Разочарована от себе си

• 14 478
  • 346
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не се отчайвай и не съжалявай.
Семейство с мълчалив и обидчив темерут не се създава. Още по-малко се гледат деца.
Спасила си се без да знаеш.
Горе главата Simple Smile

# 106
Не е външният вид проблем. Това, което описваш - непрестанна несигурност, притискане на другия, настояване за доказателства за обич, нереални очаквания от типа "ще му изхвърля багажа, за да ми се моли" и т.н. - е съвсем друг проблем.
Така е. Потърси професионална помощ, щото и със следващият ще е така. Ти разбираш ли, че самата идея ей така хоп изхвърляш човека от живота си, за да получиш доказателство за любовта му ? Хммм странно ! Кой прави така ?
Хората не са предмети, не се изхвърлят. И да, действията не се връщат назад, остават и имат значение. Другият път само си го помисли.

# 107
Кой е тоя приятел, дето ще се кандърдиса на такова нещо, да прави деца. Мен преди са ми предлагали. Прозвуча ми абсурдно!
Нали утре това дете ще пита кой е баща му. И тя ако му посочи теб!?
А и нали ти самия ще знаеш, че е твое и ще го гледаш на 1 ръка разстояние отдалеч. Това да не е разплод в кравефермата. Нали аз трябва да имам отговорности, да го науча да бъде човек. Ще си дам от плътта на някоя странна дама за го малтретира и да го облива с неясно какви емоции, да си прожектира несигурностите и комплексите.
Тангра, правят го хората. Лично познавам един мъж, който направи дете на жена, която почти не познаваше, с уговорката - добре, но без ангажимент. И така си остана. И познавам жена, която го направи и си роди момиченце, но не ми е казала как е станало точно. Нямаше връзка нито непосредствено преди, нито непосредствено след. Не е казала да е ходила в клиника.
Но да, има и клиники за целта.

# 108
  • София
Има различни случаи. Има такива, които ти казват.
Има и такива, които не ти казват, а си пазят някакъв продупчен презерватив или нещо подобно. Срещал съм и от 2я тип. Много настоятелни, да ме поканят у тях, че бира посред бял ден, че не знам какво. Сигурно си мисли, че ще ме напие и ще вдигна краката.
Както и да е, беше ми доста антипатична, така че с бира, без бира нямаше да (ѝ) стане работата. Това другия случай, без да е упоменавано "дете".

Навремето, преди 100 години знам, че е имало такава традиция.
Но тогава времената са били други. Не е имало ДНК тестове, хората са не са си сменяли партньори, бракове. Не е имало и клиники.

Сега, както се каза, в 2021 е времето на клиниките.

# 109
Еее, то навремето жените са ходели на бани против безплодие и са се връщали "непразни".
Simple Smile
На авторката да кажа: наистина се чувстваш пресирана да следваш модела, и това те вкарва в паника и неувереност. Успех ти желая!

# 110
Намерихте на авторката осеменител или я съветвате да си намери такъв? Не ви следя стриктно.

# 111
Какъв бил мъжа едва ли има значение. Той може да е прекрасен мъж за друга, но не е мъжа за авторката!
Явно е трупала, трупала мълчание, правила компромиси със себе си за да избухне е един момент и да стигнат..края.
А всеки край, когато си изпитвал емоции, градил и споделял живот е труден. Изпитваш тъга, съмнения (дали е правилно). Просто иска време за да мине.
Факт е обаче, че колкото повече напредват годините, все по-капризни ставаме. По-трудно се нагагаждат характери.
На 36г след като изживея раздялата бих се замислила сериозно, кое ми е приоритет.Дете , мъж ..бих си дала срок някакъв и ако е дете, а не съм срещнала мъжА бих действала.

# 112
Не трябва да си разочарована, а трябва да поздравиш себе си за направения избор, макар и под влияние на емоция! Отношенията ви и с деца биха били същите, все така сложни, неясни и с чувство за несигурност в теб. Гледай смело напред и търси щастието другаде!

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 21:57 от lovesea

# 113
Ако искаш да имаш дете, има и алтернативни начини. Има банки за сперма, инвитро процедури. Можеш да замразиш и яйцеклетки. Но виждам, че ти се иска партньорство, топлина, споделяне, обич. Такива неща банките не предлагат. Нормален и естествен копнеж.
И аз не мисля, че е бил твоят човек. Имала съм връзка с мъж с подобен тип характер. То си е мъка. Но за някои жени ще е ок, явно не за теб.
Може би ако си изтласкаш назад фиксацията по дете и връзка, ще се насладиш повече на живота си и току виж се появил някой, с когото повече си отивате. Тогава няма и да ти хрумне да търсиш потвърждение на чувства, всичко ще става леко и естествено. Пожелавам ти го!

