Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 522
  • 911
  •   1
Отговори
# 420
Нели, пожелавам ти най-романтичната вечеря и най-любовната нощ! Да сте живи и здрави, и да си ползвате новата къща дълги години!

# 421
Ехе Nelina, страхотна новина!
Много щастливи мигове ви пожелавам в новия дом!

Пожелавам на всички скоро да се похвалят с така хубава новина. А на тези, които вече са минали през това събитие - да се похвалят с нещо хубаво покрай тях Simple Smile!

Какво става със SKK, те дали успяха да се пренесят в новия си дом, заедно с новия член на семейството?

# 422
  • Sofia
Bar B Q, има ги и в Бг, имам спомени, че в някакъв момент съм ги заглеждала, по-скъпички бяха, да. Да ти се сбъдне пожелавам.
Нелина, цената е само за материала, да не се подведе някой. Но все пак, мисля, е ок.
Оградата, чак иновативна, не смея да твърдя, че е. Аз от самото начало се въртя около този вариант, но ММ имаше резерви, пък и не бяхме срещали изпълнено на живо. Миналата седмица, само дето не скочих в движение от колата, като я видях на едно място вече изпълнена. И на двамата ни хареса, даже се вмъкнах на строителната площадка да снимам. Не ме хванаха Simple Smile Ще сложа една снимка и после ще я махна, че си беше отвсякъде папарашко изпълнение моето.
Скрит текст:

Nelina, честито да ви е, бъдете много, много щастливи!

# 423
Di.Gi , виждала съм на изложения на фирма VAS подобно нещо. Даже мисля, че перфорацията изобразяваше някакво животно. 
https://gradat.bg/content/parapeti-ogradi-i-paravani-ot-perforir … ouoyt78uul2oLjrrA
Ако искаш се свържи с тях. Може би те могат да ти дадат координати на изпълнени от тях обекти, които да видиш на живо и да прецениш какво точно ти харесва.

Bar B Q , не се отчайвай за цената. Може пък да ги намериш някъде на приемлива цена. Просто трябва търсене.
Аз на нашите градински мебели не бих им платила "пълната цена". Бяха ги намалили доста и за това се реших да ги купя Simple Smile.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 12:10 от nellytan1

# 424
Така ви се радвам /и тайничко завиждам по малко/, че ще си пиете кафето и ще си правите барбекюто навън това лято! При нас дворът е наблъскан със строителни материали. Мъжът ми не искаше да хвърлим материалите от стария покрив и сега всичко е в двора - човек няма къде да се размине... Има една тясна пътечка непосредствено до фасадата и навътре е само дървения и подредени купчини стари тухли и керемиди, които се пазят за дуварите. Гледам, че местните котки вече са си харесали места за пролетните котенца измежду старите дебели греди - явно са преценили, че в околността това е най-трудно достъпното място Simple Smile

# 425
  • Бургас
Нелина, честито! Здрави и благословени в новия дом!

# 426
Di.Gi , ако не търсите някакви по - специални форми на отворите в ламарината, има готови листи просечена ламарина , която може да се използва за оградни пана.

# 427
  • София
Нелина, здрав, сплотен и закрилян домът ви!

Di.Gi., много яко излгежда, дано да можете да си направите ваш си дизайн (на мен и точките ми харесват). Стиснати палци!

Queen L, щом котките са налице, значи домашният уют е наполовина осигурен Wink Спокойно, не сте единствени дето дворът ви да е строителна площадка - ние даже още живеем сред нея Grinning Да ти кажа, преживява се (след цял строеж човек вече какво ли не е способен да преживее), пък и е мотивация за действие и довеждане на идеята до край.

# 428
  • Sofia
Аз си падам много по точки, райета, иобщо някакви по-геометрични форми, така че най-вероятно ще използваме точно от готовите листи просечена или щампована ламарина, както е предложила и pep_si. Разните флорални и др. мотиви на са моето. А и предполагам, че лазерното рязане по наш проект ще оскъпи нещата, а точно за ограда с нашия метраж не ми се ще да хвърляме много пари, и без това ще е скъпо удоволствие. Бетона го искаме по-нисък, някакви 29тина см. над терена и нагоре малко по-големи от на снимката пана.
Бордът ни става доста широк, но няма начин, близо 60см. Надявам се да го свършат до края на седмицата и да идват за хидроизолацията. Да почнем и зидарията и да напреднем видимо най-накрая. Търпение, търпение, но все пак вече имам нужда от напредък.

Снощи пак бистрихме разни детайли и решихме гостната стая да я направим кабинет основно и или да сложим някакво прибиращо легло или готин диван, нещо такова

Скрит текст:

Да може да се спи удобно, но и да се чилва там от "постоянните живущи" И понеже таи стая е залепена за дневната и на общата стена ще е аквариума, решихме да е видим и от кабинета, с възможност за плътно затваряне с някакъв механизъм. Много съм довона от тази идея, иначе на практика стаята щеше да стои 90% от времето почти неизползвана.
И последно, замисляме се сериозно за система за пречистване и алкализиране на водата, проучвам сега и май и при сондажна вода е възможно използването на такава. Може би ще я купим още сега и ще си я преместим после, ако не е сложно инсталирането. Ще я броим за първа истинска покупка за къщата, за да съм в тон с темата от последните страници.

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 16:30 от Di.Gi

# 429
  • Пловдив
Скрит текст:
Аз си падам много по точки, райета, иобщо някакви по-геометрични форми, така че най-вероятно ще използваме точно от готовите листи просечена или щампована ламарина, както е предложила и pep_si. Разните флорални и др. мотиви на са моето. А и предполагам, че лазерното рязане по наш проект ще оскъпи нещата, а точно за ограда с нашия метраж не ми се ще да хвърляме много пари, и без това ще е скъпо удоволствие. Бетона го искаме по-нисък, някакви 29тина см. над терена и нагоре малко по-големи от на снимката пана.
Бордът ни става доста широк, но няма начин, близо 60см. Надявам се да го свършат до края на седмицата и да идват за хидроизолацията. Да почнем и зидарията и да напреднем видимо най-накрая. Търпение, търпение, но все пак вече имам нужда от напредък.

Снощи пак бистрихме разни детайли и решихме гостната стая да я направим кабинет основно и или да сложим някакво прибиращо легло или готин диван, нещо такова

Скрит текст:
Скрит текст:

Да може да се спи удобно, но и да се чилва там от "постоянните живущи" И понеже таи стая е залепена за дневната и на общата стена ще е аквариума, решихме да е видим и от кабинета, с възможност за плътно затваряне с някакъв механизъм. Много съм довона от тази идея, иначе на практика стаята щеше да стои 90% от времето почти неизползвана.
И последно, замисляме се сериозно за система за пречистване и алкализиране на водата, проучвам сега и май и при сондажна вода е възможно използването на такава. Може би ще я купим още сега и ще си я преместим после, ако не е сложно инсталирането. Ще я броим за първа истинска покупка за къщата, за да съм в тон с темата от последните страници.
Di.G  и аз реших така за гостната. Не си струва да стои неизползваема, още повече при нашата квадратура. Бих могла да си я използвам за ателие. Харесах  еднин вариянт, ама механизмите никак не са ефтини, та ще видим и ние дали няма да е разтегателен диван. До там да я докараме Smirk ..... отчайвам се и аз на моменти от мравешкото ни темпо. Идеята за аквариума ми е супер!

# 430
  • Пловдив
Много благодаря на всички ви  за пожеланията. Така ме стоплихте  !  Hug  Heart Eyes Kissing Heart

Още не сме се нанесли за постоянно,но ще е скоро.
 Снощи ММ констатира,че всичко му се струва огромно в тази къща.Досега го възприемал като работен обект.Най-голяма му се вижда нашата спалня,заради високия таван -330 см във високата част.
 Di.Gi,много ми харесва перфорираната ламарина.Даже мислех стълбищните парапети да са такива,но като сложихме мрамора,дизайна трябваше да завие в друга посока.
  Точно днес си мислех за SKK,закото не е писала от отдавна.Дано просто да е ангажирана с бебчето

Това за гостна е много мъдро решение.Също бях тръгнала в тази посока,но го гласят повече за стая за игра на децата с разтегателен диван.
 После реших,че ще имаме гости често-бабите,приятели много,включително и от чужбина и някак ММ ме нави за спалня.И си мисля,че това е грешно решение,още повече че там ще има ТВ,ако децата искат да гледат нещо различно.С диван щеше да си е по-добре ,но няма пълно щастие.

# 431
Нели, изтървах нощта, но много прекрани нощи ви пожелавам на цялото семейство от тук на татък и дом изпълнен с много смях, любов и разбирателство! Hug

# 432
  • Sofiа
Нелина, и аз изтървах нощта, но много спокойни нощи и безгрижни дни ви пожелавам в новият дом!
Днес се заговорихме с едни бъдещи съседи и искам да споделя тахната концепция за тухли и изолация. Те строят с винербергер 38, слагат изолация с вата само на бетоновите колони и бетонови елементи, които реално имат хлътване навътре, тъй като зидарията надстърча. Планират да не правят изолация тъй като с тези тухли ще постигнат енергефективност равна на зидария с тухли 25 см и изолация.
За пръв път чувам за такава концепция. Мислите ли,  че е постижимо?

# 433
  • Пловдив
Отново ви благодаря! Hug
valery,nellytan са проектирани по подобна технология,но незнам последно какво са решили за изолацията.
Смело заявявам,че 38 см тухла не е равна на 25 +10-12 см изолация.А,плочите?Предполагам,че и при тях ще е зидано на зъб,като при колоните.Зидарският разтвор също не е изолатор.Дори 38 Винербергер от тези,които са пълни с вата,също имат пропуски и не се равняват на изолирана стена с вата или ЕРS.

# 434
Момичета,
имам нужда от вашето мнение.
На финала сме на идейния проект. Остана да уточним навеса пред дневната. Там ще се помести маса за хапване на открито. Вариантите са покрив, тераса, пергола. Визуално ми харесва с тераса и с пергола. Притеснява ме почистване/подръжка на терсата (която няма да се ползва според мен), освен това улука от края на покрива ще бъде точно отгоре й. С перголата ще ми липсва плътната сянка през лятото, но ще имам повече светлина през студените месеци.
Моля за плюсове и минуси според вас на трите конструкции.Прикачам снимки

Общи условия

Активация на акаунт