Отговори
# 705
Юмит дойде до катастрофиралата Зюлейха по същия път, но олиото не поднесе нейната кола. Затова ми се струва, че е по - скоро умишлена повреда.
И всичко това след поредното разкаяние на Фикрет пред Фекели, прошка, прегръдки... Не му пука, че вече всяко нападение над Яман ще се свързва с него. А последното е опит за убийство. Но не уби Зюлейха, а бебето ѝ.
Ясно е какъв е ултиматумът на Юмит - Севда да стане съучастница в отмъщението. Тя има най - голяма възможност да раздели Демир и Зюлейха. Избрала е друг начин да предпази Демир - директно му казва, че целта на Юмит е да го унищожи, тоест, да стои далеч от нея. Надявам се да остане докрай последователна и да не жертва Демир и Зюлейха в името на лудата си дъщеря.

# 706
Не ми се връзва на мен Фикрет, който до сега пазеше и конете, да тръгне да убива Зюлейха чрез повреда в спирачната система на колата й.
Има още един човек, който знае коя е колата на Зюлейха и държи карез на Демир. Онзи многоженецът- Рашит също може да е причина за катастрофата.

# 707
Катя, вярно е - и конете, и шофьорите на камионите. В единия случай можеха да загинат деца, в другия - Фикрет реши сам да си свърши работата и отново можеше да изгори човек. Но защо Рашит ще повреди колата на Зюлейха, а не на Демир - той го наби и изгони. А и ми се струва доста страхлив.

# 708
Честита Цветница! Animal Bee
Честит празник на носещите имена на цветя! Purple Heart

„Ако действително искаш да съм щастлива,
ако наистина искаш да присъстваш в моя живот,
ти ще направиш това, което е написано тук.“

Не знаем какво Юмит е написала.
Но знаем, че това, което ще я направи щастлива, е да бъде с Демир; да и помогне това да се случи, е условието Севда да присъства в живота и.
Това обаче е личният план на Юмит. Това не е планът на отмъщението, какъвто го формулира Фикрет: в плана на Фикрет Юмит трябва да раздели Зюлейха и Демир, а на финала Юмит и Фикрет трябва да бъдат заедно. Планът на Фикрет не предвижда Юмит да е щастлива с Демир, напротив, Фикрет и повтаря, че ако тя се влюби в Демир, Фикрет ще я унищожи. Отделно, дали Юмит ще е с майка си или не, това също не е говорено с Фикрет, това е личен план на Юмит.
С други думи, Юмит иска подкрепа от Севда за личния си план да бъде с Демир, който план от един момент нататък се разминава с плана на Фикрет. Това, което Юмит иска от Севда, е само част от отмъщението на Фикрет – Севда да съдейства за разделянето на Зюлейха и Демир, но Юмит иска след това тя да бъде с Демир, а Севда трябва да и помогне и за двете неща. 

По всичко личи Севда не е казала на Демир, че Юмит е нейна дъщеря. Може би като не разкрива това – а и докато не изпълни желанията на Юмит, Севда няма да бъде призната от нея за истинска майка, Севда вече е в ролята на балансьор. Ако се разкрие като майка, може би ще изгуби доверието на Зюлейха и Демир, а и на другите участници. Сега знаем, че тази тайна е известна на Фикрет, дали знаят за нея Лютвие, Бахтияр? За Зюлейха остана онази нишка с истанбулската фамилия, позната за Севда, по която Зюлейха някога може да тръгне.
Пред Демир Севда „превежда“ исканията на Юмит като отмъщение към него: „Като те привързва към себе си, тя иска да те унищожи.“ Така замаскирано Севда казва на Демир: любовта на Юмит (тук Севда включва и своята подкрепа за тази любов, за която подкрепа Демир няма да знае, но е предупреден за крайния смисъл) е нещо лошо за теб, то цели твоето унищожаване. Така това, което прави за Юмит, Севда унищожава пред Демир. Вероятно за момента Севда така вижда своята роля като балансьор, който може да запази отношения и с двете страни и така да научава техните намерения и да дава сигнали, каквито прецени, за да предпазва. Но нещата ще се усложнят, когато разбере всичко за отмъщението и нейната роля ще стане много по-сложна.

Мислите за аварията май са на Бахтияр. Той изглежда разумен човек, би трябвало вече да си зададе по-сериозно въпроса за присъствието им в Чукурова.

