Инвитро в клиника "Селена" - Пловдив, тема №19

• 64 148
  • 838
  •   2
Отговори
# 735
  • Сливен
Здравейте момичета.Бихте ли ми препоръчали,хотел или квартира,в близост до болницата.Благодаря.

# 736
Здравейте,
какви са препоръките от лекарите в Селена след трансфер относно пътуване, престой вкъщи и възножност за работа?
При предишни трансфери,  но в друга клиника, препоръката на лекаря беше 7 дни вкъщи на легло и 7 дни съвсем леко движение по час-два на ден.

# 737
Здравейте,
какви са препоръките от лекарите в Селена след трансфер относно пътуване, престой вкъщи и възножност за работа?
При предишни трансфери,  но в друга клиника, препоръката на лекаря беше 7 дни вкъщи на легло и 7 дни съвсем леко движение по час-два на ден.

Абсолютно същите са , но аз съм на мнение че е излишно това . Моя успешен трансфер не в Селена станах на 15 мин . Изпишках се в тоалетна , след това пътувах 300 км за да се прибера , като имах спирка в Несебър и се разходих доста там . На другия ден пътувах още 120 км . Следващите 3 дена ги дадох по лежерно  , но не съм се залежавала и на 6 ден бях на работа , като бях видяла вече положителен тест . Така ск работех до 5 месец . Моето мнение е , че няма нужда от залежаване . Просто не вдигате тежко и не  правите тежки физически натоварвания

# 738
Здравейте, момичета! Нова съм,за първи път пиша,но от доста време чета инкогнито. Предстои ми ИКСИ по къс протокол при Д.Ставрев. от 2 години се опитваме, 1 на късмет и 1 след установен мъжки фактор с тежка морфология от 1%. След тази 1 години терапия, морфологията се подобри на 6-7%, зависи от месеца, от др. Даскалова. Но, все без късмет. По фонда сме, миналия месец трябваше да започнем, но имах задържан фоликул - и пия Дровелис. Утре свършва последното хапче и чакам да ми дойде!
Имаме направени кариотип, генетични (аз съм с всички възмжони мутации на MTHFR, съответно сега пия фолат), сумати спермограми, имам и аденом на хипофизата (от 8 години, пия Достинекс), и отгоре на това съм отрицателен резус фактор.
Дали да си пусна имунология в Селената сега (може в пон.), или да изчакам да започнем? Колко време отнемат резултатите,ще ме забави ли? Ставрев каза,че щял да ми пусне като почнем.

# 739
Доктор Ставрев ще ви пусне всичко, което е необходимо. Бъдете спокойна.
Здравейте, момичета! Нова съм,за първи път пиша,но от доста време чета инкогнито. Предстои ми ИКСИ по къс протокол при Д.Ставрев. от 2 години се опитваме, 1 на късмет и 1 след установен мъжки фактор с тежка морфология от 1%. След тази 1 години терапия, морфологията се подобри на 6-7%, зависи от месеца, от др. Даскалова. Но, все без късмет. По фонда сме, миналия месец трябваше да започнем, но имах задържан фоликул - и пия Дровелис. Утре свършва последното хапче и чакам да ми дойде!
Имаме направени кариотип, генетични (аз съм с всички възмжони мутации на MTHFR, съответно сега пия фолат), сумати спермограми, имам и аденом на хипофизата (от 8 години, пия Достинекс), и отгоре на това съм отрицателен резус фактор.
Дали да си пусна имунология в Селената сега (може в пон.), или да изчакам да започнем? Колко време отнемат резултатите,ще ме забави ли? Ставрев каза,че щял да ми пусне като почнем.

# 740
Здравейте!

Предстои ми скоро стартиране на процедура за първи път.
С моя лекар се бяхме разбрали да се обадя и да ида на 2ри ден от МЦ и да стартираме.

Исках да попитам как се процедира за да планувам? Идеята ми е като ида на 2 ден какво и в каква поредност се случва - изследвания, прегледи, чакане за медикаменти….

Идеята ми е да взема предвид по кое време да се ориентирам към болницата.

# 741
  • Пазарджик
Здравейте!

Предстои ми скоро стартиране на процедура за първи път.
С моя лекар се бяхме разбрали да се обадя и да ида на 2ри ден от МЦ и да стартираме.

Исках да попитам как се процедира за да планувам? Идеята ми е като ида на 2 ден какво и в каква поредност се случва - изследвания, прегледи, чакане за медикаменти….

Идеята ми е да взема предвид по кое време да се ориентирам към болницата.
Отивате сутринта минавате преглед,пускате изследвания/ако доктора каже/ и ако всичко е нормално към 13 часа Ви дават медикаментите, за да започнете стимулацията.

# 742
  • Сливен
Първо и най-важно - Отивате сутринта първо на регистратурата и си казвате името и ЕГНто, и за кой  доктор сте! Дават ви една зелена бележка и чакате доктора да ви извика.А когато сте в кабинета - доктора ще ви прегледа, ще каже какво трябв да пуснете като изследвания и кои лекарства кога да започнете.
Тъй като ние пътувахме близо 200км, тръгвахме в 4:30 за Пловдив и някъде към 06:30 - 06:45 бяхме в болницата. Гледахме да сме първи или втори по ред за кабинета, защото след прегледа, изследвания и т.н.,ни чакаше пак толкова  път на връщане. Simple Smile

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 12:58 от сикрет

# 743
  • Пловдив
И на мен ми предстои стартиране на процедура. Чакам цикъла до 2 дни да ми дойде и отивам на преглед. На предния ден ще говоря с лекаря, за да се разберем към колко часа да отида.

# 744
Много благодаря за отговорите! Може да изглежда като глупав въпрос, но като всичко ми е за първи път и за всичко се притеснявам. А не ми се отлага още месец, защото нещо съм объркала Grinning
И аз мислех да му се обадя все пак, преди да ида, но ми се пада най-вероятно да ми дойде на 3-4, което на практика е събота/неделя и затова реших да поразпитам - ако се наложи в понеделник да съм в болницата да знам как да процедирам  Joy

# 745
Мен ми дойде петъка 16 часа , веднага се обадих и каза лекаря тогава в неделя ви очаквам . От 1 етаж си вземете листче зелено , защото няма жена на 4 етаж в събота и неделя и се взема от долу . Идете рано аз бях от 9  отидох в 8.30 и имаше 9 човека преди мене даже .

# 746
  • Пловдив
И при мен май ще се падне точно уикенда да отида на преглед. Nia84, при д-р Ставрев ли беше?

# 747
Ох, благодаря за информацията! Много ме успокоихте, че това ми беше най-големия кошмар как да му звънна събота/неделя или нещо такова да го притеснявам човека Flushed

И аз съм при д-р Ставрев. Желая ви успех и дано се срещаме пред кабинета по хубави поводи Purple Heart

# 748
  • Пловдив
Изобщо не се притеснявай да му звъниш по всяко време. Винаги отговаря или връща обаждане. Поне за това съм спокойна, че и да имам проблем, винаги мога да му се обадя.

# 749
  • Сливен
Да-в събота и неделя се взема от първият етаж, също така през седмицата, след 16 часа пак, защото т на 4ти етаж, след 16 вече не работи регистратурата.

Общи условия

Активация на акаунт