С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

• 22 567
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Белгия
Момичета, някой от София знае ли къде правят такива верижки -

?

Тази ми е от Алиекспрес, но искам и сребърна на кирилица.

# 166
На моя колежка в златарско ателие и правиха подарък плаща се на буква но не в София трябва да питаш ...
Моя хубостник сам си мести стола до плота и се качва и се започва едно пипане,взимане,хвърляне..иначе вчера взел оцета завлякъл го в хола и пръскал ли пръскал и себе си окъпал...

# 167
Привет, аз съм ползвала Дуо бижутерия на Патриарх Евтимий, за халки и пръстени и съм много доволна взимат и твое злато. Не знам дали правят такива верижки иначе и аз искам нещо подобно.
И малката все е в кухнята щом аз съм там, отворя и затваря шкафовете, подрежда покривките, слагам я на стола права и бърка до мен нещо , това ѝ е най-интересно сега.
Миналата седмица ѝ сложиха и ваксината за морбили и нямаше проблем, до днес всичко е наред.

# 168
Страхотна идея е това колие! Искам и аз да си напиша на 2 колиета имената на децата и да си ги нося заедно. Колко яко!!!

# 169
Здравейте мами!
Малкият беше 3 дни с температура, свалихме я, лекарката каза, че има зачервено гърло. Мисля, че премина настинката вече.
Но остана един огромен проблем с храненето. Докато имаше температура ясно, че не искаше да яде... Сега вече от 2 дни няма температура, но и апетит няма. Не иска и не дава да го храня с лъжица, иска да си играе с нея и храната... А бяхме постигнали съвършенство в храненето до миналата седмица.... Не знам какво се случи, много ми е трудно и тъжно. Минавала ли е някоя от вас през такова нещо? Sad

# 170
Какво ще рече "съвършенство в храненето"?имай търпение ще си възвърне апетита ...

# 171
  • Белгия
На моя колежка в златарско ателие и правиха подарък плаща се на буква но не в София трябва да питаш ...

Ми или в София или в Хасково? Hug Брат ми е в София сега, а майка в Хасково, едва ли ще тръгнат да търсят из други градове. Евентуално в Пловдив, ама ако е някъде по центъра, лесно да се намери.

# 172
Аххаха пълна греда ще е това Киндиру, днес не ходихме, защото наиСтина ще затварят и мъжа ми се скара, че точно сега ще го водя....
Та оставаме да чакаме когато отворят ще го пробвам пак, дано е забравил дотогава Grinning
Как да се откажа, там поне съм там и виждам как се държи, защото в яслата дебелата лелка ще го дръпне и затвори вратата и това е - вътре рев, сополи, драми...... каквото такова, и каквото става само те си знаят. Тя затова искам да направя каквото мога.

# 173
Момичета, някой от София знае ли къде правят такива верижки -

?

Тази ми е от Алиекспрес, но искам и сребърна на кирилица.
Аз си поръчах от една страница във фейса, имат и сайт. Май беше by Vela.

# 174
Не че вярвам на тези неща,  ама за развлечение Simple Smile :

https://www.mama24.bg/article/9548023

# 175
Аххаха пълна греда ще е това Киндиру, днес не ходихме, защото наиСтина ще затварят и мъжа ми се скара, че точно сега ще го водя....
Та оставаме да чакаме когато отворят ще го пробвам пак, дано е забравил дотогава Grinning
Как да се откажа, там поне съм там и виждам как се държи, защото в яслата дебелата лелка ще го дръпне и затвори вратата и това е - вътре рев, сополи, драми...... каквото такова, и каквото става само те си знаят. Тя затова искам да направя каквото мога.
Това Киндиру някаква занималня ли е? Аз я водих 2 пъти на детски кът и беше в екстаз, много се радва и си игра. Идваше често да проверява къде съм де 😁
Онзи ден бяхме на рожден ден и много се сърди като й пипат нещата, чак налита да скубе и удря и почва да пищи пронизително "неееее". Нямам идея откъде й е дошло на ум, но е много собственически настроена към всичко нейно, че и към чуждите играчки 🤦‍♀️ надявам се, че е някакъв период и ще отмине.

# 176
Не е занималня, има игри и родителите участват, някакви развиващи уменията им. Като цяло останалите деца там също са в екстаз и умират от кеф с изключение на Дарио, единственият който крещи и реве.
Моят пък е мн добър, всички го бият и му взимат всичко и той само реве и идва да ме дърпа за панталона за да ходя да взимам каквото са му взели.
Чудя се ще се промени ли или все него ще бият. Преди няколко дни едно момиченце го удари с когичка за пясък в лицето и той се чудеше какво да направи и седна на земята да плаче.
А хора не знам за вас, обаче мен много ме изнервят майките по площадките, децата им бият моето и те нищо. Дърпат ги и ги карат да се извиняват ( деца на 1.6 да се извинява) та то не може да говори още!?!! И след като детето им гледа тъпо и не казва нищо го пускат все едно нищо не е станало.
Само аз крещя и викам Не и се карам. Променям си подходя, вече ще си уча детето като го удрят и то да удря.

# 177
Аз не ходя на детски площадки с малкия, но от опита с каката мога напълно да се съглася с теб!
Аз все съм била критична към моето дете, все да се държи най- правилно. Голяма грешка, джунгла е, така че явно вървят само законите на джунглата... Жалко.

# 178
Аз й се карам като тръгне да бута някого, обеснявам, но няма да я набия я... А и аз винаги съм до нея и внимавам да не се кара с другите деца. И аз я карам да ми се извини  на мен, ако ме ухапе и т.н. и почва да ми се умилква, да ме прегръща и да ме целува 😁

# 179
Привет, не съм съвсем запозната с Киндуро, имам бегла представа.
Аз съм по-скоро привърженик на Монтесори. Жалкото е, че стана доста модерно и много от градините от този тип не спазват реалния завет на Монтесори.
Доста е трудно с яслите и градините в София. Малката няма да се класира за държавна, а частна от 700 лв за нищо не бих дала. Като психолог и човек в системата вече ми е ясно какво правят в повечето частни и държавни.
Положението е трагично.

Общи условия

Активация на акаунт