Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 086
  • 808
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, обсъждали ли сте с вашите лекари ваксината за ковид? Ние попадаме в третата вълна на ваксинация и трябва до понеделник да кажем искаме ли. Аз по принцип съм много за ваксината, но не съм убедена, че е ок при правещи опити за забременяване. Дадоха ни два дни да решим, уикенда. Съответно няма как да реагирам и да отида при моя гинеколог да питам Sad

# 91
  • София/Севлиево
Акард 75 е...
По принцип знам,че ваксината срещу Ковид няма да се слага на бременни и деца до 18 години.Обаче как седят нещата ако планираш бременност,а преди това я сложиш не знам.Ние май сме го изкарали още преди да се появи първия случай в Бг.Точно преди една година детето се разболя от нещо и 10 дни бе като парцал-с висока т,която от нищо не пада и отхрачваше страховити секрети.В сряда го водих на кардиолог,че имаше оплаквания ,и докторът каза,че на 99% е било Ковид.От всички (аз,ММ,свекърите и девера)само детето бе зле,а аз денонощно до него та си мисля,че няма как да ме е подминал,но само гърло ме боля 2-3 дни...Все пак ММ работи с китайци,а те тогава пътуваха свободно...

# 92
Аз попринцип съм против ваксината,поради причината че имаме близък лекар,който се ваксинира уж няма странични ефекти,но от една седмица много вдига кръвно (може и да няма общо,но преди това не е ),никой не дава гаранция какви може да са усложненията от тази ваксина....

# 93
Късмет, Ели и iren!

Относно ваксината, аз ще се ваксинирам при първа възможност, ако не съм вече бременна (ха, дано).

Иначе моята сага този месец приключи - било е просто закъснение (нямам сили да мисля защо и от какво). Продължаваме напред.

# 94
Аз не бих се ваксинирала с толкова нова ваксина. Даже една позната ми спомена, че не се препоръчва за хора, които още нямат деца.

# 95
Ами и аз имам познати дето големи глупости говорят Simple Smile

Stonefaced аз лично мисля, че няма проблем, ако не си бременна и нямаш някакви противопоказния, но после трябва да изчакате втора доза (да се пазите най-вероятно) и май това е причината да не съветват хората дето правят опити. Говори с АГ-то си.
Аз забравих да питам в клиниката дали от гледна точка на инвитрото мога да се ваксинирам, а отделно трябва да питам и заради автоимунното.

Иренка, стискам и не пускам Simple Smile
Ели, пуснете си антитела количествено и ще се види дали сте карали.

Йоанка, отвсякъде чувам добри неща за Тутракан. Най-прясното - в четвъртък вечер бяхме до Надежда и времето нали рязко се влоши та се прибрахме с такси и шофьора взе да ни пита инвитро ли правим и - нали ни взима от клиниката - и за да ни окуражи да говорим (че не бяхме очаровани от въпроса Simple Smile ) каза, че и те правят инвитро. Та явно на доста места са се консултирали и половинката му най-харесала докторите в Тутракан Simple Smile, ама засега им се струва тъпо да ходят там, след като в София има доста клиники и те били в Надежда.

# 96
  • София/Севлиево
Одри то като е минала една година дали ще отчете?Нали казват до 6-7 месеца...

# 97
  • London

И на мен така ми беше казано, до 6 месеца след това може да се изследват антитела 🤔
Все си мисля, че още март месец изкарах нещо подобно, но вече е доста късно да се изследвам.

# 98
В Тутракан са много добри, но имат толкова много клиенти, че се записват часове за месец напред и за всяко ходене трябва отпуска да се вземе защото въпреки записания час се чака поне 3 часа.

# 99

До 6 месеца е, но не е задължително да има антитела след прекаран Ковид. Това е и причината доста хора да го минават по 2 и даже по 3 пъти. Ако се изградят антитела, поне 6 месеца не би трябвало да може да се разболееш отново.

