че братството му с Фикрет не е фантазия в неговата глава. И стигам само до едно - евентуално писмо, забутано някъде, от майка му. Или пък Хамине да изригне в някой далечен спомен...
И аз не мисля, че Лютвие играе някаква скрита и подмолна роля в домогване до богатството на Яман. Но тя със сигурност знае, чий син е Фикрет, ако Сафие е споделяла само с нея всичките си тайни. А в думите й към Зюлейха -  "Искаш да се познават и обичат, да?"  "Няма нищо по - прекрасно от това да имаш брат" - аз не съзирам някаква императивност от вида: щом приемаш Керем Али, ще приемеш и Фикрет. Тъй като става дума за познаване и обич (тя самата има брат и сестра и е съпричастна към децата им), по-скоро откривам някакво желание за промяна и умиротворяване на отношенията между Фикрет и Демир, позовавайки се и на нейните отношения с двама мъже. А от Шермин и Фюсюн тя научи много за Зюлейха и я приема някак по-спокойно в сравнение с Мюжгян.
По отношение на фрага и на мен отдавна ми е интересно какво е станало, че Севда е била лишена от детето си (дано Аднан Яман да няма намеса и в това Thinking). Явно тук разказите на Юмит и Севда ще се разминат. А също и как ще реагират Демир и Зюлейха на новината, че Юмит е нейна дъщеря. Не вярвам на първо време тя да признае родствената връзка в конака. Пък и Демир и Зюлейха явно ще са заети с палежа на Фикрет и снимките. Фикрет явно е побеснял в отмъщението за разлепеното писмо на майка си. И все пак ... странни вреди нанася - ще взривява камиони, но пази шофьорите; пали конюшнята на Яман, но ... е извел конете преди това.
Приятен ден и бъдете здрави Flowers Four Leaf Clover

# 607
Привет Flowers Four Leaf Clover
Катя, да има разминавания в казаното за Аднан. Демир вече няколко пъти казва, че баща му е помагал на всеки един в Чукурова, но ние чухме съвсем други неща за него още от началото на сериала. Аднан е искал да бъде единствен владелец на Чукурова с плодородните земи. Това не е лесно постижимо с всички тези земи, които са били собственост и на други хора. Фекели разказа, бащата на Четин също, както и Хюнкяр, а и видяхме от ретроспекцията, че Аднан е изнудвал хората за продажба на земи и ги е заплашвал. Много ясно помня, как Хюнкяр каза, че Аднан е имал много врагове, че е бил гневен и агресивен в работата си и че може дори да е вършел и някои незаконни неща. Нека имаме предвид, че на 18-19 години самият Демир е подкупил хора да лъжесвидетелстват срещу Фекели, за да може той да изгние в затора. Това е незаконно и тотална измама...както от негова страна, така и от страна на лъжесводетелите, които са лъгали под клетва. Това Демир го е виждал някъде, нали Аднан е бил негов модел за подражание. Няма как едно момче да състави такъв план, ако не го е виждал в действие. До момента нямаме данни в това да са били замесени нито Хюнкяр, нито Хамине, нито Севда. Т.е. Аднан не е бил честен човек в стопанската си дейност - за това има много изказано вече; не е бил честен мъж и в личен план - и за това има изказано и всички знаят. Единствено любовта му към Севда е някаква причина той да бъде модел за подражание. Но, сега въпросът е, дали наистина Аднан се е виждал със Сафийе докато е ухажвал вече Севда и каква е историята. Според изчисленията на Севда на база на казаното от Есма за годината, в която тя е видяла Сафийе и Фикрет, така и за възрастта на детето, тя е убедена, че Аднан се е срещал и с другата жена, освен с нея. Ще гледаме и ще видим, какъв ще се окаже тук Аднан Яман старши.
Интересно, че има разминаване и за детството на Демир. Хюнкяр разказа, че Аднан е бил студен баща, че не е обръщал голямо внимание на сина си, че е отсъствал. Демир бил станал затворен, мрачен на 6-7 годинки - това, като разглеждаха веднъж албума с Хамине. Демир разказва друго. Къде е истината?! Точно, когато Демир е бил на 6-7 годинки, Аднан се е запознал със Севда. Може би има връзка и Демир е започнал да усеща по-силно напрежението в къщи.
Друго, което си мисля е за Севда. Тя трябва вече да е родила Юмит при запознанството си с Аднан. Т.е. Юмит би трябвало да е по-голяма от Фикрет поне с година минимум. Защото според показаното, Севда реши, че началото на връзката й с Аднан съвпада с евентуалното зачеване на Фикрет, базирайки се на думите на Есма и годината, в която е станала историята с дъжда и изгонването на майката с детето. Така, че Юмит вече е трябвало да е била родена и отнета от Севда. Не мисля, че Аднан има нещо общо...даже според мен, той е помагал да я търсят с години и така и Демир и Хюнкяр някак си са разбрали. Защото сякаш Демир знаеше и Хюнкяр също. Когато Севда убеждаваше Демир да се разведе (разговора в конака й след "прихващането" на Зюлейха), тя каза, че много добре знае, какво е да отнемат дете от майка. Демир не реагира - замълча, така не реагира и Хюнкяр на същите думи на Севда, когато Зюлейха беше насочила ножа срещу нея. Единствено с въпросително изражение реагира Зюлейха при разговора със Севда след последното неуспешно бягство, но не беше време и място да разпитва. Дали на Юмит е разказана лъжа или тя е намерила снимката и си е съставила свое мнение, разпитвайки за Севда и научавайки за живота й. Ще видим.
Цитат
И все пак ... странни вреди нанася - ще взривява камиони, но пази шофьорите; пали конюшнята на Яман, но ... е извел конете преди това
За Фикрет: да, той има емоционална травма и е психически нестабилен; гневен, яростен и ядосан и иска да съсипва; може да е вършил незаконни неща, най-вероятно е това да е така...но не мисля, че е убиец, нито цели предумишлено убийство.
Най-вероятно Гафур го е видял и това ще е повод за гнева на Демир към Фекели. Нали такава беше информацията от озета...че невъзможността Фекели да спре Фикрет води до гняв на Демир и към Фекели. Да видим, какво точно ще е. Но, Фикрет не е малко дете, а мъж на 35 години...надали някой може да го спре или откаже, от това, което си е наумил или решил. Фекели е с два инфаркта и не може да е "бавачка" на племенника си и да отговаря за него и да носи отговорност и за действията му. Тепърва ще видим, но Демир трябва да внимава, защото може да остане сам и без подкрепа в един или друг момент, в резултат на гневния си нрав.
Лек ден и от мен! До довечера! Nature Star2

