Избор на сушилня - Тема 18

• 47 072
  • 707
  •   1
Отговори
# 615
Вместимостта и е 7кг, а тя самата тежи 67кг по данни от интернет.  Ето този модел е : whirlpool fwg91484w.

# 616
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра пералня и отделно сушилня. Бюджетът ми е до 2000лв за двете. Проблемът е че трябва да бъдат поставени в шкаф, който ще е с максимална дълбочина 60-62см, а повечето уреди имат дълбочина с вратата повече от тези см.
Благодаря предварително!
Не знам как ще намериш с такива размери, айде пералнята ще е слим, но за сушилнята не виждам как. Другото по-важно е, че ако с в шкаф ще имаш проблем с мухъл и в самите уреди. Сушилнята иска по около 10 см. отстрани и около педя отзад, за да се охлажда. За да си върти въздуха, докато работи, този шкаф трябва да стои отворен, после докато се охлади уреда и изсъхне кондензатора също. Пералнята след употреба и тя трябва да стои с открехнат люк, ако не искаш да купувате през 2-3г. машина, защото се вмирисва и мухлясва вътре (не в барабана, а между двата барабана, по чекмеджето за препарат с дюзите над него и по тръбите). Много е красиво да не ти се виждат уредите, но е непрактично, освен ако не ги ползваш веднъж два на месец. А да стоят и те и шкаф отворени някак си ми е по-грозно отколкото само уредите. Обмисли, ако може да не ги затваряш отпред. А ако шкафа не е направен още - да е по-дълбок.

# 617
Здравейте, бихте ли ми препоръчали добра пералня и отделно сушилня. Бюджетът ми е до 2000лв за двете. Проблемът е че трябва да бъдат поставени в шкаф, който ще е с максимална дълбочина 60-62см, а повечето уреди имат дълбочина с вратата повече от тези см.
Благодаря предварително!
Не знам как ще намериш с такива размери, айде пералнята ще е слим, но за сушилнята не виждам как. Другото по-важно е, че ако с в шкаф ще имаш проблем с мухъл и в самите уреди. Сушилнята иска по около 10 см. отстрани и около педя отзад, за да се охлажда. За да си върти въздуха, докато работи, този шкаф трябва да стои отворен, после докато се охлади уреда и изсъхне кондензатора също. Пералнята след употреба и тя трябва да стои с открехнат люк, ако не искаш да купувате през 2-3г. машина, защото се вмирисва и мухлясва вътре (не в барабана, а между двата барабана, по чекмеджето за препарат с дюзите над него и по тръбите). Много е красиво да не ти се виждат уредите, но е непрактично, освен ако не ги ползваш веднъж два на месец. А да стоят и те и шкаф отворени някак си ми е по-грозно отколкото само уредите. Обмисли, ако може да не ги затваряш отпред. А ако шкафа не е направен още - да е по-дълбок.
Много благодаря за отговора! Не са започнали още направата на шкафа, така че явно ще има промени!

# 618
Другият вариант е вратичките да са от този тип, но пак си иска поне няколко часа след работа да е отворено.

# 619
  • Пловдив
Здравейте група.
От 2019г -зимата имам сушилня Беко,но още когато я взехме не тръгна и се оказа електрониката.смениха я и си работеше до преди 1 седмица,когато пак се развали,но този път тръгва,работи си,но не суши-вътре е студено.Дойдоха техници и я взеха,защото вкъщи не можаха да установят проблема.Имам и пералня на марката от 2018г и от нея съм доволна,но сега обмислям като оправят сушилнята и да я махам и да си взема друга.
На този етап бюджета ми е ограничен поради други разходи и мога да отделя около 800-850лв за нова
Спряла съм се на тази
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … g%20DV70M5020QWLE

Въпреки че Бекото ми е 8кг и ми е достатъчна,чудя се дали тази ще ми стига?!
Ако може отзиви за модела и като цяло за марката,добри ли са?
Няма да откажа и съвет за друга марка примерно Аристон,Горение или Индезит,защото те са ми в бюджетната линия,макар че ми се иска по скъп уред,но явно ще се примиря с по евтин пък колкото изкара?!

# 620
Самсунг, като цяло, не са много добри в сушилните. Останалите марки, които изброявате, са собственост на Whirlpool без Горенье, и са много, много зле. От ранга на Беко, демек проблеми си купувате.
Щом ще имате работеща сушилня, то по-добре съберете още пари и си купете качествен уред, като успеете.
Горенье имат свестни модели.
https://techmart.bg/%D0%A1%D1%83%D1%88%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D1%8F%2 … Gorenje%20DA83ILI

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 19:11 от petiaivanov

# 621
# 622
  • Пловдив

Тази харчи ли много ток,виждам че е А+?
Иначе гледах и тази марка и четох хубави отзиви,но в момента 1000+ не мога да дам

В момента гледам този Сименс https://www.otto.de/p/siemens-waermepumpentrockner-wt47r400-8-kg … tionId=1222777362

И много се чудя за техника от Германия

# 623

Тази харчи ли много ток,виждам че е А+?
Иначе гледах и тази марка и четох хубави отзиви,но в момента 1000+ не мога да дам

В момента гледам този Сименс https://www.otto.de/p/siemens-waermepumpentrockner-wt47r400-8-kg … tionId=1222777362

И много се чудя за техника от Германия
Не харчи много ток .
От германия с доставката излизат доста по_високи цените ..

# 624
Siemens правят страхотни сушилни.

# 625
  • Пловдив

И аз така знам,може би ще съберем още пари и да вземем нещо хубаво Сименс или Електролукс
А знаете ли ако се развалят скъпи ли са частите и ремонтите?

# 626
Зависи от класа на уреда, но не са уреди, които се развалят лесно.
За суми между 1000 -1300 лв. има много по-добри марки от Електролукс.

# 627
  • Варна
Дилемата по-скоро трябва да е между Сименс и АЕГ,и евентуално Бош.
Електролукса е нисък клас на АЕГ.

# 628
  • Пловдив

И аз така знам,може би ще съберем още пари и да вземем нещо хубаво Сименс или Електролукс
А знаете ли ако се развалят скъпи ли са частите и ремонтите?

Siemens-да,резервните части са доста скъпи(лично "изпробвано").

# 629
  • Велики Преслав
Аз не бих си купил Сименс. Частите са скъпи. Бош също не са евтини. Харесвам на АЕГ, Един модел на Аристон гледам още го има. Горение също са супер.
Давам пример за частите. Мотор за сушилня Бош инвертор срува 300 лева.
Горение струва 140, АЕГ 115 лв.
Освен това скоро имаше негативно мнение за тях от една потребителка.

Общи условия

Активация на акаунт