# 114

Прекалено се бях вкопчила в това да имам дете и семейство, защото и неписаните правила те слагат в едни рамки, все едно всички трябва да сме еднакви, живота задължително едва ли не да се стече по правилата.. образование, професия, семейство, деца  точно на време всичко.
Е не всеки може да се впише в рамките.
Не всеки може и не всеки трябва. Ако искаш съпруг и дете, защото ти ги искаш, тогава от сърце ти пожелавам желанието ти да се сбъдне! Обаче ако искаш само защото това се очаква от теб, не се насилвай.

# 115
Любов и мъж не се срещат под път и над път.
Още повече на едни години.
Съжалявам за негативизма, но това виждам аз сред приятелите и приятелките си наближаващи 40-те.
Една имаше смелостта да опита с ненадежден мъж. Роди близнаци на 43. Не и е лесно, но е щастлива! Без мъжа.
Другата е на 40. Още мечтае за принца, но вече чака да и позвъни на вратата. Избягва всякакви събирания в които присъстват мъже. ( не сме опитвали да я сватосаме)
Мисля, че вече се предаде.

Идва един момент в живота, когато трябва да вземаш решения. Колкото и трудни да са..за да не съжаляваш после.

# 116
И аз мисля, че 36 не са 26.
Не е толкова лесно да намери свестен мъж, с когото да се харесат взаимно и да искат дете.
Не съм толкова оптимистчна аз.
Мъж за секс е едно, но за баща е различно.

# 117
Любов и мъж не се срещат под път и над път.
Още повече на едни години.
Съжалявам за негативизма, но това виждам аз сред приятелите и приятелките си наближаващи 40-те.
Една имаше смелостта да опита с ненадежден мъж. Роди близнаци на 43. Не и е лесно, но е щастлива! Без мъжа.
Другата е на 40. Още мечтае за принца, но вече чака да и позвъни на вратата. Избягва всякакви събирания в които присъстват мъже. ( не сме опитвали да я сватосаме)
Мисля, че вече се предаде.

Идва един момент в живота, когато трябва да вземаш решения. Колкото и трудни да са..за да не съжаляваш после.

Това е последният ми пост в темата, супер много време се заплеснах в бг мама... :Д
Отказвам да се съглася, че една мацка:поддържана жена, в добра форма и хубава на 35-40г., с работа, хобита, интересна личност дълго ще остане сама. А авторката дори не е на 40, а 36. Не подценявайте външния вид-той е врата, да, не е най-важното, но красивите,  самоуверени жени с харизма и живец се различават от - итински се извинявам, че ще го кажа, но-,,лелки". ,,Лелка" можеш да си и на 30, и на 40 и на 50. Ама можеш и да си страшно парче. И под парче имам предвид-по всеки параграф. Да, именно за това шансовете се смаляват с годините, защото повечето жени не са най-добрата си версия-една качва кг, на друга й изгасва мотивацията, амбицията, не се развиват душевно и си остават с едни закоравели характери както казахте. Не приемат компромис, егото се надува, деградира се. А ЕГН-то си върши и то работата.

Не. Това не е реалността, това е реалността на инерцията, но има и друга:на действието!. Сигурна съм, че една жена, която инвестира в себе си външно и вътрешно, ще бъде обградена от кандидати. И то не само за секс, а за съжителство-на хубавото бързо се свиква. Парадоксът е, че за да излъчва жената тази харизма и енергия, привличаща мъжете, трябва да остави страха от самота в миналото, иначе може да отблъсква потенциални партнъори с ненужни ,,кризи". А темата за децата си е вече отделна-това го подкрепям, въпрос на личен избор и възможности.

Има и друг вариант: да се сдуха, да почне да се утешава с вафли и сериали, да не работи над себе си и да попадне в една дупка от самосъжаление, упреци, негативизъм....всички знаем това как изглежда.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 21:46 от snowwhite12

# 118
Съжалявам, но някак грешно мислите..
Проблема не е в това, че на 35 - 40 не получаваш внимание от мъже. Напротив има го в изобилие.
За друго говоря..
Защото след 35-40 малцина са тези, които пасват на теб. (всеки си има историята и обремененостите, няма я онази наивност и вяра от младостта).., а още по-голям късмет е да се случите Simple Smile
Много различно е от онези години 20-30 Simple Smile
И да възможно е да се случи, но..Ако до 35-40 не ти се е получило, има причина.
И не е само в късмета..

# 119
  • Между гори и планини
Хубава или лоша, авторката е на възраст на която повечето жени са семейни и с деца. Читавите мъже също. Свободните или са съмнейшън, или с много претенции, комплекси , или един развод и деца.
Майка ми така едно време е била много хубава, интелигентна, образована, движила се в артистични среди и пътувала из Европа. И изведнъж всички около нея по двойки, с деца. Само тя сама. Случайно я сватосват с баща ми - разведен с дете. Това не е проблем, но след време излизат и други бонуси. Ама тя като стара мома с тиктакащ часовник, се набутала, защото иначе и тоя влак е щяла да изтърве .

Общи условия

Активация на акаунт