Falcon & The Winter Soldier

• 3 316
  • 77
  •   1
Отговори
# 60
Ееее, не. Изгледах финала - тотал щета! Как може да започнеш толкова силно и да завършиш толкова зле. Не знам какво са замислили за втори сезон, но за мен финалът се оказа тотален булшит. Е, американците предполагам ще си го харесат, особено черните.

Абсолютно съм разочарована.

# 61
  • Somewhere far away
Аз пък съм супер хепи! Какво точно те  разочарова? Това че Сам е новия капитан америка ли? това се знаеше още много преди да започне дори първи епизод от сериала, Сам е Капитан Америка и в комиксите, не разбирам негативното  и пренебрежително "само черните ще си го харесат" - това изобщо не е вярно, да не говорим че е и доста грубо изказване, личните ти предпочитания за раса и цвят нямат нищо общо  и не мисля че трябва да имат  място в тази тема. Ако не ти е харесал заради нещо друго в сюжета, ок- но да казваш че финала е провал само, защото Сам е черен.... ами за мен това си е чист расизъм.

Сега да се върна към по -хубавите неща.
 Много хубав финал. Много ще ми липсва, петък си беше моя специален ден, в които винаги чаках с нетърпение и всеки път когато седна да го гледам си беше моя специален  момент.  Надеждите за втори сезон са големи така че... Чакаме ! Simple Smile Grinning  

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 14:02 от Deathcrush

# 62
Deathcrush, разсъжденията ти относно моето разочарование са в съвсем грешна посока. Нито ми пречи Сам да е Капитан Америка, нито че е черен, а това че повече от половината серия мина в политическа пропаганда в унисон с цялата кампания Black life matters. Ами да, нали трябва да са в тренда. Аз очаквам от такъв вид филми/сериали друго.  Добре че беше Зимо да отсрами работата, Бъки с признанието и сцената след надписите. Останалото беше бла-бла-ла, дрън-дрън-дрън, както обичаше да казва един от учителите ми по английски.

# 63
  • Somewhere far away
Вече писах и аз, и други хора- сериала няма как да НЕ е политически, защото става дума за Капитан Америка, а той е най-политическия герой в Марвел. нещата не са направени, за да са в унисон с Black life matters - направени са така, че да са в унисон с първоизточниците, а именно - комиксите! Историята на капитан америка е свързана с политиката  още от времето на Хитлер.

# 64
Абе, политика, политика, но с мярка, а тук са предОбрили. 20 мин. (ако не и повече) от 40 да са политика -- не, мерси.

# 65
  • Somewhere far away
Всеки е свободен да има мнение.
Сериала не е перфектен, но за мен беше един много добър сериал с много силни сцени, много добра екшън хореография и много присъствие от страна на актьорите.  за мен това го прави на ниво по -високо от средното, а такива хора, които са подразнени или разочаровани - ами  винаги има и такива и в това няма нищо лошо, това го прави дори още по-интересен.   Wink

# 66
  • София
Изгледах преди малко

Скрит текст:
Не ми хареса като цяло епизода, очаквах повече като за край. И тук се получи като като с Уанда. Макар там като цяло нивото да бе цялостно по-високо. Издразних се, че превърнаха любимката ми Шарън Картър в злодей. Последната надежда излетя с посткредит сцената. Тъпооооо. Освен това тя бе твърде очевиден избор за Брокера. Толкова очевиден, че чак го отхвърлих като нелогичен, хахаха. И може ли да ми обяснят, защо тогава уби най-ценния си актив, учения, който и помагаше със серума??? Защото точно тя даде адреса му на Сам, Бъки и Зимо в Мадрипур. Логика нулева! И по дяволите защо винаги е сама, ако е истински бос в подземния свят 100% ще има охрана или хора около нея, а видиш ли тя която има толкова много какво да губи ми се разхожда сама като някакъв супергерой, а тя не е такъв и няма никакви сили и не е взимала и серума. Оказа се, че е и садистка, визирам сцената със смъкнатата кожа от лицето на единия флагсмашър в колата. Кому бе нужно?
Другия адски слаб момент, не само в епизода, изобщо ахилесовата пета на целия сезон. Флагсмашърите и главно Карли. Толкова безинтересни и скучни антагонисти не съм срещал скоро. А Карли буквално до края аха да я изкарат неразбраната светица. Върха беше когато Сам малко след като спаси хората в джипа (поредна умишлена акция на Карли да убива хора) и хоп, не искал да се бие с нея видиш ли. И после не била терорист, та чак на ръце я понесе като умря, все едно някакъв обичан герой си отиде. Много лоша линия. Недописана и развалена. И Файги и компания сами са си виновни, защото са махнали умишлено всички планувани сцени с вируса с който правителството е целяло да редуцира бройката на някои хора неудобни от Сековия, Латвия и пр. За да не се стряскат хората и да няма спекулации с ковид-19. И от там цялата им кауза и борба отиде на кино. Аз така и не разбрах за какво точно се борят и защо трябваше да ми пука за тях??? Знам само, че Карли бе завършен психопат и убиец. Сори.