# 100
Рейвче благодаря за темичката! Хайде да я напълним с плюсчета като предишната Heart
Да се включа за Тутракан Йоана според мен си направила добър избор и аз все чувам хубави неща за двамата братя. Моето първо лапаро беше там и всички доктори, които са ме преглеждали след това са казвали, че е направено много добре. Но както казва и fillme трябва да си подготвена за голямо чакане. Поне аз преди чаках 3-4 часа за преглед и се говореше, че докторите преглеждат до сред нощите и сега чувам, че е същото. Иначе докторите са много човечни и разбрани. Ти при кого си? Аз бях при Богомил, но знам, че при Любомир май е още по-голям наплив. Успех ти желая, с добро предчувствие съм за там Flowers Four Leaf Clover И аз ги обмислям като вариант за инвитрото. Имаме малко време още да се реша къде да е...
Ели голям боец си ти и вдъхновение за всички в темичката. По повод притесненията ти нямам опит, но се сещам само за препоръките на Сигридов за прием на повече вода Hug
А за ваксините бях чела, че на планиращи забременяване не се препочъват и аз на този етап не бих си сложила.

# 101
Момичета, много започвате да ме замисляте за Тутракан. Аз съм от Русе, но така и не съм ходила там, преди време бях чула, че имало и доста лоши отзиви и въпреки многото хубави, които чувам, все не смеех, но ще взема отново да помисля. Аз сега чакам да ми дойде и ще подходим към първа инсеминация, но с едно око гледам и към инвитрото, не знам защо, но съм настроена, че нищо няма да стане с инсеминации, а ММ не иска да скачаме директно към инвитро, но да видим какво ще стане.

# 102
Аз по принцип съм твърдо За ваксината, но моят АГ каза категорично да не се поставя на бременни и жени,които правят опити за забременяване.. или пък трябва да спрем опитите за 2-3 месеца,ако ще се ваксинирам и после пак.Не че някой се е забързал да ме ваксинира, но и да стане небивалото чудо няма да е сега

# 103
Аз пък съм категорично против ваксината. Кой знае какви гадории има вътре.
Както като ми откриха тромбофилията, хематоложката която е на 50+ ми каза:Какво е това чудо бе, по моето време нямаше такива измислени болести. И от 10 жени всяка 2ра е с тромбофилия и нисък вит.Д.. Според нея, тази тромбофилия няма как да се придобие ей така от нещо си. Конкретно натърти на тия задължителните ваксини, и естествено на храната, водата и т.н
Леля ми е фармацевт в Германия, каза категорично да не се ваксинираме. Но да не задълбавам в темата.

Ние нацелихме овулацията този месец, ще чакаме резултата към края на месеца 😳.. Стискам палци на всички чакащи🍀🤞

# 104
Мери, без да влизам в излишни полемики за ваксината (аз съм категорично за и дори следя кога ще мога след бременността да си поставя; да не говорим, че за бременни, изложени на висок риск от заразяване, се препоръчва, защото рискът ако се заразиш е по-голям); относно тромбофилиите съм съгласна за това, че често всеки "вини" тях за щяло и нещяло, защото сега, за разлика от преди години, масово се популяризира изследването. Едно време хич не са се проверявали толкова такива неща, да не говорим, че не е малко пари. Обаче тромбофилиите да се придобиват или получават (освен ако не говориш за придобити, което е друга бира) не може да става дума, защото това е генетика т.е. наследили сме гени от родителите ни (които изобщо идея нямат това какво е и естествено не са се изследвали едно време). Сега всички просто знаят, че имат определени мутации, защото са се изследвали и наистина се наблюдава тенденция да се изписват нагоре и надолу еднакви/близки терапии, а не да се преценява и индивидуализира. Не всяка жена с един или повече хетерозиготи има нужда от инжекции например, но често лекари, търсейки причина, се презастраховат. И така се придобива впечатлението, че аджеба всички са с тромбофилии и се генерализира.
Подобна е ситуацията с витамин Д - колко хора преди 10-20 години така са следяли нивата? Та нали и сега си коментираме, че масово лекари все още не отдават значимото внимание на витамините, какво остава за преди време. И естествено следва да се отчете фактът, че все повече хора работят в затворени помещения и се излагат по-малко на слънце...и това си е тенденция в световен мащаб, още преди Ковид Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт