90 - дневна диета - тема 371

• 60 803
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
Тази диета е на принципа на разделното хранене,та затова ще питам тук.Смятам за известно време да се храня разделно,но имам въпрос.Запознати ли сте дали е позволено ползването на брашно за сгъстяване на яхния?Примерно при картофи,боб,леща,грах,гъбен сос.
Не е позволено, но, ако е постна гъбена каша може.

# 301
При чистото разделно хранене не само, че не може брашно и варива, ами не може да се смесват варива. Не може хляб с домат или лютеница. Има таблица за позволени и проблемни комбинации. Отслабва се със стриктно разделно хранене но си е голяма комбинаторика по таблицата.

# 302
При чистото разделно хранене не само, че не може брашно и варива, ами не може да се смесват варива. Не може хляб с домат или лютеница. Има таблица за позволени и проблемни комбинации. Отслабва се със стриктно разделно хранене но си е голяма комбинаторика по таблицата.
От една група във фейсбук разбрах,че не може да се смесват по два продукта от всяка група в едно хранене,но там блокират хората,които питат или се газират за няма нищо и реших тук да питам,а не намерих такава тема.Уж се хранят разделно,но си ядат филии с лютеница.Доматите ги смятат към неутралните.Аз ще изключа и животинските продукти и ще го карам на постна храна.Но за това брашно не ми беше ясно.Благодаря,ще търся и още информация.
Къде мога да намеря тези таблици?

# 303
Morkovel, ето ти линк към последната тема за разделно хранене във форума: https://bg-mam.ma/p/1003824/39935071
Не е писано от година някъде, но има полезна информация на първа страница.

# 304
Здравейте, не зная дали е за тук, но ми остава седмица до края на режима и ми се иска, да споделя малко резултати, за да вдъхна кураж Simple Smile

Мъж на 35г съм. Правя режима за втори път, като първият беше началото на 2019 г. започнах на 115кг, като свалих около 15кг за 90-те дни, а след това свалих още 7 в следващата една година, без да спазвам кой знае какво - лятото много леки вечери ( често само на плодове), наблегнах на белтъчините и внимавах да не смесвам храните много, много. През по-голямата част на 2020, килограмите бяха около 95. Връщане на кг започна миналата есен, стигнах 99.9, като, слава Богу, не видях 100 Simple Smile но това се случи, защото почти не спазвах нищо и прегрешавах със закуските Simple Smile
Вторият път започнах в началото на тази година. Започнах 99.9 кг, като днес съм 88.5 и предполагам ще сваля още килограм.

Спазвах стриктно дните на белтъчини и варива, като вечерите никога не са били наполовина, в сладките дни прегрешавах по малко (три-четири пъти дюнери; доста често по един сандвич за обяд с шунка и кашкавал, а за вечеря филия с течен шоколад), просто внимавах в тези дни с количеството и доста често след този ден, кантарът беше с по 150-200 гр надолу.

Плодовите дни, разчитах на салати в малко количество, ядки следобед по 70гр и круши за вечеря. Воден ден не съм правил.

Истината е, че без много усилия, теглото се задържа и се свалят още доста след режима. Целта ми е 85кг и си мисля, че ще падна и под тях до лятото.

Желая успех на всички и ако имате въпроси, ще отговаря с удоволствие Simple Smile

# 305
Извинете за отклонението, но ако искате преснимана информация за РХ и таблици, ми изпратете ЛС с месинджър или вайбър, ще Ви пратя.

# 306
Как сте днес?

Аз я карам леко, сутринта с банан, за обяд питка с чубрица и домашен айвар с чушки и за вечеря козунак с локум и шоколад и ред черен шоколад. За утре се запасих с банани, имам и разни други плодове и малко ядки, не знам какво ще избера. В ден 48 и вече след средата се чувствам сякаш започнах режима преди няколко дни, не ми се вярва как времето лети, радвам се, че върви леко и не го усещам. Днес и ходих около 10 километра сумарно, зареден съм, единствено с тези новини за пандемията психиката ми не издържа и се клати, но режимът сякаш и за нея ми помага, чувствам, че имам контрол над нещо и се успокоявам.

Дано всичко е наред при вас, с пожелания за успешна нова седмица!