Е, след тези две неща няма как да съм доволен.

Това което ми хареса бе трибюта за Айзея Брадли и играта на актьора. Просто бе великолено заснето и изиграно.
И момента в който Джон Уолкър напълно заслужено получи втори шанс, защото човека си скъса задника от работа и щеше да е безумие да го очернят още повече. Тук познах, че ще си помогнат в последната битка, хареса ми как си кимаха и кратките майтапчета и намигвания помежду им.
Сам официално вече си е Капитан Америка. Това бе ясно, още в началото го писах. Едва ли е изненадало някого, а и все пак лично Стив Роджърс си го избра. Хареса ми като цяло начина по който Сам преоткри себе си и разбра, че е направил грешка като се е отказал от Щита. За това разбира се помогна много и Бъки.
Бъки също се разкри пред Накаджима (макар точно тази сцена малко да я претупаха), пребори демоните си и като цяло бе сърцето и душата на шоуто.

Вал каза нашия приятел Зимо, а той е в ‘Рафта’ който се ръководи от Генерал Рос, т.е. за мен (но не потвърдено) Вал работи за/с Тъндърбол Рос.

Ами това е.
Екшъна бе добър, но липсваше 'Уау' момента. Без изненади, без изненадваща поява. Голям хайп, който си остана само хайп.

Вярвам, че Локи ще е много по-добър от това.

за епизода: 6.5 / 7.0
за сезона като цяло съм доволен - 7.0 (минимум) / 7.5 (реално) / 8.0 (макс) (но можеше много повече ако си бяха изиграли картите по-добре).

Финално, УандаВижън за мен бе по-стойностното шоу. Много по-ясна концепция, много по-добре конструирано и с много повече мистика. Поне с една кръгла единичка отгоре по десетобалната, което не е никак малко.

Чакаме Локи! Simple Smile

# 67
  • Somewhere far away
Има доста добра и логична теория че милата Шарън всъщност не е толкова "мила" и е била злодей от самото начало, просто е много умна и си изигра правилно картите , затова всички я приемат за добрия герой. Успя да излъже всички!
 Що да е сама, никак не е сама, има си шофьори има хора много зад нея, а човека с когото говори по телефона със сигурност веднага ще излезе на преден план ако нещо стане с нея, това че няма физически бодигарди близо до нея не значи че ги няма изобщо, може да дебнат в сенките или да се маскират като цивилни, точно в това и е силата на нея и манипулацията - идеята е да не се набива на очи.

За  развръзката на Уолкър пък изобщо не съм съгласна - той нито получи опрощение, нито го  заслужи. Супер щастлив крещи "върнах се, върнах се!" , но наистина научи ли нещо от това, научи ли се че не е ок да пребиваш беззащитен човек лежащ в собствената си кръв на площада пълен с хора и молещ за живота си? Никога не съжали и никога не се разкая за това,което направи. Не, той не заслужава опрощение, защото нищо не научи от грешките си.

# 68
  • София
Шарън за малко да я убият. Каква протекция имаше? От кого? Тя е изпълнена с реваншизъм, върти големи сделки, има големи планове и въпреки това напук на всякаква логика се впуска в луди преследвания и екшън сцени, които могат да убият на секундата. Принципно не е характерна за престъпните босове подобна изява. Не ми е реално, а стои яко насилено и недомислено. Та както писах, няколко сантиметра по-нагоре да бе изстрела и щеше да е мъртва, отърва се на косъм. И не за пръв път... И отново, ако тя е (а я разкриха, че е тя) Брокера, то защо си унищожи най-ценния актив със супер ламерската си постъпка да разкрие местохонахождението му? Ок, дори и да го е направила с мисълта, че Бъки и Сам няма да му направят нищо и че така евентуално би разсеяла всякакви съмения за себе си (не че Бъки и Сам са се съмнявали някога в нея, дори и за секунда), то при положение, че Зимо е с тях, а тя знае много добре от какво е обсебен той и на какво е способен, и въпреки това им каза къде да намерят учения, за мен лично това бе голям 'плот хол'
Иначе да, изманипулира всички, спор няма. Даже според мен тя уби Карли за да защити тайната си отколкото да спаси живота на Сам, който между другото не бе застрашен, защото куршум не може да пробие костюма му от вибраний.

