Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 481
  • 911
  •   1
Отговори
# 405
И аз да разкажа за нашите тухли Simple Smile.
Външните ни стени са с 38 на Винербергер. Много бяха трошливи. Направих рекламация на Винербергер. Дойде техен специалист описа си нещата и ни възстановиха пари.

Вътрешните тухли бяха на Младост. Бяха по-евтини и не се занимавахме с палетата, защото те идват на "скари". Според мен си бяха много добре тухлите.

Всички тухли ги рязахме с трион на DeWalt. Чудесно се справи триона. Надявам се да го ползваме и за изолацията. Могат да се сменят ножовете на триона с такива за изолация  Simple Smile.

# 406
  • Sofia
0rang, Нелина и Нелитан, благодаря за споделеното в последните мнения, полезно ми е!

Queen, друг архитект ангажирахме втория път. Първият беше избран по "общинска линия" и си пролича.

Шантал, стискам ти палци да е схванал посланието. Само не прави компроси, за да спестиш време, после ще се ядосваш. И ако докато не си сигурна, че сте близо до правилния вариант, рови онлайн, разглеждай проекти и нещата ще си дойдат постепенно на мястото. Като си откраднеш от тук малко, от там малко и добавиш нещо от себе си ще стане. Пък дано със следващия си вариант да те изненада приятно.

И за мълниезащита се консултирах вчера за всеки случай, да не изпуснем момента да заложим каквото е необходимо. Оказа се, че преди топлоизолацията на фасадата ще трябва да пуснем тези вертикали. На покрива на финала чак.

При нас голямо смятане пада за тази дървена обшивка на борда. Остана въпросителната колко да надстърча навън от страната на фасадата. Бордът не е идеален, има леки кривини, от вътрешната страна трябва да е доста точно всичко, за да може хидроизолацията да бъде изпълнена правилно. И остава тези кривини да ги компенсираме при направата на фасадата. И понеже изпълнителят там е мираж, няма с кого да се консултираме за по-голяма прецизност. Някой може ли да сподели, освен дебелината на изолацията колко см. да прибавим за разните лепила, мазилки, шпакловки и т.н.? Ако изобщо става ясно какво питам естествено...

# 407
  • Пловдив
Di.Gi,понеже спомена,че външната ще е много гладка,не зърнеста ,там предполагам ще дойде около  8 мм.
За лепилото е малко разтегливо да се каже,защото първо трябва да се опънат въженца хоризонтално ,вертикално и диагонално,за да се види,коя е най-изпъкналата точка и да се ръководи по нея.Да кажем,че при лепило нанесено на гребен ще е в порядъка на 1 -1,5см(поне от това което видях при нас),но понеже сградата ви не е малка е трудно да се прогнозира.При нас имаше разлики на 15 м от около 2 см.
Те могат да бъдат компенсирани и с леко изшкурване на ЕПС ,но това е краен вариант и само ако има макс 2-3 м2 по-изпъкнали.
Дано да го обясних разбираемо.
 Ние също пуснахме кабелът на  мълниезащита в гофре  под изолацията .

Допълвам с две снимки от нашия плосък покрив на гаража ,който е от различен тип-ОСБ и фибростъкло.Бордът отново е фибро стъкло.
Като цяло съм доволна(на 1,5 години е),особено за сумата,която ни излезе и дълговечността на продукта.Големият минус е,че много тропа при дъжд,но предполагам,шумът се утежнява от факта ,че няма нито плоча, нито изолация от вата на тавана,все още.

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 12:56 от nelina_london

# 408

И аз да се похваля с първата покупка за нашата къща Simple Smile))). Пия си кафето вече тук.
Окабелихме навсякъде, сега идва ред на навесите, външна изолация, турбозола. Мноооооого работа още, ама здраве да има...

# 409
И на нас първата ни покупка беше такава, но в бяло, че всичко после се замазка здраво с шпакловки, мазилки, замазки и сега е ок, почти не личи. Иначе втората беше влагоабсорбатор с 5 л. вместимост, а що вода извлича направо не е истина😊. Третата е телескопична ножица на gardena за храсти и клони, уникална е.

# 410
  • София
Хаха, ние първо купихме аспиратора (мислехме, че ще свърши промоцията) и след него една къщичка за птички - доста последователни, както винаги Grinning 

# 411
  • Бургас
aaa, а си мислех, че само ние сме шашави!
Ние стартирахме пък със зеленото яйце:

Скрит текст:

Друго няма вътре в къщата, само то стои самотно в кашона....

# 412
  • София
Това зелено яйчице готви едни вкусотии на открито, нали? Добра  покупка, особено за вашето местенце над скалите с мидите Wink

# 413
А моята първа покупка беше батут Simple Smile.

Миналата година таки и не успяхме да го разпънем, защото всичко беше в стоителни материали. Тази година обаче съм се зарекла да го разпънем дори и това да означава да го сложим на тавана Simple Smile.

Миналата година си купих и градински мебели - диванче с 2 кресла и маса Simple Smile.

Ще покажа и аз снимки, когато ги извадим за ползване Simple Smile.

Тони и ние започнахме с къщичка за птички. Само, че я направихме от пласмасова бутилка.

# 414
  • София
Нели, то не е за хвалба, ама... нашата още не сме я сложили Simple Smile Хранилки правихме две, остана само едната (старата беше ужасна). Много е вървежна, голямо ядене падна цяла зима; ще правим още 1-2 за следващия сезон. Обаче за къщичката трябва дърво, пък ние още нямаме ни едно в двора и... Още малко ще почака, поне странична ограда да сдела ММ, та на нея може би ще закачим къщурката. Макар че съседите разправят, че никой не се заселва - наоколо има дървета колкото щеш, та домове има за всички.

Нелина, защо създаваш на моето ММ стрес, бе, жена? Толкова ми хареса покрива на гаража ви, че сега ще има да вади от 9 дола вода защо не може на нашия бъдещ навес да се направи такъв бъдещ покрив... Grinning

Хайде дано всички да имаме с какво да се похвалим това лято - кой с масичка с кафенце, кой с барбекю, кой с батут - всеки с каквото му е било мерак покрай къщата! Аз се надявам да мога най-накрая да кача снимка с тревичка Simple Smile

# 415
На мен ми е най-голяма тръпка покупката на басеина, но се очертава да е чак към края на всички покупки-ще търсим някакъв компактен сглобяем. Не държим да плуваме, а да се киснем главно.

# 416
  • Sofia
Ох че хубаво се хвалите! Аз началото на миналата година бях решила от рано да купувам наред, каквото ми хареса и едва ли не да съм готова по време на грубия строеж. С тази пандемия и цялото мотане толкова бавно се случват нещата, че ми мина мерака. Много се чудих имам ли вече покупка, резервоар за вода не мисля че се бори. А, едно чадърче, но то си е за грубата фаза, така че пак не става.
Получих оферта за материала за вентилируемата фасада, 80лв/кв.м. без ДДС, големи плочи са 300/100 см. Търпима е цената, но въпреки това не мисля, че ще тръгнем в тази посока. Осван ако не ударим яко на камък с читав изпълнител на 'нормалната".
А, и Тони като спомена ограда, май я поизмислихме вече нашата, да не казвам голяма дума.

# 417
  • София
Не се скатавай, покажи някоя подобна, ако има из нета Wink

# 418
  • Бургас
Много ми е хубаво да ви чета за покупки. Аз пък търся някой да ми подари градинска мебел. Много ми хареса, но цената уау петцифрена и не от България. Споделям ви я в снимката.

# 419
  • Пловдив
Ваr B Q,тези чудничко ще ти паснат на фасадата,така хубаво ще се откроят.А,дано някоя добра душа да  чете форума и да  те ощастливи Simple Smile
 Di.Gi,много приятно ме изненада с тази цена.За вентилируема фасада досега чувах цифри над 200лв.Ох,много съм любопитна за оградата ,сигурна съм,че ще е нещо иновативно.
  Тони,ръчка,ръчка мъжа.С изключение на страничните бордове всичко го има тук.То си е стъклена мрежа и смола.За 4 часа го направихме .
 Вече не помня какво първо бях купила за къщата.От Англия пристигнахме с 5 евро палета само за къщата,та ми е трудно да се сетя,кое е било първото.

Да споделя,че днес с ММ ще спим на Къщата за първи  път... Simple Smile Младоженци сме Simple Smile Окачвах пердета,прах чаршафи,даже ще готвя в недовършена кухня.
  Тъкмо си донесох луксозните чаши за вино и си мислех да отивам до магазина за питие,съседите ни изненадаха с бутилка ракия за новодомците..

Общи условия

Активация на акаунт