С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

• 22 373
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Мнооооооого се радвам за BMR I Hrimi!
Браво, момичета! Здрави дечица и щастливи родители пожелавам!
Нашият малчо също още си е бебе. 😅
Ех, голяма гадост с този ковид и всякакви други вируси! Дано да ви е по-спокойно оттук нататък!

# 631
  • Белгия
Момичетаааааа,
Здрасти, затъжила се бях, тъкмо си мислех и аз наскоро, че затишие голямо е паднало тука..

Поздравления за бебетата, да са живи и здрави!!!!

Моят юнак ненавижда яслата, ходи по 2 или 3 пъти на седмица и всеки ден го оставям с най-сърцераздирателния плач.
Уви, нямам друг избор, бих си го гледала вкъщи завинаги, ако можех..

Иначе е голям бърборко, не се спира. Последно постоянно пита "какво е това" и сочи на абсолютно всичко - тревички, камъчета, някакви боклучета. Магазина, който ни е на 5 минути онзи ден го стигнахме чак след половин час. Какво е това, какво е това Joy

Но да, сега са много сладки и хитри.

Целувам ви всички!

# 632
Нас ни гони бебешкият пубертет май. Не знам дали е от бебето, или пубертет, или факта, че сега избива последен кътник, но от около седмица някъде е едно постоянно “Не”, “Няма” или “не искам”. Противопоставя ни се за всичко, не слуша. Казваме му нещо, той прави обратното и ми гледа с един предизвикателен поглед. Аз съм много спокоен човек, но чак и мен успява да извади от равновесие понякога. В деуги дни решава, че ще се тръшка и ще хленчи нон-стоп за абсолютно всичко.  Струва ми се, че му е време за градина вече.

Онзи ден бяхме на разходка и така от неслушане си разби устата, хайде в спешното, че беше уикенд… доста се удари, много кръв тече. Раната е вътрешна - на лигавицата. Има на долната устна и на горната като стигат чак до зъбчетата. И на зъболекар  го водихме по този повод. Въобщеее цирк сме. Хвърчи с едно баланс колело като фурия с каска. Татко му с него с тротинетка, че иначе не можем да го стигнем.

Като споменах градина, днес ще обявят класиране за държавните за прием от септември. Стискайте ни палци тази година вече да го приемат.

Америкас, твоят юнак оправи ли се?

# 633
Ние минахме през периодите на не искам, няма, що е това и онова. В момента сме на периода скучно ми е и искам...
Побърква ни! Вечеря и скучно ми е. Седиш до нея и мамо ела тук.🤔 До колкото разбрах са в период да опознаване и търсене на границата на всеки. След див рев 2 седмици сме буба и после започва опити да намери границата на търпимост...

# 634
Ние сме в бебешки пубертет от както направи 2 ,тръшкане до безобразие в къщи и навън ,всичко е не ,не искам ,не..като не му угодиш започва да хвърля предмети и да те гледа в очите,на няколко пъти тръгваме за яслата по чорапи и без яке явно си мисли че като не обуе обувките ще го оставя в къщи ,всяка сутрин е борба да го облека и да тръгнем що годе навреме,отказва да се учи на гърне в къщи ,в яслата ,при баба си  ,и на тоалетната за големи,отказва да си дава и мръсния памперс,бибероната е изръфана почти до пластмасата но упорито я търси и пази като съкровище ,когато му се карам казва "не искам,Аз съм мама " т.е той е мама и той казва как да са нещата ..за мен е изключително труден период ...

# 635
Здравейте!
Малкият ходи на ясла, обаче много боледува, направо ужас.
Сега последно е с отит, дори леко намален слух, защото има течност в ушичките. Явно ще сме на антибиотик.
После смятам да го командироваме при бабите, то това не се издържа, през 2 седмици е болен. Ние се чудим какви схеми да правим и как да работим. Аз просто не мога да се концентрирам въобще.
А пък като вземе да ми се тръшка за невероятна глупост в 8 сутринта, направо издивявам.

# 636
То и при нас така 2 дни ходи 10 дни в къщи ,3 дни ходи 10 дни в къщи баби свободни нямам и гимнастиките и тук ги правим,а и отпуската ще ми изгърми за болногледане

# 637
  • Пловдив
Здравейте!
Сега последно е с отит, дори леко намален слух, защото има течност в ушичките. Явно ще сме на антибиотик.
После смятам да го командироваме при бабите, то това не се издържа, през 2 седмици е болен. Ние се чудим какви схеми да правим и как да работим. Аз просто не мога да се концентрирам въобще.
А пък като вземе да ми се тръшка за невероятна глупост в 8 сутринта, направо издивявам.

