С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

• 22 376
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Аз нямам амбиции да махам нощния памперс още 😀 ще изчакам да стане топло и тогава ще видим. Той сутрин винаги е пишнал поне малко.

# 616
Нито нощен нито дневен сме махнали не иска да сяда на гърне и пие много вода през ноща ..а тая биба как ще я махам незнам като приятелка ни е ...

# 617
Ехо, мами, как сте? Как са октомврийчетата? При нас новото е, че ни се роди момиченце преди седмица и купонът е пълен. Октомврийското бебе вече е батко на 2г и 6м! Как бързо лети времето само…

# 618
Ехо, мами, как сте? Как са октомврийчетата? При нас новото е, че ни се роди момиченце преди седмица и купонът е пълен. Октомврийското бебе вече е батко на 2г и 6м! Как бързо лети времето само…

Честито! Да ви е жиВа и Здрава принцесата! Баткото да слуша и помага.
И ние чакаме бебче-пак ще е Октомвийчее. Циркът от сега е пълен, не ми се мисли тогава какво ще е..

Баткото как приема новият член? Наблюдава ли се промяна в поведението? Имам толкова много въпроси, които ме вълнуват…

# 619
Ехееее какви хубави новини има тук!
Честито момичета!
Възхищавам ви се! Вие сте машини.
Бъдете здрави и да пишете как вървят нещата с новите бебета. Ние още не сме забравили какво е да имаш новородено.

Имаше една мама която беше писала, че с крем много лесно се е забелило пишлето. Съжалявам, но не си спомням кой точно беше. Може Ли да пишете, за да коментираме.
Аз сега съм в същият филм.

Иначе и при нас няма нищо ново. Ходи на градина (когато не е болен), вече много говори, много е див, не се спира. Все по сладък става и забавен.

# 620
Америкас, май мен имаш предвид. Ние забелихме пишлето на малкия с Дефламол - кремче за изгаряния 😀 всяка вечер забелваш с повече натиск (без да го боли) и мажеш след това кожата с Дефламол. Трябва постоянство и упоритост. При нас стана на порции. Половината пишле се забели за месец, после имахме затишие и след това другата половина. Не е имало кръв, драми, проблеми.

# 621
Бебешки пубертет тресе ли ви ?при нас е ужас ревове ,тръшканици всичко е не ,енергия до небето дори не може да седне да яде като хората постоянно търчи наоколо ..но на мен жестоко ми писва от тези ревове ..америкаас много си права изобщо не мога и да забравя за бебето то все още е тук дори и ба 2.7 г .. От яслата страшно много се е разлигавил освен ясленски вируси и какви ли не мурафети е научил ..с памперс е (нали уж спокойно в яслата ще го научат) и с биберонката само за сън я търси окъсана ,изръфана но заради нея ме вдига по 5 пъти през ноща да му я търся из леглото ...започна да прави изречения ..не винаги правилни и само аз си го разбирам даже превеждам на таткото ...

# 622
И при нас е кошмар.. нон стоп от сутрин до вечер мрънкане, тръшкане, вечно нещо иска, вечно е недоволен. Спокойствие няма.
Всяко нещо се прави напук. Буквално с молене се случва всичко. Нервичките ми не издържат, а и както съм бременна в момента с тези хормпни ми се разказва играта. Понякога колкото и гафно да звучи в 10:00 сутринта вече нямам търпение да стане 22:00 за да легне да спи Sad
Нямам търпение да отмине целуят този цирк че се чувствам някои дни на предела на силите си. Дано се поуспокои малко до Октомври, че после и с бебе не знам как ще оцеляваме Grinning

# 623
А аз се чудя дали въобще ще приключи този рев ,поне се върнах на работа но  с 2 дни ясла 10 в къщи все едно не съм ..

# 624
Здравейте!
Малкият много боледува от тази ясла, на моменти се чудя има ли смисъл да ходи. Ето, сега например вече 2ра седмица е вкъщи със страшна кашлица, ние също се разболяхме покрай него и още не можем да се оправим. Всеки път се разболяваме и ние. Омръзна ми просто. За 5 месеца ясла- 1 пълен месец дали има там и 1000лв за лекарства. Ужас просто. Дано да поотмине малко с топлото време, че тук е под 10 градуса последните дни.
Иначе пубертетът е на приливи и отливи, сега пак е в някаква фаза...

