90 - дневна диета - тема 371

• 60 703
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Какво означава да се опрости менюто?
И аз съм демотивирана, 20 дни а -два килограма. Водни няма да правя.

# 226
Здравейте!
Записвам се към новите попълнения! Blush
Започнах режима на 11.03  - 71 кг.. Целта ми е 5 - 6кг.
Менюто за днес е надичка със задушен спанак.
Ще следя дали някой се е преборил със подуването на корема, което при мен на плодовия ден е кошмарно.
Успех на всички! 🤗

# 227
Здравей
Опитай с готвени плодове и зеленчуци - на скара без мазнина, на преборен тиган или фурна. Разрешени са подправки без сол и мазнина.
Плодовете също могат да са печени, пасирани или на смути Simple Smile

# 228
Здравейте!
Започнах режима на 11.03  - 71 кг.. Целта ми е 5 - 6кг.
Ще следя дали някой се е преборил със подуването на корема, което при мен на плодовия ден е кошмарно.
Успех на всички! 🤗
От всички ли? Белете всичко и не ги смесвайте за начало, т.е в плодов може да се смесват но Вие пробвайте ефекта да не ги смесвате.

# 229
На мен също ми мина през ум, че може да се получава така защото ги смесвам. Благодаря, ще опитам различни варианти 🤗

Здравейте!
Започнах режима на 11.03  - 71 кг.. Целта ми е 5 - 6кг.
Успех на всички! 🤗
От всички ли? Белете всичко и не ги смесвайте за начало, т.е в плодов може да се смесват но Вие пробвайте ефекта да не ги смесвате.

# 230
Какво означава да се опрости менюто?
И аз съм демотивирана, 20 дни а -два килограма. Водни няма да правя.

Опростявам менюто като не добавям излишни неща като хляб и маслинки примерно, гледам менюто ми да не е много калорично .
Днес съм на плодове и умирам от глад честно казано, особено като знам, че утре съм на вода Grinning

# 231
Да бе ама като видиш кантара в други ден и ще си много щастлива Simple Smile

# 232
Днес ми е втори воден ден, първия го пропуснах, сега едвам издържам, имате ли някакви трикове как се издържа до края този труден ден ? 😁

# 233
  • Берлин
Пия вода и често си мия зъбите-притъпява глада

# 234
Първи е 29 ден ,а другите кога са?

# 235
Водните дни се повтарят през 29 дни и са 3 за 90- те дни.
Те не са задължителни, ако не ги издържате, не ги правете. Продължавате си - след витаминен, вместо воден  ден , протеинов.

# 236
Здравейте, записвам се и аз при вас, ще правя диетата за втори път, мисля че съм наясно с всичко. Започнах на 11.03. Днес съм на въглехидрати. Не съм се теглила и не знам от колко килограма стартирам, по-дрехите усетих, че нещо с мъка влизам вече. Grinning
Сутринта 1 банан.
За обяд съм си взела 1 чеснова багета 160 гр., малко домашно кьопоолу и салата домат и краставица.
За вечеря не съм решила още, в последствие ще реша дали ми се яде сладко или ще хапна пак нещо солено.
В плодовите дни аз ям за обяд и вечеря неовкусени салати, нещо не обичам особено плодовете.
Много минуси на всички. Flowers Hibiscus

