Име, подобно на Кирил (за момиче)

• 5 240
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
Косара не само, че не е абсурдно, но и раэпространено, старо автентично име със старобългарски проиэход. Имах съученичка Косара, съм 92ри набор, също поэнавам няколко Косар-и от спортни эанимания.

А Сирила никога не съм чувала да е харесвано "в Европа", още по-малко че тоэи сериал не е много популярен. Гледала съм го и дори не си спомням коя е Сирила... в България по-скоро ще е СерЯла, Срала на детските площадки от децата с наклонност към мобинг. Или Сири, да. :Д

# 31
Косара не само, че не е абсурдно, но и раэпространено, старо автентично име със старобългарски проиэход. Имах съученичка Косара, съм 92ри набор, също поэнавам няколко Косар-и от спортни эанимания.

А Сирила никога не съм чувала да е харесвано "в Европа", още по-малко че тоэи сериал не е много популярен. Гледала съм го и дори не си спомням коя е Сирила... в България по-скоро ще е СерЯла, Срала на детските площадки от децата с наклонност към мобинг. Или Сири, да. :Д

Аз пък съм чувала много подигравки на Косара набор 2005. Тя самата се представя като Сара от доста време и всички и казваме така.
Децата са много зли и могат да измислят нещо на почти всяко име Simple Smile

Отделно за Сирила или Кирила, аз смятам че в БГ името трябва да е Кирила.

За Сирила го казах като вариянт и за да потвърдя, че името не е толкова странно в Европа.
Отделно, извинявай за коментара, но не зная как си гледала сериала. Сирила е втория на важен персонаж в цялата история 😄

# 32
Ок, съгласна съм, че Кирила е по-доброто эа България. Эа Косара-сигурно е до късмет, но аэ не съм чувала подигравки. Децата са гадни.

Аэ съм в Германия и не мога Сирила да си го представя тук. Сериалът не ме впечатли много и наистина не помня коя е Сирила, явно и името не ми е харесало :Д Имаше една супер яка вещица, която се трансформира от гроэничка към красавица, това го помня. Сигурно е тя. Grinning

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 11:08 от snowwhite12

# 33
Аз пък познавам 25-годишно момиче Кирила, което цял живот я е било срам да си каже името и е отнесло толкова много подигравки, та не знам какво му е страхотното на името. Някои мъжки имена, модифицирани в женски, като Кирила, Методия, Самуила, Бориса, Калояна, Николая звучат супер грубо и определено съществуват толкова по-хубави и нежни имена...

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 02:34 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 34
Нашите имена са така: баба ми се казва Кирилка, аз внучка и съм Катерина , а правнучка и се казва Карина.
Като си има предвид че нито аз съм кръстена на баба ми, нито дъщеря ми.
В крайна сметка кръсти детето си както ти искаш не се съобразявай с никой.
Доста популярно стана и името Крисия.

# 35
Сериалът не ме впечатли много и наистина не помня коя е Сирила, явно и името не ми е харесало :Д Имаше една супер яка вещица, която се трансформира от гроэничка към красавица, това го помня. Сигурно е тя. Grinning
Това е Йенифер.
Сирила и аз не я помня от тоя сериал, явно нещо не е била впечатляваща Grinning
По темата - Кирила или Каролина - в Каролина има к,р,л от Кирил Simple Smile)То, като се замисля, и в Клара ги има, ама Клара нещо не ми харесва.
Оф, потърсих и я намерих, на български беше Цири тва дете, затова не се сетих по Сирила.

# 36
Клара ми дойде първо наум. Някак направих асоциация.
Относно Косара - много хубаво старобългарско име. Първата съпруга на цар Самуил се е казвала Косара. На мен лично много ми харесва.

# 37
Кирила никак не ме харесва. С буквата К има чудесни женски имена, но са ми супер далечни от Кирил.
В този случай бих избрала имена което харесвам, без да се съобразявам с буквички и кръщавания.

# 38
Eli написа, че имената Кира и Кирил нямат нищо общо помежду си. Напротив, името Кира означава "Господня, Божия" и Кирил означава същото. Тоест, имената идват от един корен. Има християнски светици Кира и Кирана. От второто идва и името Керанка.

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 17:29 от Radilena

# 39
  • Най-красивата страна
За Косара-както писаха назад в темата името е старо,българско.И естествено ,че такова име е много подходящо за България.

Аз разбирам да кръстиш дословно детето на дядо му,ако името е актуално.
Например Калин-Калина.
Обаче в този случай-Кирил-Кирилка ,никак не върви.
Ако беше момче -Кирил-да.
Нормално е да се използва само буквичката и най-вероятно дядото ще е доволен.За много от възрастните хора това също е уважение и се  радват.

# 40
# 41
Eli написа, че имената Кира и Кирил нямат нищо общо помежду си. Напротив, името Кира означава "Господня, Божия" и Кирил означава същото. Тоест, имената идват от един корен. Има християнски светици Кира и Кирана. От второто идва и името Керанка.
Кира като разновидност на Кирил, не го мислех... но,да,права си 

Иначе Кира извън БГ се свързва с Блестяща на японски или персийското Слънце.
Киара= светла от латински...
Кара= скъпа от латински..

# 42
Най-близко до Кирил: Кирилина, Кира, Керана

Други предложение: Клара, Катерина / Катрин, Калина, Каролина, Карина, Киара, Кийра, Кина, Кристин / Кристина, Клементина / Климентина, Константина, Кристиана / Кристияна, Кристалина.

За тези с чуждо звучене вижте дали седят адекватно до фамилията.

# 43
Кристин, карина, Калина Simple Smile наистина има много хубави имена с К.
 Не знам как ще ви прозвучи името Рила Simple Smile нестандартно е доста, но поради някаква причина на мен ми харесва, въпреки че определено съм фен на класическите имена.

# 44
  • Down south
Имах позната КирилКа, представяше се, като Кики. Мразеше и двете имена.
Каролин/а, Калина,  Катрин/а и т.н.
Леко раждане!

Общи условия

Активация на акаунт