за Уолкър,
В крайна сметка за всичките 6 епизода уби само един човек. Карли колко уби? И колко още щеше да убие? Това бе най-малкото, което заслужаваше особено на фона как Сам носеше трупа на Карли като някакъв трагично жертвал се за каузата герой. WTF?!
Джони бе под афекта на смъртта на най-близкия си другар и под пресния афект на самия серум. Две в едно. Не оправдавам постъпката му и е ясно, че не е достоен за щита и титлата, Капитан Америка, но не е лош човек изначално. Може и да стане такъв занапред. На ръба е, както се казва. Иначе да, погледнато от твоята гледна точка, това също може да се каже, че бе малко насилен и увисващ момент. Просто на мен ми хареса, защото харесвах героя, но тези, които не го харесват със сигурност има от какво да недоволстват. Т.е. още една слабост в завършека на сериала, но пак казвам, погледнато от тази гледна точка. За мен лично, това не бе от най-големите проблеми и останах удовлетворен.

Но не искам да завършвам с лошо. Сериалът генерално все пак ми хареса. Просто очаквах повече, това е. Личи си че са имали и други идеи, че някои неща стоят недовършени или счупени, но не ние носим вина за тях и просто не мога да си затворя очите. Повечето ми мнения бяха положителни и го хвалих, но финала ми увисна просто обобщаващо погледнато.
Все пак екшън сцените бяха страхотни, Сам и Бъки генерално бяха ОК (може би трябваше да имат малко повече сцени тип Смъртносно оръжие), Зимо и Уолкър ще се запомнят. Билднаха героите, оставиха маса открити линии, които да експлоатират занапред.

# 69
Няма как да не се съглася с всичко, което си написал. Аз съм от хората, които изначално не харесваха Уокър, но накрая някак си му симпатизирам, нещо, което не мога да кажа за Сам. Него си го харесвах, а накрая ...пресилиха образът му до степен да ми е неприятен, някакъв лаладжия, а не Капитан Америка. Първото, въпреки щита, костюма и крилата от вибрании го биха като маче у дирек, но хайде, приемам че не е супер войник и тези неща не са му достатъчни. После, вместо да се позаинтересува за ранен приятел/колега/ той тръгна да изнася трупа на Карли, която изтрепа сума ти народ. Пак подчертавам, до момента Шарън не е дала каквито и да е индикации, че работи срещу тях, даже им помогна, само ние знаем, че нейната игра е друга. И после като се спусна отгоре, като "ангел" носещ тялото на Карли и ми призля вече. Но не, трябваше да изнася прочувствена реч пред камерите и всички да кимат одобрително. Еми, сори, ама това не е моята представа за Капитан Америка. Така ли ще се бори с "лошите" - ще ги събере и ще им изнася поучителни речи докато умрат от скука ли? Най-слабия образ в сериала, но пък Маки съм го гледала и в други филми и май толкова си може.

Виж за Шерън имам известно съмнение,  че тя е Брокера. По скоро ми се стори, че ги остави да повярват на предположенията на Карли. Малко като телефонните измамници. Simple Smile

# 70
  • София
За мен също слаб финал на сериала. Сякаш и доста неща бяха изтрити. Реално Сам бе Капитан Америка и накрая пак той бе с щита. Също не одобрявам как носеше Карли като голям герой жертвал се за страната. Много нови неща нямаше. Представиха ни US Agent като в комиксите, а Шарън работи за лошите. Нямаше препратки и към предстоящите филми.
Умерено начало, силна среда и разочароващ край на Капитан Америка и Зимния войник.

Попрегледах и други мнения. Не знам дали е вярно, но сезон 2 няма да има. Историята продължава в Капитан Америка 4.

За агент Картър пък споменават, че това е скрул.

Последна редакция: нд, 25 апр 2021, 15:17 от Mandalorian

# 71
  • София
Това че е 'скрул' се говори много и отдавна, но аз не се хващам.
Ще е мега тъпо. Сори ама без такива тъпотии.

Още едно нещо ме издразни. Когато Карли бе равностойна а на моменти надделяваше в битката срещу Уолкър. И двамата имат серум, така че са равни, обаче той е мъж и то трениран в армията и с три медала ветеран, а тя е 60 кг. жена. Тъпо.

# 72
  • София
Темичка за Локи имаме ли или още е рано?

Премиерата е за началото на юни Simple Smile

# 73
  • Somewhere far away
Ще направя тема за Локи, но мисля че още е рано.  Нека поне май да дойде. Wink

И Шарън няма как да е скрул, защото носеше маска подобна на онази която Черната вдовица носеше като маска. Ако беше скрул нямаше да има нужда от тази дегизировка.

# 74
  • София
А какво е скрул?

Общи условия

Активация на акаунт