Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 40 161
  • 911
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
Днес писах на Вносителя с конкретните ми въпроси. Дано получа най-накрая цени. Голяма мъка.... Имат 4 линии интериорни врати, и 4 вида сигурно външни врати, срамота е да не знаят какво продават! Пълна излагация.

Намерихме майстор, който да ни подмени дървото отвън с лиственица. Даде ни много добра цена. Днес започнахме да къртим за новата дограма, която започват да поставят утре. Съседната къща сега като й поставяха дограмата са я опаковали по някакъв много интересен начин, за да не се цапа като почнат да боядисват. Дадох задача на мъжа да проучи въпроса и да опаковат и нашата така, че после няма чистене....

# 181
Пречиствателната станция(отточното поле) четох, че трябва да е на отстояние поне 25м до сондажа.

# 182
  • София
Ние също ги видяхме на изложение, хареса ми отношението им, обясненията и т.н. и си ги запазих като контакти Simple Smile
Впоследствие се оказа, че моя позната е близка със собствениците на фирмата и ме увери, че са професиоанлсти и сериозни хора и така съвсем ни се затвърди избора за тях.
Ние я видяхме тази фирма на едно изложение. Много време ни отделиха да ни разкажат за техните продукти. Добро впечатление ни направиха. Тогава ни дадоха оферта за пречиствателната станция. Сумата беше 4500 с монтаж. Сега може и да се е променила цената.

Di.Gi, геоложки доклад не сме правили, но при нас е изключително каменисто, всичко е камъни надолу. Като цяло си попива като гледам свободните площи.
Дълбочината на пречиствателната и съответно на попивното поле се определи от дълбочината на тръбите за мръсна вода от къщата. При нас са доста дълбоки, не мога да кажа точно, но бяха метър и малко по спомен. Това се оказа леко неудобство, защото се наложи и пречиствателната да е на голяма дълбочина за да може да влезне отходната тръба, точно където трябва, та сега там при капака на пречиствателната е една вдлъбнатина..

Попивното поле е с размери пак по спомен 4х3 и е на отстояние от пречиствателната около 3-4 метра. В същото попивно поле извеждаме и водата от улуците.

# 183
Ние имаме следния проблем.

Плочата на 1-вия етаж е ужасно крива. Разликата между най-ниската точка и най-високата е 8см. Чудим се как да направим изравняването.

Попаднах на този продукт RÖFIX 831. Някой дали е ползвал нещо такова за изравняване на пода?

# 184
Здравейте, НЕ ! Това е посипка, трабва ви някой да си поиграе със XPS при големите разлики и замазка 4-12. Бих препоръчал дори навсякъде малко изолация (плаваща замазка).

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 13:36 от Atanas Stolinchev 690153

# 185
Здравейте, НЕ ! Това е посипка, трабва ви някой да си поиграе със XPS при големите разлики и замазка 4-12.
Може ли да се обосновете?
Гледам този клип https://www.youtube.com/watch?v=_zUgS2jh9Qo и виждам, че се ползва точно за подове. И на клипа височината е голяма. Защо е невъзможно да се използва за изравняване на пода?

# 186
Ще платите тройно за нещо, чийто характеристики не използвате. Тъй наречения лек бетон е необходим при гранични нива на товароносимост на плочата. (обикновенно ремонти на много стари сгради). Вашият конструктор е заложил най-малко 300кг./м2. Обикновенна замазка 3/1 пясък/цимент В25 или В30 е напълно достатъчно.

# 187
За цимета и пясъка ми е ясно, че може да се ползва.

Бихме искали нещо, което ще играе ролята и на топлоизолация. С различни големини на XPS трудно ще стане. Накрая ще имаме още по-крива плоча.

# 188
не, не, различен по дебелина XPS, и отгоре равна замазка. Аз като архитект ползвам самонивелиращ хоризонт (лазерен ротационен нивелир). Предполагам, че който слага полага замазката също ще пусне водачи и лесно ще изравни нивата.

# 189
Замазката, която трябва да сложим отгоре предполагам, че трябва да е още 4-5см. Така цялото ниво ще се вдигне с 15см, а аз искам да избегна това.
Над това ще има подово и пак замазка.
Искам тези 8-10см, които трябва да направим като изравняване да са от материал, който е топлоизолационен и над него да сложим подовото с неговите изолационни подложки.

# 190
аааа, чакайте, подовото не го разбрах. Тогава: задължително топлоизолация мин. 40-100мм, после подовите разводки(разгледайте тези с перфорираните основи), и тогава плътна замазка с добавка за еластичност и фибри. ( изключително важно е тук да се отдели замазката от стените и да се изпълнят фугите на правилните места).
Лекия бетон няма достатъчни характеристики като топлоизолация за този случай.
Обща височина във високата част: 4+2+6+настилка.

# 191
А пеностъклото има ли достатъчно характеристики за този случай? То може ли да играе ролята на тази задължителна топлоизолация 40-100мм?

# 192
Не, то е за големи насипи от 25-30см. нагоре и се валира с малък валяк....
Но да много по-добра изолация е от лек бетон. Защо не харесвате Xps?

# 193
С XPS-a ще стане още по-криво от сега.
Трябва ми замазка с топлоизолационни качества.
Ще проверя дали с керамзид  ще се получи.

Последна редакция: пт, 05 мар 2021, 17:01 от nellytan1

# 194
Ако ще слагате подово, мисля, че е ненужен разход да слагате нещо специално, по-добре инвестирайте в хубави подложки (те пак ще са тип xps), но определено заравнете преди подовото. Това, което ти казва Атанас е, което се прави и е най-евтино, пясък, xps... Трябва да внимаваш, ако слагаш мазилка, специално да има адерентни вещества, за да не се отдели.

Общи условия

Активация на акаунт