# 709
Честита Цветница! Flowers Leaves Flowers Hibiscus Flowers Leaves

Цитат
това е личен план на Юмит.
С други думи, Юмит иска подкрепа от Севда за личния си план да бъде с Демир, който план от един момент нататък се разминава с плана на Фикрет. Това, което Юмит иска от Севда, е само част от отмъщението на Фикрет – Севда да съдейства за разделянето на Зюлейха и Демир, но Юмит иска след това тя да бъде с Демир, а Севда трябва да и помогне и за двете неща.

Именно. От момента в който Юмит успя да вкара Демир в леглото си, планът ѝ е различен от плана на Фикрет. Той не приключва с раздялата на Зюлейха и Демир - първоначалният план, а има продължение. И е странно, че "влюбването" на Юмит все още не е проговорило на Фикрет за истинската ѝ цел. Севда не знае за плана на Фикрет, но той така или иначе е включен в плана на Юмит.
Интересна представа има Юмит за майка си Севда, а може би изобщо за майката. Изнудването ѝ е точно толкова мръсно като постъпката на баба ѝ и леля ѝ - отнемането на детето от Севда. И въпреки че едва сега разбра на какви мъки и страдание е била подложена майка ѝ, иска да ѝ причини още. Иска да построи щастието си върху нещастието на двама души, които уж обича. Жестока егоистка, тя добре знае, че Севда е духовна майка на Демир, знае за силната връзка между двамата и иска да получи Демир от ръцете на майка му - с интриги. Не я интересува какво ще преживее Демир и какво Севда, ако реши да се поддаде на изнудването.

Цитат
Така замаскирано Севда казва на Демир: любовта на Юмит (тук Севда включва и своята подкрепа за тази любов, за която подкрепа Демир няма да знае, но е предупреден за крайния смисъл) е нещо лошо за теб, то цели твоето унищожаване.

Севда представя пред Демир само част от картината - отмъщение на изоставена жена. Невярна, но достатъчно ясна като предупреждение към Демир да се пази. След загубата на бебето на него ще му е още по - трудно да разкаже на Зюлейха за Юмит, а той няма друг начин да спаси семейството си от унищожение. Ако Севда му каже, че Юмит е дъщерята, която сега е открила, само така би могла да помогне наистина. Демир и Зюлейха не само ще я разберат, но и ще оценят искреността ѝ.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 16:19 от LU4IQ

# 710
Лучия, ако Севда каже на Зюлейха и Демир, че Юмит е нейната изгубена дъщеря, това ще е много в полза на Демир и връзката му със Зюлейха. Но това означава Севда да заеме страната на Демир и Зюлейха. Положението на Севда е същото като на Фекели, вече стана дума много пъти за това: те са двамата духовни родители на Демир в момента и най-много искат да му помогнат, но същевременно всеки има и свой друг близък човек, на когото иска също да помогне, съответно Юмит и Фикрет. Това е една от причините около Демир да има много информация, но тя да не стига до него. И Демир ще продължи да се бие като в мъгла – с ограничена видимост за връзките между нещата.
Севда направи извънредно много за Зюлейха и Демир дотук. Замислям се, но едва ли би ми харесала Севда, ако сега заемеше само една от страните. С всички рискове, които носи това да бъде между тях.