Говорете с кадърен лекар да ви поставят "кристалчета" в ушите преди да стане и по-зле. Ние сме един от изтърваните случаи в Бг, стигнахме до лечение в чужбина и предменингитно състояние от 3 повторени отита, течност във вътрешното ухо и накрая пневмокок там в тази течност, дето въобще не му беше мястото там да влиза такава бактерия (при все, че сме имунизирани). Беше абсолютен няколкомесечен филм, бхме намалили слух и още куп неща плюс 40градуса 10 дни подред,в болница не ни я сваляха тази температура, вливки имуноглоборин и 3 антибиотика , 7 упоявания с газ и всичкия тоя кошмар щеше да свърши ако бяха сложили тия кристалчета навреме.
Дано не съм ви стреснала...само като чуя отит и направо ....

# 638
  • Белгия
Хаха, периода с "не,  не искам" ми е много забавен. Само като дам инструкция или задам въпрос, веднага първата реакция е не. Ама после като всъщност се замисли какво съм питала и го иска, прави една тъжна физиономия и казва "да, искам". Много се смеем.

Но има и моменти, когато трябва да тръгваме, закъсняваме, а той се инати да го облека. Най-вече, защото настоява сам да го прави, а отнема поне 5-6 минути на чорап или гащи.

И да добавя - като цитираме стихчета или песнички, а той не е в настроение се получава така:
Аз - "Мама ми купи днес...."
Той: "Не нова не книжка не картинки"
Направо се побърквам с това дете хаха

Памперса само нощем го слагам още, въпреки че е сух. Той спи при нас в леглото и ми е  трудно да намеря достатъчно голяма подложка, за всеки случай ако се напишка.

Мами, а аз да ви питам, колко са високи вашите момченца?

# 639
Той няма възпаление на ушите. Има течност вследствие на сополите и подутата трета сливица. Но вече се вижда подобрение. Не е вдигал и температура.
Здравейте!

Говорете с кадърен лекар да ви поставят "кристалчета" в ушите преди да стане и по-зле. Ние сме един от изтърваните случаи в Бг, стигнахме до лечение в чужбина и предменингитно състояние от 3 повторени отита, течност във вътрешното ухо и накрая пневмокок там в тази течност, дето въобще не му беше мястото там да влиза такава бактерия (при все, че сме имунизирани). Беше абсолютен няколкомесечен филм, бхме намалили слух и още куп неща плюс 40градуса 10 дни подред,в болница не ни я сваляха тази температура, вливки имуноглоборин и 3 антибиотика , 7 упоявания с газ и всичкия тоя кошмар щеше да свърши ако бяха сложили тия кристалчета навреме.
Дано не съм ви стреснала...само като чуя отит и направо ....

# 640
  • Пловдив
Добре, че се подобрява и сте спокойни. Всичко ще премине.

Всъщност ние имахме точно това основно - течност в ушите от сополите и увеличен аденоид, който махнаха в чужбина. Обаче при нас стана така, че бактерия влезе в тази течност по някое време и това направи всичко един голям филм. Преди това имахме леки отити ...3 на брой и излекувани. И изведнъж се почна с температурите....

# 641
Кофти работа е.
Той има бактерия изолирана в нослето - мораксела, сега ще капваме капки за нея.
Но не ходи временно на ясла, докато премине всичко.
Казаха ли ви превантивно какво да правите? Слухът завърна ли се?
Добре, че се подобрява и сте спокойни. Всичко ще премине.

Всъщност ние имахме точно това основно - течност в ушите от сополите и увеличен аденоид, който махнаха в чужбина. Обаче при нас стана така, че бактерия влезе в тази течност по някое време и това направи всичко един голям филм. Преди това имахме леки отити ...3 на брой и излекувани. И изведнъж се почна с температурите....

# 642
Здравейте и при нас е същото положение с Не. Явно са в такъв период. Май обаче свършва чак към 5 Simple Smile

Дарио се оправи (ако е за пишлето), че не си спомням какво съм писала вече.

Той изкара два месеца здрав едкн от тях ходи на градина и в момента пак е болен. Писна ми и на мен с това боледуване, но очевидно няма друг вариант да изградят имунитет.

Иначе и той е голяма фурия. Също много обича баланс колелото и не слиза от него. Преди два дни го пробвах и на колело с педали, без помощни гуми и го подкара. Направо не вярвах на очите си.

Аз също много се изнервям от него и постоянното Не, ела, искам. Не ме държат въобще нервите. Затова като отиде на градина дори и за два дни се чувствам страхотно. Върнах се на работа (когато той ходи) и най- накрая от 2.6 години насам започнах отново да се харесвам.

# 643
Америкас аз си почивам на работа колкото и кофти да звучи обаче тея ревове и тръшканици вече ми идват в повече натоварено ми е и не мога да смогвам и с къщната работа но се радвам че съм сред хора ...

# 644
  • Белгия
Явно никой не чете публикациите до края... Ама аз пак да попитам - колко са високи вашите момченца?

Общи условия

Активация на акаунт