Създаваме живота нов, с мъничко вино и много любов ! ~бебеправене 384~

• 38 108
  • 808
  •   1
Отговори
# 645
Аз имам друга дилема... Правим си ние опити, а аз в сряда имам записан час за татуировка. Шансовете нещо да се е получило или да не се е получило ги знаем.... По календар (не) чакам М в събота. И сега голяма драма, ако случайно този месец съм забременяла и съю направила татуировка дали може да се случи нещо...

Нямам представа дали мастилата вредят, но на майки с татуировки в долната част на гръбнака не им правят епидурални и спинални упойки. Задължително ги приспиват напълно за секцио или карат без обезболяване естественото раждане.

# 646
Ха, че аз имам точно там, даже иглата ми я забиха в/у част от татуто. Никой нищо не каза и не ме и приспаха де.

# 647
Ха, че аз имам точно там, даже иглата ми я забиха в/у част от татуто. Никой нищо не каза и не ме и приспаха де.

Моите са по ръцете и това не ме притеснява. За мастилото.. Татуиста, с който работя още в началото ми каза, че работи с мастила на растителна основа, с които мога и кръв да дарявам и съм го и правила без да ме връщат, но все пак тази мисъл ме удари като гръм от ясно небе... Миналият месец след опити бяхме запазили дати за ски ваканция и аз се притеснявах от каране, ако е станало да не направя някоя беля😁 В крайна сметка не се беше получило. Та не знам....

# 648
Един съвет от мен. Не спирайте да живеете. Забременяването се случва точно когато трябва и не зависи от това колко неща сте отлагали преди това.

# 649
Здравейте, момичета, включвам се, за да знаете, че не спирам да ви стискам палци и да ви наръся обилно с ритащо синичко! Чакаме ви бързо да се изнасяте към другата темичка Blue Heart

# 650
Иха, взимам от синьото, че имаме 2 госпожици у дома 😀
Чакам М в неделя, днес не се стърпях и направих единия тест за бременност от комплекта с овулацията - трябва да са минали 7 дни от О, но резултатът е ясно негативен.  Оставам с надеждите да не е отчел, защото е много рано още.
Мисля си ,ако не стане този месец , да се оставя на течението , без тестове и графици, и каквото Бог е решил.

# 651
  • София
Здравейте и от мен!
Мастилото за татуировките няма да навреди в начална, пък дори и напреднала бременност, казвам това от гледната точка на собственик на студио за красота, който си прави всичко сам в него. Цигарите също няма да навредят, ако се пуши умерено, не толерирам, въпреки че съм пушач, но 4-5 цигари на ден не са нещо, което би оказало пагубно влияние, чаша вино или бира също няма да навредят, спорта пък никак, освен ако няма доказан проблем с износването на бременност. За цигарите, по- опасни са по време на кърмене.
Живейте спокойно момичета!
Спокойствие, това е златното ключе....
За тестовете за бременност, в никакъв случай не ги правете по-рано от 11 дни след овулация, ако ще да са с чувствителност 2.
Мнението ми е базирано след купища тестове от А до Я, правени в различни дни и различно време... Не отчитат толкова рано, за всичко трябва време... Не си го причинявайте! Почти всички марки понякога дават изпарителни, а после разочарованието е голямо.
Това, където дават по форумите и сайтовете, че пиклив тест е отчел на 7 ден е пълна илюзия. При инвитро на бластоцист, 5 дневен ембрион, съвета е тест на се направи на 10 ден след трансфер, респективно 15 ден след оплождането. И в този случай пикливите отчитат най-рано 6, 7 ден след трансфер, а това е 11, 12 ден след оплождане, да приемем овулация. Няма тест, който да отчете толкова ранна бременност, да не говорим че имплантацията може да се осъществи и на по-късен етап, 7-8-9 ден. За какъв тест говорим тогава, като ембриона е още в движение?
За мен ранните тестове не са нищо повече от неоправдана инвестиция във фармацевтичната индустрия, т е пари на вятъра.

# 652
За другите неща не коментирам, но цигарите и алкохолът са абсолютно забранени от първия положителен тест за бременност!!! Моят доктор е млад и изключително толерантен, но изрично ме предупреди, че цигарите и алкохолът водят до сериозни увреждания на плода.

# 653
Майка ми, леля ми, 4 мои приятелки избощо не са спирали да пушат цигари. Сестра ми пушеше по 2 кутии преди да разбере, че е бременна. Караше така наречената "цветна бременност". Явно е имало риск да го загуби, но не е предполагала, че е бременна и така, чак в 4ти месец разбра като и порастна коремче 😁
Племенницата да е жива и здрава ❤️! После ги намали, но не ги спря. Всички които познавам само ги намаляха и така и не ги спряха, и им се родиха здрави и прекрасни деца.
Всичко е божа работа!
Вярно, че нали е по-добре да се храним здравословно да се грижим за себе си и т.н.. Но в днешно време нито храната е храна, нито водата е вода, въздуха е ужасно мръсен и прочие...
Да не говорим за малцинствата.. Не ходят нито на доктори, нито на ФМ, не са чували за Пренатест и тем подобни, пушат, пият, къде ядат къде не.. И раждат здрави и корави деца.. Ее какво повече да кажа?!
Мисълта ми е, че дошло ли му е времето каквото и ще да е, ще се получи и роди здраво бебе.
Не че толерирам пушенето, те на самите нас вредят (аз пуша 1 кутия 2-3 дни), но съм решила че видя ли + ги спирам от раз.. Само да го видя..

# 654
  • В страната на мечтите.
Мери, като каза за малцинствата. Вчера ми се случи на спирката да дойде до мен една ромка с доста голям корем и да ме помоли за стотинки, защото щяла да ражда до края на месеца и събира пари за детето си. Беше студено, а тя леко обечена и доста мръсна. Дадох й някакви стотинки, но я попитах защо правят деца, като нямат пари да ги гледат, а тя ми каза, че просто така се случвало. Вярвайте ми момичета, ревах ужасно много докато се прибрах, защото не мога да си обясня понякога защо аз дето толкова го искам не ми се получава 2 години, а някои жени, като тази не го ценят. Все пак дано да ме е излъгала и да има пари за детето си и да не живее в мизерия. А аз продължавам да се боря.

Ох, пак се разплаках, но нямаше как да не ви го разкажа.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 22:34 от Трополинка

# 655
Аз не съм съгласна, че няма проблем да пушиш и да пиеш по време на бременност и стресът от спирането бил по-вреден от самите пороци. За мен това са оправдания пред собствената съвест.
Това, че водата, въздухът и храната са отровни не значи, че е все едно дали добавяме още отрови.

# 656
  • София
Припознах се в историята на Трополинка - тъкмо ме изписваха след загубата на бебето и точно такива се бяха наредили с едни големи кореми ,димейки като кремиковски комини пред болницата....и още,и още, колко случайни/нежелани е имало през цялото това време докато се молех плачейки за моето чудо...
Дай Боже за всички щастие накрая,мили момичета!

# 657
  • В страната на мечтите.
Припознах се в историята на Трополинка - тъкмо ме изписваха след загубата на бебето и точно такива се бяха наредили с едни големи кореми ,димейки като кремиковски комини пред болницата....и още,и още, колко случайни/нежелани е имало през цялото това време докато се молех плачейки за моето чудо...
Дай Боже за всички щастие накрая,мили момичета!

Понякога се чудя защо всичко е толкова нечестно. Особено като се замисля, че моето бебе трябваше скоро да се роди и аз да съм с големия корем, защото бях с термин през март, това ме съсипа тотално.

Дано наистина скоро всички да имаме този късмет, Лира Heart

# 658
И моя термин беше през март, около 20-ти физиологично, а за вероятно секцио - сигурно щеше да е идната седмица. Днес много го мислих, поплаках си.
Моя приятелка, която забременя 2-3 седмици преди мен инвитро вече роди. Да и е жив и здрав момъка.
Скрит текст:
Споменавам, че е инвитро само защото тя беше абсолютно незапозната с процедурата и аз правех всичко възможно, за да и разясня нещата. Тя е в чужбина, с мъжки фактор и им се получи от първия път, финансирано по здравна каса. Може би и заради езиковата бариера някои термини и обяснения на докторите не и бяха ясни. А може би тя не си даваше зор да чете тук или където и да било като мен - не знаеше колко важен е редовния прием на прогестерон и си мислеше, че трябва да го спира като и свърши опаковката. Не знаеше разликата от метил фолат и обикновената фолиева. И други наши си "казуси".  Почиваше си, а аз напротив, не се спирах и много уверено и обяснявах как не трябва да се залежаваме, че е добре да има добър приток на кръв към матката, как нищо ми няма - какво толкова, като съм бременна след трансфер, да не би да съм болна... Е, ето, тя роди и е супер щастлива с резултата от нейния пресен единствен трансфер, без нищо да схване от цялата "мъка" на поредното инвитро, а аз си чакам цикъла в месеца, в който трябваше да родя.

# 659
По повод пушенето по време на бременност:
https://9meseca.bg/bremennost_s/pushene-po-vreme-na-bremennost

Общи условия

Активация на акаунт