Отговори
# 195
За символиката на дървената кутийка и аз се чудех. Ама в епизода имахме сравнение на Серкан с дърво на дървен мост, че Еда събира дърва, но се е сблъскала с дърво.... Та надявам се сблъсъкът с дървото да накара дървото скоро да отвори дървеното си сърце - иска ми се да видя как Серкан държи пръстена в ръка и размишлява.... ама това не ми се струва да е скоро...

Относно трейлъра имам няколко идеи, ама може да са грешни:

Серкан пита Еда чия любов е по-хубава - на Серкан или Дениз - тук има две опции:
1) че Серкан още вярва на Селин, че не е обичал Еда - т.е. Серкан може би смята, че няма любов между Дениз и Еда и всичко е постановка и стратегия на Еда Thinking
2) Но може е обратното - Серкан да се е примирил, с това което приятелите и семейството казват, че е обичал Еда и да ревнува и да иска да разбере дали Еда има чувства към Дениз. Heart

Виждаме Джерен да пие някакви хапчета - и се чудя дали е възможно да се натрови и да се обади на Дениз. Да развали срещата между Дениз, Еда, Селин и Серкан.... и Дениз да закъснее или да не отиде? People Runner

Виждаме, че Мелек заключва Селин, но смятам, че Ферит ще й отключи и тя бързайки ще отиде на срещата... и както винаги ще се появи в неподходящ момент и ще развали романтиката между Серкан и Еда. Broken Heart

Ама имаше инфо, че Джерен също е там и снима при яхтата... така, че може да ми е грешна теорията или пък Джерен и Дениз заедно да дойдат... ама не виждам много логика.
Има и друг вариант Джерен да се появи, за да разобличи Еда - че това е постановка - ама и това ми се струва малко прибързано и припряно - да подлее вода на приятелка.

Иначе за дочутият разговор от Селин - където Джерен е в истерия, че няма да позволи на Еда да се възползва и подиграва с чувствата на Дениз... това ме води на мислълта, че Селин ще каже на Еда за чувствата на Джерен - само и само да нарани Еда. Tired Face Или ще използва това за да я очерни пред Серкан.

В очите на Селин - Еда й открадна Серкан... А сега краде Дениз от една от най-добрите си приятелки...

# 196
Керем в Туитър:

"I miss you all...I guess I’ll have to post a photo or something in a few hours "

"Akşama doğru geliyor! Sana söz Simple Smile"

А не на нас тия. Trollface Пусне ли Ханде нещо ново, активизира се и той. Не е голям фен на социалните мрежи, но като почне едва ли не да се оправдава. Stuck Out Tongue Айде няма нужда. Smirk

Черпя ви с тази красота. Любимата ми снимка от новите. Божествена е.Flowers Tulip

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 13:47 от midnight__sun

# 197
Аз мисля, че Селин чу и записа крясъците на Дерен, че Еда използва Дениз и ще побърза да изнудва Еда със записа. Джерен си имаше наченки на истерика още от началото. Ама сега съвсем я вкараха в джаза с тази изскочила от нищото обсесия към ученическата любов. Водят така образа, най-вероятно за да я направят предателя на четата. Иначе няма да има какво да снимат още 15 седмици.

Относно годежния пръстен - и двата пъти Серкан избра каквото мислеше за правилно, без да се съобрази със желанията на жената, която го получава. Заведе Еда, за да я накара да избере "показуха", но в същност накрая вложи чувство. След амнезията избра Селин за удобство и съответно пръстена е такъв, че да не докосва с вида си нищо съкровено в душата му.
Другият интересен момент с пръстена е - колко пъти Серкан лично го сложи на пръста на Еда - когато го купи, когато тя тръгна да го смъква като я обвини за кражбата на проекта, когато се сдобриха. За един фалшив годеж - точно три пъти.
На Селин никога лично не й е надявал пръстен. Тикна й кутийката в ръцете и тя нямаше търпение да се закичи сама.