# 307
  • Берлин
И при мен днес мина леко. Банан, хляб с чубрица и домати, одеве сгънах 165 грама шоколадово руло и 2 бонбона. Мога да карам с гладните хаха
За утре имам банани, ябълки, грозде, круши, ягоди, орехи и манго. Ще видя сутринта какво ще замъкна към офиса.
Спокойна вечер и успешна седмица

# 308
  • пловдив
Здравейте, аз да питам. На протеини и варива качвате ли, при мен се получава до плодовия да съм на килограмите от предвата четворка и на самия продов да сваля и да съм на същите от последния продов и така се въртя в няква въртележка нагоре-надолу си стоя все на едни и същи

# 309
Здравейте,
Трябва да влизам във форма и понеже НВХ е твърде строго за мен, реших да опитам с 90 ДД, тъй като няма да изпитам въглехидратен глад, както обикновено, и на третия ден да се наям като прасе с торта 😁 имам въпрос относно кафето сутрин - изрично пише да е чисто, но аз не мога да пия чисто кафе, защото ме боли стомах от него в този вид. Винаги го пия с малко мляко/сметана 😒 дали ще постигна нещо по този начин? Пия едно малко кафе сутрин докато чакам злоядото дете да дегустира закуската си, не пия повече, нямам нужда. Но не мога без мляко 😕

# 310
The doors, не си само ти така с кафето. Наистина по правилата трябва да е чисто, но ако тези 20-30 мл мляко са единственото нарушение, едва ли ще повлияят на резултата. Успех!!!!

# 311
Здравейте, аз да питам. На протеини и варива качвате ли, при мен се получава до плодовия да съм на килограмите от предвата четворка и на самия продов да сваля и да съм на същите от последния продов и така се въртя в няква въртележка нагоре-надолу си стоя все на едни и същи

Аз съм така.

След плодовия ден само на банани - 1 кг.
Белтъчния в събота ми беше -  банан с кафе, за обяд печено пиле с моркови (претеглих само месото), филийка пълнозърнест хляб, салата айсберг с мариновани гъби и каперси, вечеря половината от обяда и без хляба.
Скорбялния: банан и кафе, за обяд ориз с праз и маслини (сложих само 5 маслини)салата филийка хляб, вечеря половината от обяда.
Върнах си килограма.....
Днес съм на въглехидрати: банан и кафе, за обяд чеснова багета и малко домашна лютеница, вечеря бисквити със сладко и редче шоколад.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 10:36 от malinamaslina

# 312

Аз съм така.
Аз винаги качвах от протеините. Най-много свалях от въглехидрати, въпреки че не спазвах грамажите. Rolling Eyes

# 313
И аз качвам от бобови, но когато ги смесвам и ям стандартни порции, не тенджера боб за целия ден, тогава всичко е наред. Намерете от какво качвате, спазвайте грамажите, не бъдете на самотек, защото правилата носят успеха. Тествайте като се мерите всеки ден и ядете различни храни, по този начин бяха открити как при почти всеки има минус от сладка вечеря до 200 г, чудото на реда черен шоколад след нея, смесването на бобови и бананов моноден на плодов ден. Щом режимът не върви има някаква причина, но тя обикновено си е строго индивидуална, но само в случай, че правилата се спазват може да се търси и открие. Тази задача обикновено е най-трудна, но си струва, защото за цял живот си знаеш от какво точно качваш. При мен това са ориз и млечни.

За кафето, дали може да опитате с ядково мляко или нещо подобно, може би много нискомаслено краве супена лъжица, пак е нарушение, но ако ви боли корем нямате избор, ние винаги трябва да слагаме здравето и отговора на нашето тяло на първо място. След това са минусите килограми и т.н. Успех!

# 314
Аз споделям голямо омазване във вчерашния въглехидратен ден.
До следобед всичко беше ОК но на вечеря направих доволно смесено хранене, че и десерт имаше и днес разбираемо съм с 1,3 кг повече. Успокоявам се че съм пред МЦ и част е задържана вода, но ще видим.

За тези, които не могат да пият чисто кафе на гладно мисля, че мин.количество мляко е грешка но пък не би пречило пак да се свалят килограми, като се спазва другото. Просто ще е по-бавно. Все пак да е кафе с малко мляко, а не мляко с малко кафе.
А пробвали ли сте да пиете сутрин чай, той също разсънва, а кафе по-късно през деня?

Общи условия

Активация на акаунт