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 12:50 от dana78

# 608
Здравейте. Аз още не съм изгледал 91 епизод, понеже гледам епизодите с бг субтитри, предполагам, че днес ще го пуснат. Това, което видях във фрага за 92 епизод, че Зюлейха вижда снимката на Демир и Юмит, ми се струва, че е направено за заблуда. Според мен няма да разбере още за тях(ако не знае и си мълчи). Историята на Севда ще започне да се разкрива. Интересно е кой и защо я е разделил с дъщеря й. Отношението й към Юмит ще се промени, но си мисля, че пак ще прави всичко възможно да я държи далеч от Демир. Тя знае, че Демир е влюбен в Зюлейха, и след толкова години далеч от дъщеря си, няма да иска да я гледа как страда по Демир. Друг е въпроса, какво ще направи Юмит. Отначало ще се държи хладно със Севда, но когато разбере истината, която и ние очакваме да видим, ще се сближат. Севда няма да сподели на Зюлейха и Демир веднага, че Юмит е нейна дъщеря, първо ще се опита да си изяснят отношенията с Юмит. Но в един момент на Севда ще й се наложи да избира между родната си дъщеря Юмит и Зюлейха и Демир. Не ми се вижда, как четиримата ще живеят в една къща, имайки предвид чувствата на Юмит към Демир. Най-малкото Севда няма да го допусне. Толкова години е била разделена с дъщеря си, не ми се вярва да живее разделена от нея. Всичко ще се промени, разбира се, ако Юмит разбере, че е бременна, тогава нещата ще станат по-сложни. Поне аз, така ги виждам нещата.
Приятно гледане довечера.

# 609
Привет!

Откъс от еп. 92 Rolling Eyes Rolling Eyes

https://www.instagram.com/p/CNryVpRKh-g/

Не вярвам Юмит да желае да живее с майка си. Тя пристигна в Чукурова с друга цел и друг план. В движение настъпи промяна, когато успя да вкара Демир в леглото си, да го подтикне към развод и нов живот; още една промяна след отдръпването на Демир и включването ѝ в съсипването му - тоест, връщане към първоначалния план. В това лъкатушене нямаше място за Севда и причината е една - Юмит не очакваше Севда да я разконспирира като любовница на Демир. Затова се принуди да изиграе последния си ход с признанието, че е нейна дъщеря. Фикрет подпали конюшнята, а Юмит - Севда. Има вероятност Фикрет да е съгласувал с Юмит подпалването, но за Севда той все още не знае.

