Отговори
# 360
Алисса, за задачата с нулите:

Броят се кратните* на 5, които си имат достатъчно четни при поредните числа - всяка да "произведе" нула в произведението. Броят се завършващите на нула. Изброяват се кратните на 25* , защото те произвеждат по една допълнителна нула.

*за 4 клас им се обясява да си сметнат колко члена има в редичката

Това е когато дават да сметнат нулите на произведението за подълга последователност. Иначе 125 ще има 3 нули. За 4 клас, обаче, надали толкова дълго ще дадат

Последна редакция: вт, 23 мар 2021, 15:46 от solnichka

# 361
Здравейте, може ли помощ за 4 задача - за 10 клас?

# 362

Отговор: 48 мин.

(В задачата има излишни данни и е вероятно условието да е объркано.)

Основното, което децата трябва да съобразят е, че скоростта на лодката срещу течението е 8 пъти по-малка от скоростта на лодката в спокойни води (или обратното, скоростта в спокойни води е 8 пъти по-голяма от скоростта срещу течението).

V срещу течение = V спокойни води – V течение

Ако V срещу течение = Х и V течение = 7.Х, то V спокойни води = 8.Х.

Лодката изминава разстоянието под моста в спокойни води за 6 минути и следователно, ако се движи 8 пъти по-бавно, тя ще измине същото разстояние за 8 пъти повече време или 8.6 = 48 мин.

# 363
  • София
Dincho, много благодаря!

# 364
Да, като не съм прочела внимателно, съм стигнала да грешен извод в задачата за лодката.

# 365
Добър вечер! Много моля за помощ за тези задачи - б) подточките. Задачите са за домашно, 6 клас.

Благодаря предварително!

# 366
# 367
Много благодаря! Flowers Rose

# 368
Може, ли помощ за тази задача!

# 369
  • София
Медианата разделя триъгълника на два триъгълника с равни лица, в случая на два, чиито лица са по 15 кв.дм.

# 370
Здравейте!
Може ли помощ за тази задача.

Правоъгълен триъгълник има лице 30 кв.см. Единият катет е със 7 см по-голям от другия. Колко е хипотенузата?

# 371
Първи катет- х
Втори - х+7
Лицето- х(х+7)/2=30
Квадратно уравнение
Х може да е само 5.
Тогава хипотенузата е корен квадратен от 25+144=169----- 13

# 372
solnichka, мерси! Знам си аз, че тук ще намеря точен отговор на питанките си. Flowers Tulip Flowers Tulip Flowers Tulip

Отговор: 48 мин.

(В задачата има излишни данни и е вероятно условието да е объркано.)

Основното, което децата трябва да съобразят е, че скоростта на лодката срещу течението е 8 пъти по-малка от скоростта на лодката в спокойни води (или обратното, скоростта в спокойни води е 8 пъти по-голяма от скоростта срещу течението).

V срещу течение = V спокойни води – V течение

Ако V срещу течение = Х и V течение = 7.Х, то V спокойни води = 8.Х.

Лодката изминава разстоянието под моста в спокойни води за 6 минути и следователно, ако се движи 8 пъти по-бавно, тя ще измине същото разстояние за 8 пъти повече време или 8.6 = 48 мин.

Според мен също има грешка в условието. За верен отговор е посочено числото 7, което изобщо не ми се връзва.

# 373
Може ли, помощ за подточка В !

# 374
Щом сте намерили площта на виното място /т. А/, го умножавате по 12.

Общи условия

Активация на акаунт