# 198
Здравейте момичета Hug
Изгледах пак епизода и забелязах нещо- Енгин реагира по абсолютно, ама абсолютно същия начин на новината, че ще става баща, както реагира и на новината, че може да става чичо Joy
 За пръстена и кутийката си мисля следното: Еда е красива, нежна-също като цвете, а Серкан е безизразен, безчувствен- като дърво. Той постави пръстена в кутийката, както постави Еда в сърцето си, макар и може би подсъзнателно. Тя е скрита някъде там, той трябва само да я открие. Все едно, този му вид е като клетка за Еда, пречупва крилата на нашата феичка и когато той се осъзнае, ще я освободи от капана на този си вид, както ще извади пръстена от кутийката. Така виждам аз нещата.
И поздрав с новата ми любима, любима песен:

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 13:19 от ally.yor

# 199
  • София
Водя ви едно гъзарче, момичета 

# 200
Али, тези твои мисли за красивото цвете скрито в кутийката много,много,много ми харесаха! Не се бях замисляла за този детайл и сравнението с Еда и Серкан по този начин! Ехаа! ❤❤

# 201

На тази снимка ми прилича на героинята от Флашданс

И Ханде в Гедже
https://www.gecce.com/haber-hande-ercelin-ev-hali-sosyal-medyayi-salladi
Има и друга статия под тази за "конфликта" меджу нея и Керем. Та св замислиха, сигурно не спорят, че мръсните чорапи и тениски на Керем са по пода, а не в коша за пране. По скоро, дали да кажат истината или не, кога да се че заедно.

# 202
  • Плевен / София

На Селин никога лично не й е надявал пръстен. Тикна й кутийката в ръцете и тя нямаше търпение да се закичи сама.
Тя си просеше слагането на пръстена веднага след като бижутера си тръгна, но Серкан се направи на ударен  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 203
  • Кърджали
Много сте се разписали, чета ви, но нещо не ми се пише (лични причини)...Пък и много писах какво мисля за Серкан, Еда, амнезията, камината и пръстените...
Всичко сте изоисали и то много интересно.
Серкан дори и след края на фалшивият им годеж, дори и след ксто се разбра, че всичко е игра отказа да свали своя пръстен. Направи го чак след като Еда лично поиска това от него. И дето се вика, нямаше търпение да го сложи пак. И нейният - на нейната ръка.
Сега Серкан е отново сгоден. Ама нешо и през ум не му мкнава да сложи пръстен. Не е кат да няма опит и да не знае 🙃 Това показва отношение то му към годежа.. Като към някаква досадна подробност...

# 204
  • Плевен / София

Сега Серкан е отново сгоден. Ама нешо и през ум не му мкнава да сложи пръстен. Не е кат да няма опит и да не знае 🙃 Това показва отношение то му към годежа.. Като към някаква досадна подробност...

Алекс, той сигурно не помни, че с толкова мерак е носил пръстена от другия си годеж....А иначе за другото си права...няма желание да носи пръстен даден от Селин.

# 205
  • Кърджали
Ох, вярно, че не помни.
Но все пак показва отношение...Ама то явно и за Селин не е важно. Нали тя получи нейният. Нищо,  че ѝ беше подхвърлен като кокал на кученце.

# 206
По въпроса за кутията.
"Кутията е женски символ, тълкуван като изображение на несъзнателното и на майчиното тяло, винаги съхранява някаква тайна. В кутията е затворено и отделено от света онова, което е ценно, крехко или опасно. Тя закриля, но крие и заплахата от задушаване." В нея се скрива надеждата (по известната легенда за кутията на Пандора). Символното значение на кутията изцяло се определя от нейното съдържание и отварянето й означава поемане на риск.
А по другия въпрос - трябва ли да търсим символика в един или друг предмет или образ, ами този процес е спонтанен. Има го във всички култури и в - най-примитивните. Има го и в индивидуалното, и в родовото развитие на човека. Въображението на човека твори символи. (Децата работят със символи, цели култури имат определени символи.) Тълкуванията и интерпретациите са различни, но има и устойчиви, които се откриват в различни култури.
https://www.google.com/search?q=%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D … rc=aJoVRkBsDZoxKM
https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/730194-rechnik-na- … -tom-1-2-a-l-m-ya
http://www.knigabg.com/index.php?page=book&id=163

