Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 37

• 41 434
  • 911
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Мисля,че да!Розетка е много голяма и кабелът може да се навие вътре.Обаче,лампата е само за акцентна светлина-макс 5w крушка,т.е не става за самостоятелно осветяване,а за романтика над масата.

# 616
Нелина, честито! Да си я ползвате със здраве!

# 617
  • Бургас
Нелина, честито, много хубави моменти и мигове да имате в новата къща. Много поводи за празнуване, абитуриенти да изпращаш и сватове да посрещаш.

# 618
  • Бургас
ех, Недина, как си мечтая да се похваля като теб!
Много да сте щастливи и да ви е хубаво!

# 619
Ех, че вълнуващо! Да сте много щастливи!

# 620
  • София
Здравейте,момичета
пиша със зов за помощ.След 3 години ходене по мъките,вчера направихме първа копка.Оказа се,че техническия не е разчел правилно чертежа и обърка посоките север-юг.Понеже къщата е Г-образна,съответно имаше значение,за да поправи грешката се наложи да се изкопаят още 270куб.м.Дойде и шефа на строит. ф-ма,обвиняваха геодезиста,чертежа и кой ли още не,но не си признаха грешката.Отделно ми поиска 1320лв надница,че е упражнил техн. ръководство.....и ги изгоних от обекта,развалихме договора и сега имам една огромна дупка,а нямам строител.Моля ви,помогнете.Става въпрос за село близо до София.

# 621
  • Varna
Здравейте,
Обръщам се към вас с въпрос - почнахме да чертаем проекта на къща. Има ли някой от вас къща, на която гаража, входа и верандата са отпред?
Входа ни е от предната страна на имота и там е и юг. Няма от къде другаде да се влезе, за да завъртим гаража.

# 622
  • Пловдив
nadeto,много неприятно!Взели сте правилно решение.Просто не си обяснявам как може да се допусне подобна груба грешка,говорим за посоки.Дано да откриете читав изпълнител и някой помогне с препоръка.
 beki,ние имаме вход и гараж отпред.Верандата е странично,но спокойно може да бъде изместена отпред.Не разбирам дали търсиш идеи за разположението или някаква друга рационализация,защото югът е ценен ,за да се използва за гараж,но ако няма друг начин..
Веранда пред юг затъмнява,ако е с дълбочина над 1,50м.
Какви са размерите на парцела?Има ли задължителна линия,която да се спазва,т.е къщата може ли да е в дъното на парцела?

# 623
Мацки, някой да е минавал през пътя - купуваш голям парцел, после го цепиш на малки и вадиш частичен ПУП? Интересува ме цена и срок Simple Smile
Основните параметри лице  18м на улица и мин, квадратура 500 ще си ги имат всички парцели, това не е проблем.. Просто не се виждам да отглеждам зарзавати и тем подобни на 2,4 декара. А мястото е хубаво и изгодно, предлага ни го познат. УПИ в село.
До 1,2 дка мога да се напъна, но това е двойно по-голямо

# 624
  • Пловдив
скаридка,ние правихме обратната процедура-обединяване на два парцела .Трябва проект за промяна на ПУП ПРЗ(при геодезист),входирва се в общината.После пак кадастър,пак община.Има и срок за възражения от съседи.На нас ни отне 1г.в Пловдивска област,в Софийска може да е повече.

# 625
У ВарнЯнско ще се борим, една година ми звучи супер, а преди парцелите имали ли са ПУП.
Там където е този парцел на целия район ПУП се чака в края на годината. Говорихме със съседи по място, те са си задействали тяхна процедура за частичен ПУП и започват да строят юли месец, отнело им е сравнително малко време, но се предполага, че просто са им направили извадка от ПУП за целия район.
Сега умуваме с милото дали да не вземем парцела да го сцепим на 4-ри, да си задържим двата парцела, а другите два да ги продадем - заедно или по отделно. Идеята ни е да се занимаваме веднъж с това парцелиране и да строим само на единия парцел, а ако детето реши някой ден да строи в съседния ..
Охх, последния месец през колкото варианта минахме Simple Smile
От всичко най-запомнящ се беше погледа на един брокер - той рекламира как от втори етаж панорамата е целия залив, а аз му казвам, че двуетажна къща не искам Simple SmileТой явно ме взе за луда, защото повече не се обади

# 626
  • Пловдив
Ние купихме две УПИ та ,които са част от общо УПИ ,което са разделили на 3 по процедурата,която описах.Имало си е ПУП,както и построена къща,просто целият имот е бил над 2,5 декара и са решили да изкарат повече пари.
 Просто се прави промяна на съществуващия ПУП в частта план регулация и застрояване.Тук е важно,дали регулационния план отговаря,защото ако има разминавания ,процедурата ще се проточи.
На мен една година ми се видя много,просто защото само трябваше да изтрият една линийка,която са начертани,но голяма бюрокращина-проект за обединяване и какво ли още не,на парцел,който е бил цял и е разделен.
 Вашият план ми звучи добре,стига да имате голямо лице,защото по сегашния закон не може да се строи,ако си направите частни улици ,трябва да са общински.

# 627
Лицето към улицата е грубо замерено към 80м , сега тъкмо гледах, че по ЗУТ лицето може и да е 16м за села, според мен ще стигне.
Няма да има отнемане от площта за тупик

# 628
  • Пловдив
Да,напълно достатъчно е за разделяне на 4.
Наистина е голямо за стопанисване.Ние още не сме стартирали озеленяването а,вече  1,4 дк. ми изглеждат много за поддръжка.ММ ще купува трактор косачка.

# 629
Разделянето е много добро решение при такива имоти. Сигурни ли сте, че в плана, който ще влиза в сила в края на годината, имотът ви не е разделен? Много често проектантите, които правят ПУП-ове за цели населени места и/или райони, разделят такива огромни имоти.

Общи условия

Активация на акаунт