Видях няколко превода на разказа на съдружника на Фикрет в Германия. Всеки от тях определя различно началния момент на промяна в него. Последният превод беше на бг: „Между другото, той започна да руши всичко, след като се запозна с Юмит. А след смъртта на майка си съвсем  изостави всичко.“ В другите преводи за начало на промяната се сочеше момента, когато  Юмит си е тръгнала от Германия или когато е починала Сафие. Юмит каза на Севда, че е прекарала живота си в нейното издирване. В Германия тя е била на специализация, но запознанството и с Фикрет може и да не е било съвсем случайно, а по някаква следа от издирванията и до този момент. Тази версия от разказа в бг превода задава една друга възможност за възстановка на цялата история. Активната страна в издирването е Юмит, тя е търсила до този момент, открила е Фикрет, как – не знаем, но е възможно и да е стигнала до Лютвие. По какъвто и начин да е станало това, Фикрет и Юмит са разбрали, че имат сродна история: деца, пострадали от Аднан Яман, които в настоящето имат общ враг – Демир. Демир е останал от вътрешната страна на вратата на конака и е бил щастлив с майка си и баща си, докато на тези деца са им отнети дома и семейството, така поне в тяхното съзнание. До появата на Юмит Фикрет е разполагал само с детския си спомен. Разказът на Юмит е дал живот и на спомена на Фикрет. И това може да обясни промяната във Фикрет, започнала с появата на Юмит. Когато Сафие умира, Фикрет намира писмото от Аднан. Кой го е сложил там, това може би някога ще разберем. По-важното е, че от този момент нататък, по думите на съдружника Вурал,  Фикрет става вече неуправляем. Детският спомен е бил винаги в неговото съзнание, но в това описание на приятеля за Фикрет се вижда една постепенна ескалация, за да се стигне до идването му в Чукурова. Мисля, че в някакъв момент Юмит е била във връзка с Лютвие: дали преди да отиде в Германия или след връщането...Сега не сме видели Юмит и Лютвие на едно и също място, не сме чули разговори, не знаем дали те се познават, веднъж стана дума да се обадят по телефона на Юмит, но Лютвие отказа, на рождения ден двете стаяха на разстояние. Няма никаква информация дали двете знаят една за друга, но точно това е и съмнителното. Фикрет като човек е направен в по-големи крайности: от много войнствен до много нежен и чувствителен, докато Юмит е в равна гама, тя е преобладаващо сурова и жестока. Свързването на промяната във Фикрет с появата на Юмит в живота му и наблюденията ми върху Юмит и Фикрет в сериала дотук ме карат да мисля, че е много възможно това, което наричаме план за отмъщение на Фикрет, да е по-скоро план на Юмит. Има ли и каква е връзката, има ли обща редакция на този план между Юмит, Лютвие и Фикрет, къде и в чия глава първо се ражда, кой какво знае и как участва, това сега е трудно да се каже. Но първата дата на промяна във Фикрет засега е появата на Юмит в Германия, затова най-вероятно ми изглежда тя да е запалила първата искра за отмъщението като реално действие, а не само като идея в главата и независимо от това, че сега главният е Фикрет. Юмит е, която и до момента на срещата с Фикрет, е търсила, правила е нещо.

# 711
Привет Flowers Sunflower
Честита Цветница! Честито на празнуващите днес! Flowers Tulip Green Heart Flowers Cherry Blossom
Благодаря за коментарите! Flowers Rose И моите впечатления съвпадат със споделеното от вас.
Наистина е странно, че Фикрет не може да прозре играта на Юмит. Имам чувството, че тя го "успива" с обяснения и той има някакво нелогично доверие в нея. Сега, като го арестуват  и има време да мисли, то може да му "светне лампата".

# 712
И Бехиджето беше интригант и злодей, но си намери майстора. На Юмит да ѝ се размине ли?

# 713
Във фрагмана Демир пита Севда - "За какво/кое се готви да ми отмъсти?" Отговорът е - "Привързвайки те към себе си, иска да те унищожи." Мисля, че Севда взема страна с това изказване. Тя не успя да убеди Юмит да се откаже от Демир, не успя да убеди Демир на какво е способна изоставената жена /преди да научи, че Юмит е нейна дъщеря/ и сега директно му казва, че Юмит си е набелязала Демир като цел за отмъщение, тоест съзнателно го е вкарала в любовна история. Това е много повече от предишното предупреждение в което Демир не вярваше и отговаряше, че Юмит не е такава; че нищо няма да направи. Севда няколко пъти опита да предпази и Зюлейха от приятелство с Юмит. Очаквам разговор и с нея, но ще е по - сложно.
Да, много е вероятно идеята, планът за отмъщение да са на Юмит - такъв, какъвто го изговори Фикрет. Но след първия успех с Демир, Юмит го промени в полза само за нея. Все едно ѝ е дали Демир ще признае или не баща си за нечестен - единственото, което иска Фикрет. Затова не му казва, че е открила майка си - да я използва за своя план, без да се намесва Фикрет.

Бехидже си намери майстора едва след като уби Хюнкар.

# 714
Привет!
Има голяма вероятност снимките на сериала да спрат малко преди края на сезона Sad. От 29 април до 17 май в Турция всичко ще е затворено и изключение за филми, сериали, реклами не е предвидено. Освен ако продуцентите успеят да се преборят със забраната. Но в почти всеки сериал има заразени, в нашия сега е Арас Шенол - Четин.

https://www.dizidoktoru.com/gundem/film-dizi-tv-ve-reklam-cekiml … ruldu-h11961.html

Още една неприятна новина, от Бирсен в спойлера. Тимур Савджъ наистина беше в Адана преди двайсетина дни.