Текстът към втората снимка - "Разкрива се още една 40-годишна тайна"

Не разбрах къде се намира Назан, старото радио работи Smile

От Хюля

# 610
Привет Flowers Rose
Благодаря за споделеното! Flowers Sunflower
Не вярвам Демир да стреля наистина по Фекели. Или е инсценировка или е мисъл, кошмар и т.н. Защото, ако е истина...Демир го чака затвор до живот или смъртна присъда.

# 611
Head Band Hushed И на мен ми се струва нереално. Какво би могло да разяри Демир до такава степен, че да застреля Фекели така без да помисли за последствията? Но ще видим довечера.

# 612
https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-82230597_456242011%2F707 … pl_wall_-82230597
Много странен кошмар наистина... и страшен де. Какво толкова го е разярило Демир и настроило точно срещу Фекели. Защото не ми се вижда нормално да държи Фекели отговорен за действията на Фикрет. А определено публичен скандал някакъв има, вижда се и в трейлъра.
ПП Сега прочетох една рускиня, която предполага, че Фекели нещо е научил в Германия, свързано и с Яманови, или Демир... Нещо тайнствено беше загатнато и в озета, ама всички го свързвахме с Фикрет. Rolling Eyes

# 613
Момичета, да, всичко е възможно: от Фикрет, през неща за Аднан, до самия Демир. Но, каквото и да е, не вярвам Демир така да реагира и да настоява за извинение с насочен пистолет. Извинението винаги трябва да е обмислено и може да почака.
Демир знае, колко хора и какво успяха да му простят, той вече има друг начин на мислене и се надявам, че дори и Фекели да е сбъркал, то Демир ще има силата да положи усилия да го разбере. Демир така да реагира, осъзнавайки последствията...направо не мога да вярвам в това, което се вижда...има нещо друго. Надявам се.

# 614
Здравейте! Animal Bee
Моите разсъждения за Фекели са извън сцената: Демир с пистолета.
Фекели се опитва да играе роля на посредник между Фикрет и Демир. Тази роля не е по неговите възможности. Фекели не познава хората. Под покрива му отново е човек/или хора, които този път искат унищожаване на Демир и семейството му. Фекели игра такава роля между Демир и Йълмаз, но тогава „отмъщението“ задаваше самият Фекели, то беше градивно по същество, а Йълмаз беше пред очите му. Но не можа да спаси уж любимата му Хюнкяр от друг човек, който Фекели сам доведе в Чукурова и отглеждаше със собствени сили.
Сега случаят е съвсем различен.
Демир отиде най-напред при Фекели и той не му каза нищо от това, което знаеше. В онзи момент Фекели вече знаеше доста неща и в един разговор Демир можеше да получи много важна информация, без Фекели да предава Фикрет. Демир можеше да разбере на един много по-ранен етап, че Фикрет и Юмит се познават. Това Фекели знае отдавна, за него това е без значение, но за Демир можеше да бъде отключващо. Фекели знае какъв е размахът на това, което Фикрет замисля, видя подготовката и кабинета. Аз го разбирам, заговори се за грехове на неговия стар враг и във Фекели се е събудила старата вражда. Когато се разбере и за връзката на Демир, Фекели ще бъде много доволен: Яман са женкари и създават деца всеки ден наляво и надясно, които после отказват да приемат. Съзнателно или несъзнателно Фекели заблуждава Демир; заблуди го, че Фикрет си е заминал и така го успокои и направи неподготвен. Телеграмата не е оправдание, Демир трябваше да знае мисленето на Фикрет, което личи в тайния кабинет. Ролята на медиатор би била полезна само тогава, ако Фекели познаваше Фикрет, а когато не го познава, трябваше да каже това, което знае за него на Демир. Сега Фекели действа, дори и това да е без да иска, на страната на Фикрет и против Демир. За Демир е прав, Демир беше за малко негов син, сега е син на Аднан Яман, обаче с Демир са Зюлейха и детето на Йълмаз. Но какво да искам от човек, който със собственото си участие направи един лъжец герой на Чукурова. А преди време накара Хюнкяр да застане срещу Демир, за да не продадел Демир дела си от общата собственост на враговете...

Хората на Фекели.

Общи условия

Активация на акаунт