Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 382
  • 911
  •   1
Отговори
# 120
О, fatalina, във Варна си имаме цели квартали с блокове без централна канализация - на ями.. , но пък с морска гледка. Лайновозите са много добър бизнес.

# 121
О, fatalina, във Варна си имаме цели квартали с блокове без централна канализация - на ями.. , но пък с морска гледка. Лайновозите са много добър бизнес.

А, наясно съм. Дори Евксиноград ви е без канализация, а иначе построени палати!  За къщи е ясно, че със септична или изгребна яма се справят, но цяла коорперация - ужас.

Последна редакция: вт, 23 фев 2021, 20:46 от fatalina

# 122
Аз тактично ще си замълча за липсата на канализация, че ако започна ще оспамя темата Simple Smile.

Скрит текст:
Съседите са си пуснали незаконна канализация, която свършва малко преди нашия парцел и е страшно

Нелина, страхотна баня показваш! Аз съм в дилема къде да сложа сифон на пространството, където ще е мивката и тоалетната. Душа ще е отделен със стъклен параван и само за него ще има линеен сифон.

# 123
Ако сте с конзолна тоалетна чиния, най - красиво, но и неудобно за обслужване е центрично под нея.  Удобно и достатъчно добре изглеждащо - в оста на мивката.

# 124
Чудя се дали ще е добре още един линеен сифон под мивката.... Но пък сметката ще стане голяма Simple Smile.
Или пък да повдигна стъклото на душа и цялото помещение да ползва сифона на душа...

# 125
Слагате паравана със стъклодържачи и ползвате 1 сифон. Само майсторът да направи наклона от всички точки към този линеен сифон. Ние ще сме така.

# 126
  • Пловдив
Нели,ние навсякъде сме само с един сифон -при душа.Ако не си  ги закупила,мога да ти препоръчам евтини и хубави линейни сифони.
Ако миех пода с кофа вода или душ,щях да направя сифона както Drago е предложила.Не разбрах дали душа ви ще е затворен изцяло или ще е само параван .Ако е с врата,може би е по-удобно да е под вратата,стига да е добре спрямо останалата част на банята.

# 127
Аз мия всичко с душа - така ми е удобно. Душа ще е отделен само с параван. Всичко ще е разположено на една стена.
Nelina , не сме купили все още сифоните. Дай линк Simple Smile.

Благодаря ви много на всички!

# 128
Ако има параван и са на една стена тоалетна и мивка шлауха трябва да е доста дълъг, за да го заобиколи и да стигне до тях. И аз всичко мия, но до паравана в една линия е тоалетната с хигиенен душ, с който мия извън кабината.

П.П. Линейни сифони купувах още преди години от ОЛХ от производител, последните 2 г. ги поръчвам от Амазон Германия. В склада им съм попадала на цени от  40-50-60 лв за 70-80 см линеен сифон.

# 129
  • Бургас
У нас в основната баня сме с един сифон (линеен), който се намира в стъкления параван. В тази къща живеем от 2007 година, тоест достъчно време, за да мога да дам обратна връзка.
Нагледно:

Скрит текст:

Почиства се много лесно и никога не е създавал проблеми.

Сега за новата къща от Джия взехме линеен, ето този модел:
Скрит текст:

Не смея да се похваля, но ние напредваме много добре. В момента подменят цялата ел. инсталация. Миналата седмица подмениха и ВиК инсталацията. Днес ще монтират подовото за термопомпата. В края на седмицата ще идват да направят пътеката около къщата и да изкарат вода за външна чешма.
А най-най щастлива съм, че вчера възложихме и платихме за поливна система в градината. Направиха ни много добра оферта и за полагане на павета, градински плочкопътеки и озеленяване. Ще имаме смокиня, нар, римски бор, маслина, лавандула, жасмин и трева.

Другата седмица, ако всичко върви по план, започват да подменят и дограмата.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 08:23 от LaDiDa

# 130
Ако има параван и са на една стена тоалетна и мивка шлауха трябва да е доста дълъг, за да го заобиколи и да стигне до тях. И аз всичко мия, но до паравана в една линия е тоалетната с хигиенен душ, с който мия извън кабината.
Идеята ми е да сложа хигиенен дуж между мивката и тоалетната. Може ли да дадете отзиви за някой, който ползвате и сте доволни?

Аз ползвам един сайт за сравняване на цени и доста често намирам цени по-добри от Амазон. Ще разгледам и там.

LaDiDa, браво. Дано да продължавате със същото темпо Simple Smile.
Благородно ви завиждам на всички Simple Smile

# 131
  • Бургас
Хигиенен душ до тоалетната и аз съм сложила. Има, които са за топла и студена вода и ти трябва да е със смесител. Моите са само съ студена. За тях трябва напорен кран. След обиколки по магазините не намерих необходимите допълнителни части за свързване, много беден избор. И естествено моя приятел Амазон има всичко и е с голям избор. Някои са по ниско, а други по високо, че съобразява и дължината. В единия случай взех разтегателен.

Аз да ви споделя за нашия така наречен акт 16. На 16 февруари подписахме при нотариуса покупката на имота. След 3 години точно на тази дата имаме акт 16. Минахме през различни изпитания и сега имаме да правим двор, ограда и вътрешно.
Успех на всички.

# 132
У нас в основната баня сме с един сифон (линеен), който се намира в стъкления параван. В тази къща живеем от 2007 година, тоест достъчно време, за да мога да дам обратна връзка.
Нагледно:

Скрит текст:

Почиства се много лесно и никога не е създавал проблеми.

Да попитам за стъклената душ кабина - пропуска ли вода, като се купите от долу или има уплътнения, които възпрепятстват преминаването на водата?
Точно такава душ кабина ще правя и мнението ще ми е много полезно, също и почистването на стъклата лесно ли е, с какви препарати се чистят, за да не остава варовик по тях?

# 133
  • Пловдив
Bar B Q,честито!Да ви върви по вода с финните детайли по финала!

LaDiDa,с пожелание устрема да продължи!

нели,и нашите са от OLX от производителя,който Drago е споменала.Дебела,качествена неръждавейка,а за банята  за гости,която ще се ползва рядко,поръчахме и със суха клапа срещу миризми,защото не ми се ходи да доливам вода,за да не мирише.
Ще допълня поста с линк.

Съжалявам,но ги няма вече в обявите. Производителят бе  в.София .Фирмата извършване дейност над 10г с метал.Жалко ако е прекратила дейност.

Намерих изтекла днес обява,сигурно ще бъде подновевена но не може да се види профила.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 10:33 от nelina_london

# 134
Bar B Q ,  страхотно! Честито, със здраве да си ползвате къщата Simple Smile.
Дали знаеш за ВиК трябва ли някакъв допълнителен документ, когато се подават документите за въвеждане в експлоатация?
Знам, че за ел.частта трябва да се замерят разни неща и се прави някакъв допълнителен протокол, че инсталацията е наред. Чудех се дали и за ВиК-то трябва такова нещо?

Общи условия

Активация на акаунт