Избор на сушилня - Тема 18

• 47 082
  • 707
  •   1
Отговори
# 105
  • Велики Преслав
Ами например Горение, за тези пари. Може и Канди.
   АЕГ-но няма да е А +++, което не е фрапиращо.
  Ако е в тясно помещение, гледай да е клас на кондензация А.

# 106
  • Варна
Горение категорично не за мен, горчив опит. Канди миналата година купихме два уреда от Техниполис, пералня и хладилник с фризер, пералнята дори не стартира. Също не са опция. Помещението е отворено, санитарно към голямо друго хол-кухня-трапезария. Монтаж и демонтаж са трудни, искам да я сложа и да не мърда оттам. Кой търговец препоръчвате- Зора, Техномаркет, Техниполис, Техно микс?
Този уред добре ли е, доколкото виждам А е класът на кондензация:
https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/sushiln … lni/11565650.html

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 08:31 от Blue Turquoise

# 107
  • Пловдив
Всичкки от изброените търговци стават.
В Зора нямаше голям избор. Преди две седмици купихме нашата Електролукс от Технополис. Колебаехме се между АЕГ и Електролукс и в крайна сметка взехме втората. Цената беше 1179лв,в момента не мога да дам линк (9-та серия) . Платихме още 108 за допълнителна гаранция до 5 години - не знам, дали трябваше, ама...

# 108
Blue Turquoise ето тази е мойта , много съм доволна Hug

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTW85491BY/p/682802

Тази също е хубава , но е за 8кг дрехи , аз бих ти препоръчала с въжможно най-голям барабан

https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BOSCH-WTR85V90BY/p/682801

# 109
  • Варна
Blue Turquoise
Аз марка няма да ти препоръчам,но ще те посъветвам да не избързваш с покупката.Почети поне 1-2 дена темите назад,изгради си сама мнение за даден уред,избери си сама с какви филтри да е (самопочистващ кондензатор или не).Вярвам,че по този начин няма да направиш грешен избор. Успех с покупката.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 09:38 от Мъж с пушка

# 110
A ако обмисляте и Миле актуалния линк е ето този като до края на месеца има промоция 10 години пълна гаранция
https://shop.miele.bg/peralni-sushilni-gladachni-sistemi/sushiln … lni/11565650.html
Но трябва касовата бележка да е от този месец и да се регистрира до 15 март.

# 111
  • Варна
Да, точно заради това се насочих към нея. Смених доста перални и откакто съм с Miele, се родих. Съвсем друг клас уред е това. Гаранцията от 10 години не е за пренебрегване. Само енергийният клас два пъти А ме притеснява.

# 112
За мен вече е много важно обслужването вкъщи и обслужването на уреда от сервиз. Много съжалявам, че имам комбиниран уред, за който се налага пълно разглобяване на втората година, липсата му вкъщи, разхождането по сервизи, чакането на части, и не на последно място плащането на това сервизно обслужване /ако го калкулирам в цената съвсем ме отказват АЕГ и към този момент бих гледала Миле, съвсем са съпоставими като цена, но не и като обслужване/. А и не го казват като си го купиш, а разбираш за него едва като си се прецакал.

# 113
  • Варна
Благодаря на всички за споделеното. Вероятно ще поръчам онлайн днес Miele-то, за да се впиша в условията за гаранция. Идния месец няма да има сушилни в такава промоция, а моята вече доста вие, та ми е спешно.

# 114
  • Велики Преслав
Това че не  А+++, вобще не бива да те притеснява. Разликата е около 10 лв на година.

# 115
Blue Turquoise, аз съм със същия модел Miele отскоро, нямам база за сравнение с друга сушилня, още я разучавам и тествам, но за момента съм много доволна;)
И моята е върху пералня, ето как;)

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 12:05 от Karlsson

# 116
  • Варна
Благодаря отново, моята ще е също върху пералнята. Надявам се да в добре, единствен опит имам с Беко. Предполагам ще е по-добре.

# 117
Да, точно заради това се насочих към нея. Смених доста перални и откакто съм с Miele, се родих. Съвсем друг клас уред е това. Гаранцията от 10 години не е за пренебрегване. Само енергийният клас два пъти А ме притеснява.

Извинявам се, в какво се изразява болднатото? Все слушам за тази марка и вече ми е много любопитно какво е голямото им предимство при перални/сушилни?

# 118
  • Велики Преслав
Ами, казвам.
   При пералните. Много хубави програми, дебел барабан, здрава кръстачка, много добри лагери, семеринги. Мощен мотор, нагревател. Добре балансирани. Тежат 100 кила. Разглобяем казан.
     Сушилни. Мощен компресор, малко фреон и то другото също е по-качествено. То една сушилня има 10 чарка.

# 119
  • Варна
Ползвала съм Хотпоинт, Беко, Електролукс, Горение. Нищо общо няма Miele- качество на изпиране, тишина при работа, избор на програми, моята е с TwinDos система, пести перилен препарат. Не съм имала преланя досега, която да не образува, въпреки грижа и редовно почистване, слуз в гумата на барабана, ужасен мухъл и котлен камък в чекмеджето за пълнене с вода. Мога да снимам Miele-то след години употреба. Няма такова нещо, пускам самопочистваща програма, щом индикира уредът за това. Тежи много, мисля около 120 кг. Имат обаче висок клас уреди и такива, които са по-бюджетни и предполагам по-ниско качество. Не знам как ще е с тази сушилня, ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт