Разочарована от себе си

• 14 416
  • 346
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ние не знаем колко всъщност апатичен и безразличен е бил мъжът.
Знаем само, че така е изглеждало. Също е имало доста провокации.
Аз лично, на провокации точно така бих се старал да се държа. Аз познавам хора, много емоционални, които се държат точно така.
Именно защото емоциите им са уязвими, си слагат такива прегради, също и се стремят да запазят самообладание.
Изобщо, не мисля, че за да си емоционален трябва непременно да си истеричен. Сега, сръдни и неговорене с дни изобщо не е нормално. Не го оправдавам. Но много ме съмнява да е не-емоционален и апатичен. Че не знае и не умее как да се справя с емоциите си, това твърдо "ДА". Но същото можем да кажем и за половинката.
На предишната работа имах една колежка, която много обичаше да изпада в истерия и да прави драма от всеки работен проблем. И много се дразнеше, че аз съм спокоен. А съм спокоен, защото съм пропилял много години в работни проблеми, и знам, че това до никъде не води. Освен до лична загуба. А и не мога да разбера, защо непременно трябва да изпадаш в емо състояния, за да покажеш, че ти пука.
Едно е сигурно. Такива характери са напълно несъвместими. Няма как да се заглади несъответствието.

# 91
  • Blondeville
Невинаги различният темперамент значи несъвместимост. Вкъщи доста добре балансираме - аз съм емоционална и експресивна, а мъжът ми е самото спокойствие, не избухва и не повишава тон никога. Чака първо да се успокоя и тогава да говорим.

Не знам какъв точно типаж е бившият на авторката, може да е интроверт, може да не е по приказките, може да е спокоен и уравновесен, а може и да е просто емоционален ръб. Ако няма обич, уважение и допълване в една връзка, няма смисъл да се стои в нея само защото часовникът тиктака. Да, факт е, че на 36 сама и с репродуктивни проблеми не е топ комбинация, но детето не може да е самоцел на връзката. Ако ще е от кого да е, по-добре донор.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 13:30 от blondie_anna

# 92
За детето съм съгласна, че не е необходимо да се чака помитаща и огромна любов, ако си на 36. Аз бих родила от някой добър приятел обаче по-скоро, отколкото от донор.

В крайна сметка като имаме деца, си говорим малко наизуст тука... Авторката ще си реши, но място за отчаяние чак няма.

# 93
Аэ пък мисля, че тя докато не си оправи самочувствието, което според мен става с работа над себе си по всички параграфи, и дете няма да я направи щастлива, эащото тоэи страх от самота се пренася във всички аспекти на живота. На нея й трябва жиэнерадостност, добър секс, поэитивиэъм, хобита, да се влюби първо в себе си и да чувства въодушевение от ецедневието си. Тогава всичко си идва на мястото.... Да, паралелно може и работа эа бебе, ама като дойде следващият мъж и тя е все още с това депресарско и депресиращо поведение, дори "ферментирало" до още по-голяма тревожност (ще е добър баща ли, ами ако пак ме эареже, ами как ще се отраэи на детето, ами детето ако това онова... и т.н.), няма никога да има край.

Постове като тоэи на Фрау Данна са ми супер далечни, навяват ми не реалиэъм, ами направо песимиэъм. Освен това ми се струва супер груб иэраэа към момичето, какво като се "жалва" в БГ мама, нали эа това е форума....

# 94
  • София
Кой е тоя приятел, дето ще се кандърдиса на такова нещо, да прави деца. Мен преди са ми предлагали. Прозвуча ми абсурдно!
Нали утре това дете ще пита кой е баща му. И тя ако му посочи теб!?
А и нали ти самия ще знаеш, че е твое и ще го гледаш на 1 ръка разстояние отдалеч. Това да не е разплод в кравефермата. Нали аз трябва да имам отговорности, да го науча да бъде човек. Ще си дам от плътта на някоя странна дама за го малтретира и да го облива с неясно какви емоции, да си прожектира несигурностите и комплексите.

# 95
Тангра, успокой се. Има си донори в специалиэирани клиники преэ 2021. Никой не ти иска материала. Joy

# 96
  • София
Тангра, успокой се. Има си донори в специалиэирани клиники преэ 2021. Никой не ти иска материала. Joy
Ами не е "никой". Това ти обяснявам, че го искат!
Мерси, че взимаш лично отношение и знаеш толкова много за мен. Повече от мен. Simple Smile

# 97
Ти това е абаротное не можеш ли някакси да го разкараш, че го няма в нашата българската азбука ? Много е дразнещо, думите изглеждат недъгави.
На мен Фрау Данна ми звучи адекватно, истериите са ми отвратителни и не ги подкрепям

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 12:19 от buttercake

# 98
Авторката ако си намери един също толкова емоционален като нея, неуравновесен и бързорек, тогава ще оцени студенината и липсата на разхвърляна емоционалност.
Всички искат всичко да им харесва, че тогава да живеят създавайки. Обикновено не става така.
Най-вероятно коментарите са вече в някаква паралелна вселена, ама карай.

# 99
  • София
Според мен авторката има някакъв проблем, но не мисля, че мъжът, когото описва, е читав. Реакцията й не е здравословна, но кой би издържал на постоянно игнориране, досада и студенина.

Другото също оказва влияние на емоционалността. Нормално е и може би е хубаво да се посъветва с психолог. Това е голям бич за една жена и с потенциал да разваля дори нормални отношения, ако ме бъде овладяно на емоционално ниво.

# 100
А този мъж потърсил ли е авторката след изхвърлянето, изобщо има ли тя връзка с него?
Според мен е била измъчена работата и по- добре, че е приключило всичко.

# 101
Кой е тоя приятел, дето ще се кандърдиса на такова нещо, да прави деца. Мен преди са ми предлагали. Прозвуча ми абсурдно!
Нали утре това дете ще пита кой е баща му. И тя ако му посочи теб!?
А и нали ти самия ще знаеш, че е твое и ще го гледаш на 1 ръка разстояние отдалеч. Това да не е разплод в кравефермата. Нали аз трябва да имам отговорности, да го науча да бъде човек. Ще си дам от плътта на някоя странна дама за го малтретира и да го облива с неясно какви емоции, да си прожектира несигурностите и комплексите.

Не знам кой ще е приятелят, готов да си даде част от плътта. Мога да говоря за себе си, че когато взех решение за развод, мъжът ми скочи, дай сега ще правим или ще осиновим дете. Директно го отрязях с обяснението, че 1.не бих подложила 1 дете на напрежението у дома 2. Детето не е панацея.

# 102
  • Девин
Не искам да проэвучи тъпо, но эащо не се эаемеш эа 1 година със себе си: не энам дали тренираш и как иэглеждаш, но... ако эапочнеш эдраво да тренираш нещо, например направиш най-якото тяло на живота си, направиш си една трансформация на външния вид-коса, стил, абе всичко, эапочнеш да четеш повече книги и трансфпрмираш до някаква степен и духа си, раэшириш энанията си и уменията си (или дори се эапишеш эадочно да учиш нещо ново?!), намериш си някое готино хоби, а след корона може и в някой клуб да се эапишеш, ако при вас не е отворено и т.н. според мен винаги се отраэява добре. Не само, че човек така тренира духа си, но и със сигурност по пътя ще срещнеш нови хора, а эащо не и мъжа на живота ти. Една страхотно иэглеждаща жена никога, ама никога НИКОГА не остава неэабеляэана, а ти нямаш деца сега и имаш време да се эанимаваш със себе си до последния детайл. Живей на кратки отсечки и на макс.... промени нещо в себе си. Това е малко примитивен и повърхностен съвет, но също толкова примитивно е и всичко хубаво в живота-двама се харесват, правят си бебе и эаживяли щастливо до края на дните си... и т.н. Smile

Тук в чужбина има и страхотен онлайн дейтинг, не энам къде живееш, но определено може да го опиташ. Иэобщо и в твоята ситуация има поэитиви-както можеше сега да си иэморена от живота майка, която не е щастлива във вреъэката си, така можеш и да предиэвикваш эавист у всички обвърэани, ако яхнеш свободата си и станеш една машина. Направиш ли го, направо ти гарантирам, че до няколко години ще се бият эа теб: една красива, смела, стегната, жена с интереси, жиэнерадостна беэ эначение какво й поднесе живота (не мрънкало), със самочувствие е ултимативният магнит эа мъже на всяка въэраст и това го эабравят дори доста обвърэани, эаспиват някак си във връэките, эагубват личността си.

Флиртувай дори эа спорта-това някак си раэчупва жената, а на теб ще ти се отраэи точно много добре. Иэглеждай всеки ден покъртително добре, живей на макс.

п.с. чак аэ аэ се самомотивирах от поста си.... :Д

Благодаря ти, наистина думите ти звучат мотивиращо и зареждащи с положителна енергия определено съм решила да променя много неща в себе си. Смисъл ще подобря външния си вид, ще се развивам, ще заобичам себе си повече.
Перекалено се бях вкопчила в това да имам дете и семейство, защото и неписаните правила те слагат в едни рамки, все едно всички трябва да сме еднакви, живота задължително едва ли не да се стече по правилата.. образование, професия, семейство, деца  точно на време всичко.
Е не всеки може да се впише в рамките.

# 103
Не е външният вид проблем. Това, което описваш - непрестанна несигурност, притискане на другия, настояване за доказателства за обич, нереални очаквания от типа "ще му изхвърля багажа, за да ми се моли" и т.н. - е съвсем друг проблем.

# 104
Точно! Харесали сте се и сте се взели да живеете заедно такива, каквото сте! Слаби, пълни, луди ...  Не пречи, естествено, да поработиш над външния си вид, ако това ще ти донесе удовлетворение.

Общи условия

Активация на акаунт