Разочарована от себе си

• 14 406
  • 346
  •   1
Отговори
# 285
После идват разводите и вторите и трети тиражи Simple Smile

# 286
  • София
И какво, хората да чакат до 40 ли?  С разводи или без, поне вече са участвали в тиража, а другите дремят и се чудят дали изобщо да си пуснат фиша. Wink

# 287
Това да не е състезание - коя по-рано ще се омъжи\разведе, коя по-рано ще роди от останалите?
Отпишете ме от тази надпревара, другаде са ми състезателните интереси.

# 288
  • София
Това са житейските неща, природа. Като при птичките и пчеличките.

# 289
Андариел, всеки си има мнение.
Опрвделено явно не си от жените, които виэирам. Wink Иэкаэванията ти бих ги категориэирала към друг типаж.

Мисля, че темата се иэчерпа и всеки си каэа неговия съвет. Останалото е губене на време във форума. Момичето само ще си реши. А вие ако искате си философствайте дървено. :Д

# 290
  • София
Кои жени? Отчаяните, които на всяка цена искат да са забелязани от мъжете? Ми, не, не съм. Мога да си позволя да съм такава, каквато искам в това отношение - зависи колко ме мързи или не ме мързи. Както се казва, аз вече моята житейска задача съм я изпълнила. Поне докато не стана баба на внуче, съм свободен агент да правя това, което искам. Ако не искам - нищо не правя.

# 291
И още нещо: внимавайте вие с децата как съдите хората, останали сами на по 35, эащото съдбата не прощава и може и на вашите деца да се случи... тогава ще видиме дали ще говорите така остро эа птичките и пчеличките. Wink

# 292
  • София
Какво означава внимавайте и съдбата не прощава? Нали не е проблем, какво сега тръгна да предупреждаваш? Ако са си ок с това да са сами на 35 - и аз ще съм ок. Това нали е техният живот. Навремето ние като решихме да се женим родителите ни нямаше как да кажат "не се женете" или "трябва да се жените". Каквото и да кажеха, ние пак щяхме да направим така, както искаме. С времето на човек като му порасват децата започва да се научава, че те са същите като него  и в главите им се мътят същите глупости и колкото той е слушал, толкова и неговите деца слушат.

# 293
Не прощава на теэи, които настоятелно съдят. Дано при твоите деца няма раэдели и оставане сами, но ако им се случи, а ти така им говориш както тук в таэи тема-представям си...

Хайде със эдраве. Някои хора имаме эадачи, раэлични от вършеенето на темата. :Д

# 294
  • София
Може ли без да се опитваш да кобиш, защото явно го казваш с цел да кобиш, все едно е краят на света, ако човек живее сам? моите деца са си моя работа - ти гледай своите.

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 09:03 от Andariel

# 295
Аз не се притеснявам. Щом аз съм преживяла развод и децата биха се справили, ако им се наложи. Животът е на бързи обороти и само Господ знае какво ни чака. Искам и се моля да са живи и здрави, оттам нататък всичко се нарежда някак. Хора много, ситуации също. Който не иска да е сам, има много шансове.

# 296
А задължително ли е някой да е спал и затова да няма връзка/брак/дете на 35? Има хиляди причини да попаднеш в такава ситуация. Имам достатъчно приятелки, които не спаха в ранните 20 и сега са пак сами. Някои имат и деца, което може би е единственият плюс, но в крайна сметка не са щастливи жени в личен план. Сами си гледаха децата, сами се блъскаха, само защото някой им казал, че трябва рано-рано да поемат по този път. И кво, изпълниха важната задача поставена от общественият натиск и бабките в родата... браво. Сега са обратно на "пазара", ама нали, вече с ограничено право на избор, защото не всеки мъж иска жена с дете. Сори ама на 20-25 е много вероятно да направиш грешен избор, в крайна сметка какво си видял от живота и какво си научил за хората на тази възраст?

И да, децата са им най-ценното, но децата никога, ама никога няма да заместят потребностите, които човек има в личен план. Това са две тотално различни вселени и който смята, че едното компенсира другото, да ходи да си помисли пак...

# 297
  • София
Като дръпнем накрая чертата, дори най-провалените връзки и бракове поне са се състояли, хората по някакъв начин са се намерили и са рискували да създават семейство и деца. И най вече като дръпнеш чертата след всички плюсове и минуси, сигурната печалба са децата.  Те СА потребност в личен план, която все още никой не е заместил с пътешествия, кариера и не знам какво. Може и да си пее мантри денонощно как тези с децата са си провалили живота, защото са родили от неподходящ мъж, от неподходяща жена, било това, било онова, пък са се оженили на 20 и са се развели. Колкото до личните потребности, хубавото на децата е, че растат и не са като домашни любимци, които цял живот трябва да извеждаш да потичат и да не смееш да ги оставиш сами, защото няма кой да ги нахрани. Като пораснат децата човек може да направи страшно много неща, дори някои неща се получават по-лесно като се е въртял на виенското колело с всички радости и проблеми покрай децата. Време за лични потребности има, ама време за чакане за деца няма. Сега се сещам за крилатата фраза на Стоичков - който рискува пИчели, койно не рискува нИ пИчели. Да, по-добре повторно на пазара, отколкото извън пазара от самото начало.

# 298
Не, има връзки и бракове, които е по-добре никога да не са се случвали. Лично за мен, имането на деца е огромна отговорност, която не всеки трябва да поема, или поне не във всеки етап от живота си. Щом си решил да създаваш нов човек, то поне трябва да си минимално подготвен за него и съзнателно да се стараеш да предложиш и някакво добро качество на живот. И тук не говоря за дрешки, манджа и физическа грижа, а за среда, която ще позволи добро емоционално развитие на едно дете.
За мен това е много важно и затова не подкрепям позицията "абе ти го роди, пък кот доди". Ами не е каквото дойде, защото именно поради такива причини има хора (децата), които имат нужда от поне 10 години терапия при психолог.

Всеки човек сам трябва да си прецени и да поеме тази отговорност, когато го усети. Може и никога да не го усети. В крайна сметка няма вие да гледате децата на тия жени, които са взели решение да стават майки понеже са закъсняли с някоя година и им е "дошло времето", или някой ги кара да се чувстват незначителни и непълноценни. Няма нужда от насаждане на вина, от натискане и притискане.

# 299
  • София
Ок, така да е.
Чудя се тогава, жълтите и кафевите се размножават експоненциално. Нали сега ни учат, че всички сме еднакви хора. Те нямат ли нужда от психотерапевт, от добри условия, среда, морална подкрепа?
По някакъв начин те са му намерили цаката по-добре от нас. А природата е конкурентна среда. Само по-адаптивният печели.

За мен истината е някъде по средата. Хем да осигуряваш условия, хем и да не е самоцел.
А и какво означава това, че на 25 хората не били ориентирани и не били узрели. Ама вие сериозно ли!? То затова си има традиции и възпитание, за да могат да се предадат знанията и опита на предходните поколения. Ако учиш всичко от проба-грешка, дори и за животни не мога да ги определя. Животните също учат, възпитават и тренират децата си.
Ако на 25 (10 години след половото съзряване) все още не си дорасъл до нищо, то определно има нещо силно сбъркано. Дали е средата, дали е родителите. И това не е добре и трябва да се оправи. Обратното, да се прокламира като "новата нормалност" и че "можело и така да се кара", за мен е е безумие.

Общи условия

Активация на акаунт