Скрит текст:
На снимачната площадка на Bir Zamanlar Çukurova, която е на екрана от три сезона, има напрегнати моменти от две седмици. Фекели от поредицата, Kerem Aışık, имаше дискусия с Мурат Юналмъш миналата седмица. Когато проблемът нарасна, продуцентът Timur Savcı отиде в Адана и успокои околната среда. На снимачната площадка обаче отново имаше напрежение вчера. Керем Алъшък се опита да промени сцената по време на снимките с режисьора Мурат Сарачоглу. След това Мурат Юналмъш възрази, заявявайки, че сценарият е манипулиран. Когато Alışık обиди Unalmış, обкръжението внезапно се напрегна. Режисьорът Сарачоглу спря сета. Междувременно дискусията беше записана от режисьора и кадрите бяха предадени на продуцентската компания. Как ще бъде разрешена кризата, стана въпрос на любопитство. От друга страна, беше на дневен ред, че Угур Гюнеш, един от водещите актьори, сбогувал се с Имало едно време в Чукурова през последните месеци, напусна сериала заради напрежението, което изпитваше с Керем Алъшък. /ГТ/

# 715
Здравейте! Animal Bee

Честит рожден ден на Хюля! Gift Heart
Да е здрава и все така усмихната и жизнерадостна!

Лучия, много лоши новини.
Дано ни се разминат!

Ще споделя някои неща, които ми се въртят в главата:
Разлятото олио на пътя или развалени спирачки са причина за катастрофата? След наблюдението върху различното поведение на двете коли, което беше направено, и аз съм съгласна, че някой е повредил колата на Зюлейха. Може ли да е Фикрет? Това не знаем. Но той има причина да направи това, дали има и кураж за това, не знам. Вярно е, че той щади живите същества около своите действия, но първо, срязаната спирачка не винаги води до смърт, а той не знае, че Зюлейха е бременна. Ако е той, когато разбере какво е причинил, може и да се срине. А може това да е целта на такова действие в сценария, поне временно Фикрет да бъде спрян. Фикрет беше много разочарован от поведението на най-близките си съратници в отмъщението, сигурно се е почувствал разочарован и предаден, а след поредната лъжа на Юмит той разбра, че не могат да разделят Зюлейха и Демир, Демир се отказа от Юмит и се върна при Зюлейха, Юмит е влюбена и пази Демир и приканва Фикрет да се откажат, с Фекели се помириха и Фикрет обеща да бъде смирен. Но Фикрет изгаря от желание да причини болка на Демир. Да пострада Зюлейха, това е друга възможност Демир да страда. Сега, когато уж се е оттеглил, Фикрет да повреди колата ми изглежда вероятно, защото това не оставя следи и е трудно да бъде доказано кой го е направил. Затова не изключвам Фикрет като възможен причинител на катастрофата. 
Дали Юмит ще помогне на Зюлейха или не, това ще разберем. Но така или иначе, Юмит тръгна към конака с намерение да каже на Зюлейха нещо, от което тя също можеше да изгуби детето вследствие на психическия стрес. Затова и Юмит по някакъв начин, не директен и не случил се, но тя тръгна към конака, за да постави Зюлейха пред  решение дали въобще да роди или сама да убие детето си. Така и Юмит стигна до това място с лошо намерение към това неродено дете. Дали ще помогне в катастрофата или не, това е след нейното първоначално намерение да говори със Зюлейха и колебанието, което виждаме да преживява.

Не знам дали не е възможно Юмит да знае от повече време, че е бременна. Разстоянието между пристигането и в Чукурова и срещата с Фикрет в неговия кабинет, от една страна, и началото на връзката и с Демир, от друга, е няколко дни. Ако тогава е била с Фикрет, може и самата тя да не знае от кого е бременна. Като не казва това досега, от една страна, Юмит измества момента на забременяването по-далече и към времето с Демир, а от друга страна, така може да стигне до време, когато аборт вече не е възможен. Защото, когато съобщи за бременност на Демир, той може да и предложи да направи аборт. И няма да се съмнява, че детето не е негово, тъй като тя му обясняваше колко е сама и няма човек до нея. Фикрет също не може да се съмнява, че това дете е негово, защото мина много време и тя след него е с Демир. Може чие е детето да знае само Юмит, а може и тя да не знае от кого е, но да иска да е от Демир. (Не знам дали не се получава горе-долу същата ситуация във време, както историята с бременността на Зюлейха от Йълмаз и брака с Демир. В случая с Юмит едно „преждевременно“ разждане би било първи сигнал за Зюлейха, че нещо с бащинството на това дете не е било наред.)

