90 - дневна диета - тема 371

• 60 725
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Сирене, нямаше, но яйца сигурно е имало. Само в сладкишите ли е разрешено да има яйца и мляко? Cry В книгата има доста рецепти с яйца за въглехидратния ден. Айдеее пак издънка Grinning

# 286
Обядът трябва да е постен, вечерята, ако е сладко е разрешено да има в сладкиша яйца и мляко, но не и да преобладават, например чийзкейк не може. Ако сте избрали и вечерята да е солена, то пак трябва да е постна.

# 287
Сега осъзнавам, че съм правила диетата грешно, защото винаги хапвах предимно чийзкейк Blush

# 288
  • София
Скрит текст:
Между другото както оскъдните порции не са добре за режима, така и големите количества няма да доведат до желания резултат. Трябва да се яде спрямо това, което е прието за нормално, мисля че имаше и секция с примерни грамажи. Имам предвид, че ако за един ден изядеш примерно цяло пиле  на грил или бучка сирене от половин килограм, на следващия една тава картофи, после една тава пица със зеленчуци на едно ядене, а после сладко за вечеря, ами няма да се случат нещата. Аз опитвам да имам голяма купа със салата, която да ме засити също и основното да си е най-нормална порция. По едно време например пиех за закуска фреш от портокал, но примерно 300-400 мл, после осъзнах това на колко портокала се равнява, ами все пак това е режим, с който искаме да свалим и то не малко килограми, тези неща са също от голямо значение. Особено пък ако злоупотребяваме с количество от храна, от която по принцип имаме плюсове, тогава вече резултатите са лоши, а ние сме разочаровани, защото оставаме с впечатлението, че сме спазвали режима.

Съгласна съм с V_90.
Преди 4-5години две колежки спазваха около месец режима, ходеха 3 пъти седмично на фитнес и мрънкаха, че режима не става и не са отслабнали.Когато се чудех какъв режим да започна се сетих за тези колежки и си казах "този режим не работи".Реших все пак да потърся и прочета информация и разбрах защо не им е подействал. Отговора е че те са хапвали двойни порци когато са в офиса а и в къщи вечер предполагам ,като са си мислили ,че днес може хляб и да се "натъпкам повече". За обяд си поръчваха по една кутия 500-600 гр.китайски спагети или пица, в която е имало и кашкавал ,плодове по 3-4 за закуска,ядки  по 100-200 г на хранене и т.н. Е няма как да подейства режима. Когато не е информиран човек даже може и да си навреди вместо да си помогне.
Ако не Ви се чете книгата изтеглете си приложението за телефон-там има и примерни менюта, както и грамажи.Във файсбук има група-там повечето публикуват снимки,дори има прекрасни идей за вкусотии.Така,че информирайте се преди да започнете нещо,четете етикетите и ако имате желание и воля ще се справите,но и внимавайте с порциона,ако пък е малък може да "увълчеете " от глад и вечерта да се натъпката двойно повече.
Успех!

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 16:41 от Veselina04

# 289
Ще си карам на филиите с лютеница Joy
Четох книгата и приложението имам. Спагети от китайския не съм яла... и то по половин килограм Grinning Grinning Не съм преценила правилно, сигурна съм, че в менютата за обяд имаше рецепти с яйца. Благодаря за корекцията Hug Hug

# 290
Veselina04, защо съветвате "Ако не Ви се чете книгата изтеглете си приложението за телефон-там има и примерни менюта, както и грамажи"?
Книгата е 28 стр, от които 5 са информация за режима, останалите са рецепти.
Първият пост на всяка тема съдържа важна инфо, която нищо не пречи да се прочете. Не разбирам как се започва нещо, без да си наясно с правилата.

# 291
  • София
Veselina04, защо съветвате "Ако не Ви се чете книгата изтеглете си приложението за телефон-там има и примерни менюта, както и грамажи"?
Книгата е 28 стр, от които 5 са информация за режима, останалите са рецепти.
Първият пост на всяка тема съдържа важна инфо, която нищо не пречи да се прочете. Не разбирам как се започва нещо, без да си наясно с правилата.
Аз лично прочетох книгата, мнения,теми в Интернет пространството и следях темата тук преди да започна. Просто споделям мнение за  случка, която показва ,че има хора които явно не са се интересували от подробности-извинявам се ако съм засегнала някой. Аз лично използвам и приложението-полезно ми е.

# 292
  • Берлин
Аз днес се провалих. Бях на 3 банана, но следобеда припаднах в работата. Имам много ниско кръвно и много ниска кръвна захар. Не ми се беше случвало от години. Изядох едно баунти от запасите на колега. Не че режимът ми е виновен, преуморена съм и не спя достатъчно. Признат грях брои ли се за половин грях?
За утре пека баница от следните продукти- настърган кашкавал, извара, печена чушка, натрошено сирене, 2-3 с.л.к.мляко. И за гарнитура ще сложа чери домати.

# 293
Днес въглехидрати. За обяд бях на постна гъбена супа с хляб и салата. За вечеря, макарони с доматен сос и салата + ред черен шоколад, който не е в кадър.

# 294
Papurche, и при мен подобна ситуация. След няколко банана ме втресе от студ. Хапнах салата с филия хляб. И аз не спя тъй като съм с малко бебе.

# 295
Оле, много съжалявам да го чуя, недейте да ядете само банани, ако не ви понася, майната му на по-големият минус. Аз днес на обяд с ядките се заситих и мина много добре, определено и на мен ми беше студено като бях само на банани предните пъти, странно как обаче на плодовия и първия воден нямаше никакви такива проблеми, може би зависи от много неща. Иначе по въпроса за соления обяд във въглехидратен ден, аз също се чудя напоследък, но залагам на сигурно и гледам да е постен т.е. тестото да е постно. По принцип в менютата има много идеи за паста със сос от домати и неутрални зеленчуци пък пастата се прави от яйце и брашно, така че предполагам и в обикновеното тесто не е толкова проблем да има, но все пак на мен миленка в представите ми е богато тесто с яйца, масло, дори сирене или някаква подобна поръска, затова го написах. Лично аз в този ден обичам да си меся, затова и знам какво слагам в тестото.

За утре съм си предвидил запеканка с патладжан и сирена в доматен сос, патладжани Пармиджана, едно страхотно италианско ястие, но в моя случай патладжаните са запечени на грил тиган, не са панирани или пържени. Нямам търпение!

# 296
  • Берлин
Пак не ми стигна времето за закуска,ще се поправя следващите дни. Ето ми я "баницата" за днес

# 297
Ами не в спагетите няма яйца или поне в купешките. За пример давам тези, които ползвам аз.
https://www.deroni.com/pasta-kulinaria-bg.html

# 298
Добро утро!
Аз съм кратка днес - банани.
PAPURCHE MEHURCHE, баницата ти изглежда супер Heart Eyes
Грешката е моя! Ще поправям въглехидратния.
Хубав ден!

# 299
Тази диета е на принципа на разделното хранене,та затова ще питам тук.Смятам за известно време да се храня разделно,но имам въпрос.Запознати ли сте дали е позволено ползването на брашно за сгъстяване на яхния?Примерно при картофи,боб,леща,грах,гъбен сос.

Общи условия

Активация на акаунт