# 237
Здравейте, реших да пиша, въпреки че на практика днес е ден 40 от режима, но нямах никакво време за форума и затова не съм се записал или чел темата, но тъй като 40 дни по-късно мога да се похваля с 10 свалени килограма, наминавам за кураж и да напомня, че щом се спазват правилата стриктно, всичко се получава. Преди години правих диетата и бях много активен във форума, свалих 25 килограма с нея, бяхме се събрали огромна група и този път преди да започна си отворих архива с отговори, стотици, по време на режима и през захранването, снимките, които си споделяхме, половин година време, че и повече, така ме усмихнаха и мотивираха. Надявам се всички тези хора да са добре, нямам представа наминават ли през темата, пазя ги в сърцето си. Аз по време на карантината напълнях, а Коледните празници имах и големи премеждия в личен план, свързани със здравето на най-близките ми, работата от вкъщи и затварянето си оказаха влияние, въпреки че не съм ял големи порции или преяждал, просто съм си склонен към напълняване от определени храни дори и в нормални дози, просто спрях да се движа и си позволявах повече тесто отколкото трябва. Наложи се да взема решение няколко години по-късно отново да седна сериозно и да се върна към режима, защото знам колко положително действа тойза моя организъм. Свалих си безплатното приложение на телефона, на черния петък си взех нов кантар, започнах да си водя списък с всеки ден какво ям, да пазарувам и готвя ден предварително, да се тегля на всеки 4 дни след плодов ден (така прецених) и съм наистина много доволен. Мъж на 31 години съм, при височина 192 см за 40 дни влязох в много добра форма, а още е средата на режима. Целта са ми 90 кг, но като гледам вероятно ще завърша и с по-малко, което много ме радва. Обичам да готвя и то много, ако някой ме е чел навремето, доста си експериментирам. Залагам на вкусни и различни рецепти, за първия ден е толкова лесно, особено за меса, като гледам да не пропускам и млечните и рибата от време на време, в бобовия ден обичам да си правя различни крем супи, като напоследък луднах по червената леща, но също така си правя и пробвам различни хумуси от нахут, от червената леща, мисля и от боб да си направя скоро, за въглехидратен ден най-много се вихря в кухнята, защото обикновено меся хляб и си правя разядки, лютеница (намерил съм си няколко марки без захар и нишестета), вярно скъпи, но ми стигат за няколко такива дни, но също си правя и домашни разядки, домашно кьопоолу, изобщо чопъра ми стана пръв приятел, всяка вечер в третия ден ми е сладка, затова и всяка седмица правя сладкиш, който обикновено, ако вкъщи не се изяде още първия ден, гледам да си запазя и за другия път, а в плодовия залагам на банани, дават страхотни резултати, ако е моноден само на банани, но и често смесвам цитруси, зимата няма толкова избор, сурови ядки до 100 г, за тези които ме помнят (ако има такива), знаят колко съм стриктен и буквално изяждам етикетите, пък и имам опит, учил съм се тук от най-добрите както се казва. Вода пия около 2 литра и отгоре, правя и водните дни, засега първия мина много успешно. Винаги прясна салата към яденето, всичко, което ми е любимо. За пореден път осъзнах, че ако си дадеш време и си приготвяш храни, които обичаш, този режим е истински Рай и така почти не усещам глад, защото съм сит, а съм заситил и тъй наречената лакомия, от която бих казал страдам откак съм се родил. Ще се отбивам от време на време, желая ви успех и поздрави на всички!

За днешното меню във въглехидратен ден:
Закуска - 1 банан
Обяд -  няколко филийки от вкусно хлебче и разядка от печени червени чушки, авокадо и няколко маслини, както и салата от краставици и пресен лук
Вечеря - омесих козунак с локум и ще си отрежа 200 г парче, както и ред черен шоколад

# 238
  • Берлин
Васко, ти ли си, брат?
Помня те. Беше удоволствие отслабването и писането в темата по онова време. Беше хубаво, много хубаво.

# 239
V_90, не правя диетата, но коментарът ти ме усмихна и исках да те поздравя за оптимизма и енергията, която излъчва поста ти 👌
И също така да ти предложа рецепта за изключително лесна и здравословна лютеница (понеже ценителите на лютеници се надушваме от пет баира) Simple Smile

2 кг. черв. чушки,
1 кг. домати рома,
500 гр. патладжан,
130 мл. зехтин/шарлан,
2 суп. лъж хималайска сол,
връзка магданоз,
малко кимион и др. подправки по желание
Чушките и доматите се режат сурови на парчета и се слагат сурови в тавата.
Патладжана се бели, реже на кубчета, посипва се с малко сол и се изцежда за около 30 мин. от чернилката, после се изстисква и слага при останалите зеленчуци.
Всичко се пече около 2 часа на 200С на долна фурна, до омекване на зеленчуците и извиране на сока, като се разбърква от време на време.
Мазнината (зехтин или шарлан), солта, магданоза и подправките се прибавят след изваждане от фурната на така изпечените зеленчуци и се разбъркват с тях.
Готовата смес се пасира/блендира до гладкост и се насипва в буркани.
Бурканите се стерилизират 15 мин. в тенджера на котлона.
От тази доза излизат 5 бурканчета от 300 гр.

Аз не я слагам в буркани, а в кутия в хладилника и ям с голямата лъжица. Успех и все така положително настроен!

Общи условия

Активация на акаунт