# 207
Ново от сета вчера Wink

Gift Heart

# 208
Здравейте, момичета, в този пролетен февруарски ден очаквам само хубави мигове във фраг 2. Айде да идва вече...
Относно епизод 30 за мен той се свежда да една сцена-камината. Гледала съм я над 100 пъти буквално и всеки път отронвам сълзи, но не толкова красиво като Ханде. Нейните сълзи като бисери падат, голяма е в тази сцена. Много ми харесва играта й в последните епизоди, сълзите й са точно колкото да те разчувстват без да преминаваш в драма и рев. Многоооо добра.
Еда очаква и търси събуждането на Серкан във всяко едно негово действие, толкова вглъбено го гледа и търси сигнали, което се превръща в досада за Серкан. Затова и той каза на Енгин, че иска тя да си тръгне. Това обаче го казва мозъка, платката на робота, сърцето обаче говори друго и се стигна до разговора пред камината-той послуша сърцето си. Спомените които се явяват в съзнанието на Серкан са от годежа им, момент от изключителна важност в промяната на робота. Жълтата рокля, ципа, допира до косата й, погледите в огледалото-толкова заряд имаше в този миг и след това отново допира до косата й, когато й слагаше колието. Това са безценните първи моменти когато Серкан си влюбваше в Еда. Сцената пред камината ще е възлова в събуждането на принца. Той отново се докосна до нея, пипна плахо между пръсти косата й и потърси очите й. Това което видя го уплаши, Серкан сведе поглед и отрече, че си спомня, но емоциите в очите му, които са огледало на душата го издадоха. Съзнанието му ще направи връзка между двата момента и това ще е бомбата за Серкан. Според мен сценаристите ще включат състояние на паник атака при Серкан, че Еда си тръгва от холдинга и живота му, което ще е отключи спомените на принца. В нашето дизи всичко е х 2. Така беше и в РП ако не се лъжа, а нашите сценаристи са оттам.
Момичета обсъдихте темата с дървената кутия и годежния пръстен, на мен много ми напомни на цветето, което Серкан пазеше с стъкленица. Ето още една символика разработена от сценаристите-това цвете той пазеше под похлупак, само за него но в стъкло, което се счупи и Еда събра. Не позволи на баба Семиха да го докосне, макар и на парчета. Сега отново Серкан пази цвете от Еда, но този път го постави в дървена кутия, на сигурно място. Няма да се впускам в обяснения за символиката на дървото.
И за финал -изключително операторско майсторство в сцената пред камината „ЕВАЛА“- Еда оргяна от светлина, Серкан в полусенките...много въздействащо и още атмосферата в стаята-приглушена светлина, предразполагаща към интимност и споделяне и огън, който пламти със сила, така както гори и любовта им.
Пак ще си пусна тая камина, то се е видяло...

Благодаря за вниманието....

# 209
А мислите ли, че Серкан почна да се съмнява в Селин?
Селин в началото на епизода показа ентусиазъм и желание да отганизират сватба. Серкан каза, че не искат да бързат. Тя малко посърна, той й каза, че всичко ще е както преди. И тя го увери, че всичко ще е както преди.

Но какво се случва на следващият ден - Селин пуснала новината в медиите и Серкан иска не иска трябва да й даде пръстена.
И явно показва, че не иска нещата да са по старо му.

Той така или иначе беше купил пръстена. Беше казал на Енгин, че за всички ще е по-добре, ако нещата са ясни. Т.е. беше взел решение да даде пръстена на Селин.

Подразни се от това, че новината излезе без негово знание, без негово съгласие.

Но според мен Селин почна да трупа черни точки. Не че Серкан някога се е впечатлявал от мизериите, които Селин прави - тя полвината холдинг продаде и той пак нищо не й каза едно време...  Тя му е била винаги ясна - иска брак с него.
Ама той трябва да си помисли дали иска брак с нея наистина...

Общи условия

Активация на акаунт