Все повече хора празнуват на 14 февруари Свети Валентин – Деня на влюбените и на любовта.
Този чудесен празник е още един повод да изразим нежните си чувства към човека, в когото сме се влюбили, или към своя партньор в живота.
Но как да отпразнуваме Свети Валентин  така, че да се запомни за дълго време?

За да премине празникът приказно и да остане хубав спомен, той трябва да се планира грижливо. Въпреки че класическият вариант е да се празнува в ресторант, предвид сегашните условия на много от нас ще се наложи да си организират романтична вечеря у дома. Ето няколко момента, на които трябва да обърнете внимание в процеса на планиране.


Декорацията

Празникът на влюбените носи специфичен дух. Това е единственият ден в годината, когато не трябва да се страхуваме, че може да прекалим с романтиката. Затова е добре да обърнем специално внимание на интериора и да наситим околното пространство с духа на любовта.
За да постигнем илюзията за романтично гнезденце, трябва да помислим за такива детайли като осветлението, тъканите, специфичните декорации.

Най-разпространените символи, с които можем да украсим помещението за празника, това са листенца или цели рози, естествени или изкуствени, подредени по пода или по масата във формата на сърце или пък мече.


Тематични възглавнички, балони във формата на сърце и други символични предмети ще внесат чувствена нотка в интериора и ще подчертаят романтиката на вечерта.

При избора на цветова гама за декорациите е най-добре да се ръководите от собствените си вкусови предпочитания. Подберете такива цветове, които лично вие асоциирате с любов, страст, чувственост и романтика. Освен розовото и червеното съществуват и други цветове и нюанси, които могат да предадат дълбочината на чувствата и емоциите на този празник.


Осветлението

Основното осветление в празничната вечер трябва да бъде живият огън на запалените свещи. Те внасят в интериора елемент на загадъчност и романтика, без значение дали става въпрос за евтини, или за скъпи свещи, за малки или големи, за обикновени или със специална форма. Не се притеснявайте, че може да прекалите с броя им – колкото повече, толкова по-добре.  


Особено добре се вписват чаените свещи, които плават във вода. Желателно е съдовете да са прозрачни, за да бъде ефектът наистина забележителен.

Не забравяйте и за ароматизираните свещи. Те могат да подсилят романтичната атмосфера, насищайки въздуха с приятен аромат – например на лавандула, ванилия, канела, кафе... В допълнение към свещите може да използвате и арома пръчици, дифузери, подпури, сух аромат или арома лампи с ухайни масла.

           

Все по-голяма популярност напоследък набират каталитичните лампи, които са предназначени не само да ароматизират, но и да пречистват въздуха от неприятни миризми и да дезинфекцират, като в същото време изглеждат като прекрасен аксесоар, красящ дома.
Масата

Тематичната декорация на масата и оформлението на блюдата прекрасно биха подчертали романтичния стил на празничната вечеря, особено когато сте се постарали да приготвите за любимия човек обожаваното от него ястие.


Обърнете специално внимание на подбора на вино и как да го сервирате, за да му се насладите максимално.


Подаръците

В навечерието на Свети Валентин много от нас си задават въпроса какво да подарят на своя партньор. Всеки от нас иска подаръкът му не само да е романтичен и оригинален, но и да се превърне в приятна изненада, която да се помни дълго. Съобразявайки се с вкусовете на своята половинка, можете да впрегнете цялата си фантазия и да се спрете на точно този подарък, към който ви насочва вашата интуиция. Не забравяйте, че не е важна стойността на подаръка, а романтичният му дух.Класическите подаръци

Ако сте в любовна връзка отскоро или просто се привърженици на класическите подаръци, разчитайки, че те никога не губят своята актуалност, може да заложите на обичайните варианти: парфюми, козметика, бижута, часовници...
Специално за празника Свети Валентин много български сайтове за парфюмерия и козметика са подбрали подходящи за подаръци предложения, с цел да улеснят нашия избор и да ни спестят ценно време. Разгледайте промоциите на fragrances.bg, notino.bg, parfium.bg и The Body Shop.
Ако още не сте женени и планирате да направите предложение на любимата жена, Денят на влюбените е най-подходящият момент да подарите годежен пръстен.
Такава изненада несъмнено ще предизвиква неописуем възторг и сълзи от радост.


Романтични подаръци

Няма опасност да сгрешите, ако заложите на специфичните за празника картички валентинки с любовни признания, персонализирани подаръци, плюшени играчки и задължително – шоколад.  

Шоколадът, който е един от символите на този празник, винаги предизвиква буря от положителни емоции. Всеизвестен факт е, че той повдига настроението и може да ни избави от депресивните състояния. Така че не забравяйте да зарадвате партньора си с любимия му вид шоколад, а защо не и с цял фонтан от кадифената сладост?
Има ли по-романтичен подарък за човек, който обича да чете, от сборник с любовна лирика?

В Деня на влюбените напълно подходящи са и интимните подаръци. Например боксерки за него или съблазнително бельо за нея.

Не забравяйте да декорирате тематично и леглото. Ако не искате да ви се пречкат цветя, балони и други празнични аксесоари, може просто да застелите спално бельо на сърчица или с друг, подходящ за празника десен.
Приглушена светлина ще добави още една щипка романтика към обстановката.
Както и да организирате своя Свети Валентин, най-важното е да бъде приятен и за двамата. А когато сърцата запеят в унисон и емоциите увлекат влюбената двойка във вихъра на страстта, празничната нощ непременно ще остане в паметта ви като един вълнуващ спомен.

Тази статия съдържа партньорски връзки – последван линк и евентуална покупка биха могли да генерират комисионен приход за форума.