Но Фикрет едва ли ще позволи.
напълно съм съгласна с теб за Лютфийе. Мисля, че тя и Шермин ще разкрият Севда и Юмит. Севда прави голяма грешка. Но аз бях сигурна, че ще стори това, още когато премълча тази истина и даде съвет на Демир да мълчи.
Първо, защо независимо от разни вери, Севда я бори съвестта яко, поне това се вижда. И второ, думите са нещо опасно, особено написаните. 

Това второто си е намек за възприемане на художествена реалност през някакъв личностен опит. Според самооценката ми всичките ми постове в тази тема са премислени, а не плод на емоционални реакции, което е резултат от това, че цял живот работя с думи и знам, че зад думите стоят преди всичко понятия, а те са мисловни образи. Поради това и нямам проблем с колебания в позициите от рода: каква я мислех, пък тя каква стана. Не съм и пристрастна към някои от героите и актьорите (вече съм го казвала), интересни са ми като образи. И мога да кажа, че нито един от главните герои до тук не е еднопластов - само лош или само добър, във всеки от тях е заложен някакъв душевен конфликт от миналото, който пречи на принципното им поведение. Може би това е и интересното в сюжета. В приемането на Севда в конака на Яман аз се усъмних още от първите сцени. И още тогава писах, че най-интересното е как ще реагира, когато разбере, че Юмит е родната й дъщеря, която й е била отнета. Лакмус в онзи момент ми беше Сание, която е била свидетел на отношенията Хюнкяр - Аднан Яман и която дълго време се съпротивляваше открито на заеманата от Севда позиция в конака.

Препоръчани теми