# 625
Hrimi,

Баткото доста добре приема бебчето. Много е нежен към нея, постоянно я гушка, гали, казва й, че е хубава и сладичка. Иска да е близо до нея. Само че на моменти се усеща ревност. Станал е по-залепен за мен. Иска все аз да го храня, аз да го обшичам, приспивам, къпя и тн… което е предпоставка за истерии, баща му му се ядосва, повишава тон и става какафония. Имаме си моментите. Като се разкреи баткото, бебето започва и то и просто сме като един голям зоопарк. Още се напасваме кое дете кога да оправяме. Баткото се разстройва главно докато кърмя. Хем идва да се гушнем заедно и да четем книжка, хем по някое време започва да нервничи. Промяна в режим/хранене няма засега.

Много му говорихме, едни книжки бяхме взели за бебе и той като цяло с нетърпение я очакваше, та засега смея да кажа, че добре вървят нещата.

Относно пубертета съм забелязала, че при нас е въпрос на спокойствие у родителя. Ест има кризи, но изгубя ли търпение става нещо страшно. Има една книга “как да говорим така, че детето да слуша” - препоръчвам я.

И ние чакаме бебче-пак ще е Октомвийчее. Циркът от сега е пълен, не ми се мисли тогава какво ще е..

Баткото как приема новият член? Наблюдава ли се промяна в поведението? Имам толкова много въпроси, които ме вълнуват…

# 626
Hrimi,

Баткото доста добре приема бебчето. Много е нежен към нея, постоянно я гушка, гали, казва й, че е хубава и сладичка. Иска да е близо до нея. Само че на моменти се усеща ревност. Станал е по-залепен за мен. Иска все аз да го храня, аз да го обшичам, приспивам, къпя и тн… което е предпоставка за истерии, баща му му се ядосва, повишава тон и става какафония. Имаме си моментите. Като се разкреи баткото, бебето започва и то и просто сме като един голям зоопарк. Още се напасваме кое дете кога да оправяме. Баткото се разстройва главно докато кърмя. Хем идва да се гушнем заедно и да четем книжка, хем по някое време започва да нервничи. Промяна в режим/хранене няма засега.

Много му говорихме, едни книжки бяхме взели за бебе и той като цяло с нетърпение я очакваше, та засега смея да кажа, че добре вървят нещата.

Относно пубертета съм забелязала, че при нас е въпрос на спокойствие у родителя. Ест има кризи, но изгубя ли търпение става нещо страшно. Има една книга “как да говорим така, че детето да слуша” - препоръчвам я.

Много му четем и му говорим за бебчето. Надявам се периода с пубертета да отшуми и да се успокои.
Относно въпросната книга и аз съм чувала много позитивни отзиви и мисля да си я взема. Дано помогне и при нас .
Благодаря много за споделеното.

# 627
BMR на нас ни изписа лекаря един кортикостроид. Вече мажа втора седмица и ми каза с пръст леко на обелвам там където кожата е залепена….. е да ама нищо не става. Дърпам колкото ми позволява, с пръст бутам тая кожа и тя толкова здраво е залепена, въобще не виждам как ще се отлепи.
Дано просто да е рано. Дал ни е един месец да мажем и дърпаме.
Снощи ми се стори, че съвсем малко имаше успех, обаче говорим за 1 мм. Даже по скоро аз си внушавам вече от дърпане.

За пубертета и при нас е същото мазало. Рев и драми от сутрин до вечер и за всякакви глупости.
Той изкара тежко ковид и вече месец и половина не е ходил на градина. Скоро го пускам. Вярно е че ходи 3 дни, обаче дори и само толкова да са, аз се чувствам жива. Grinning

# 628
Америкас как така изкара тежко ковид?

# 629
Ами както уж му нямаше нищо. Само един ден 37.2 температура и 7 дни хрема, без особен секрет. На ден 8 вдигна 39.5 и това продължи 5 дни. На 12 часа течен аналгин, на 3 часа Нурофен, панадол, ефералган и няма сваляна тая Т. Започна да кашля. Пуснахме му ПСР и лекаря предложи да направим снимка на бели дробове. И имаше начално възпаление в ляв дроб. И въпреки че докторите смятаха, че ще мине и без антибиотик, аз реших да му дадем, защото ме хвана паниката накрая. И така вече 30 дни кашля, много странна кашлица. 3 дни не кашля, после 2 кашля само вечер преди да легне. Казаха че има подути сливици и все още секрет на гърлото.
Нито му тече носа, нито му е запушен. Сега продължава да пие добавки и пръскам капки…. Да видим. Дано това е краят.
И само като си помисля да го пусна пак на градина, за нов вирус и ми се реве.

Общи условия

Активация на акаунт