# 716
Не твърдя, че е така, но е възможно Фикрет да влезе в арест/затвор, заради болестта на Фуркан. Новината за него се появи на 4 април и сега все още е в сериала, a актьорът се върна на сета на 19 април. Селин/Сание се разболя преди повече от два месеца, в края на февруари влезе в реанимация и още не се е върнала на сета - три серии вече гледаме без нейно участие. На 1 април в еп. 90 я видяхме за последно, тоест серията е снимана през февруари. Следващите три серии без нея и с Фикрет са снимани през март и до 4 април. И тази седмица ще гледаме Фикрет и после би трябвало да липсва поне две серии. Ако през това време не снимат заради забраната - две седмици, може да нямаме прекъсване на излъчването - ще наваксат със сериите в запас, но Фикрет ще е покрит и никой няма да иска да го посети в затвора Grin Еп. 100 трябва да видим на 10 юни, а снимките би трябвало да приключат по - рано, но заради забраната, планът може би ще се промени.

Олиото този път се разля на път без настилка, колата на Юмит не поднесе, затова вероятно спирачките са повредени от хората, които искат да навредят на Демир, да го накарат да страда. Знаем кои са.
Ваня, няма да се учудя, ако има новина за бременност на Юмит, да я чуем в еп. 100.

Честит юбилей на Хюля! Heart Поздравих я в темата за дъщеря ѝ и зет ѝ Heart Eyes, но колажът е специално за нашата чукуровска тема.

# 717
На плана за епизодите не му върви също като на плана на Фикрет. Grinning
Важното е всички да са живи и здрави!

Снимки за 94 еп.:

# 718
Привет Flowers Hibiscus
Благодаря за всичко споделено и за разясненията от страна на Лучия! Flowers Cherry Blossom Flowers Bouquet
Много неприятна новина, наистина! Дано Арас да се оправи бързо и всичко да е наред!
Добре е, че има около две серии в запас, но и аз също си мисля, че сезонът може да свърши по-скоро.
И другата новина е неприятна - за напрежението на сета. Но имайки предвид някои неща (възможно е да са клюки, разбира се), които се говорят в Турция сред зрителите на сериала и които неща бяха споделени и от рускините, то такова напрежение се очакваше между Мурат Ю. и Керем А. Споменаването на Уур след този скандал е логично за мен. Дано обстановката се нормализира.
И аз сега се замислих за споделеното по повод на евентуална бременност на Юмит.
Мисля, че има определена времева разлика в ситуациите на Юмит (евентуално) и Зюлейха. По думи и коментари на Саббахатин, Зюлейха беше бременна във втори месец, когато се омъжи за Демир и вече имаше симптоми на бременна жена. И уж преждевременно роденият Аднан е роден в 7 - ия месец.
При Юмит времето е много по-кратко. Тя се видя с Фикрет (не знаем, какво са правили) и срещтата й с Демир след това в леглото беше доста по-скоро...в рамките на седмица-две, да речем. Така че, ако е забременяла тогава и сега знае, че е бременна, но не казва и мълчи, то най-вероятно и самата Юмит не знае, кой е бащата на детето. Ако е забременяла по-късно, то все още може да не знае и тогава детето би трябвало да е от Демир. Направи ми впечатление, че докато се криеше в конака на Юмит, Фикрет не излизаше от спалнята на Юмит, а от отсрещната стая. Фикрет е увлечен по Мюжгян, а Юмит - по Демир и мисля, че и двамата нямат никакво желание за взаимна близост в този момент, защото имат чувства към други.
И друго - много важно нещо: Юмит пие алкохол...и при срещите с Мюжгян (в ресторанта и в конака) и с Фикрет се понапиха. Ако знае, че е бременна, то тя не би пила алкохол, защото вредата я знае всяка жена, още повече лекар. Така ще навреди на бебето си. Така че, оттук, аз си правя извода, че Юмит и да е бременна, то тя все още не знае.
П.п. Честит рожден ден на Хюлия! Cake

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 09:45 от dana78

# 719
Здравейте! Animal Bee

Фрагман 2 за еп. 94:

Yaralı bir kadın asla unutmaz…
Ранена жена никога не забравя...(ГТ)

https://twitter.com/i/status/1387307244753199107

Общи условия

Активация на акаунт