Име, подобно на Кирил (за момиче)

• 5 241
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
# 16
  • Велико Търново
Кирила не ми звучи никак зле , а на галено Кира .

# 17
# 18
Карина и от мен.

# 19
  • София
Каролина, Клара. Не че имат общо с Кирил, освен първата буква, но ми харесват и предлагам тях.

# 20
Катина, Кати, Камелия, Катерина, Карина.

# 21
Кирила е много красиво и силно име.
Сирила  е друг му вариянт.

# 22
Още един глас за Карина и Кристина - най-доброто що-годе близко до Кирил за мен. Simple Smile

# 23
Кирил значи Господин.
Кирила/ Кирилка - Господина.
Прекалено странно ми е и неблагозвучно.
За първи път се присъединявам към горните мнения, ако държите да е кръстено момиченцето на Кирил да ползвате само буквата.
Или направо вземете името на едната баба.
С К харесвам Косара и Калина, но има толкова много хубави имена с тази буква. Иначе най-близкото до Кирил са ви го написали вече - Кира, Кера обаче ми звучи по-добре.

# 24
Карла, Клара, Каролина, Кристина, Кристиана, Камелия, Калия, Касия, Кармен, Констанца, Константина...

Успех и леко раждане!

# 25
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Първата ми асоциация като прочетох "женски вариант на Кирил" беше Катрин - пак е от 2 срички и има р. Кристин също ми навява подобно усещане.
 Сега е "модерно" да се използват типично мъжки имена, с едно "а" накрая, за женски вариант. Кирила всъщност не е лошо Blush
Дори познавам индиректно момиченце, около 12г, което носи точно това име.

# 26
Карла, Кера, Каролина.

# 27
  • на последния етаж
Кера, Косара.

# 28
  • Най-красивата страна
До Кирил най-близо за Кирила и Кира.
Обаче на мен и двете не ми харесват.
Бих използвала само първата буква и бих избрала красиво,женствено име с хубаво значение,което да си пасва и с бащиното име и с фамилията.
Класическите -Каролина,Катерина,Кристина,Кристиана
Или Карина,Камелия,Калия
Или Калина,Косара

# 29
След сериала The Witcher ( правен по книга и популяпен заради видео игра по нея), стана доста модерно името Сирила в Европа.

Аз лично много го харесвам  и от преди това и при нас отпадна само защото ме беше страх да не наричат дъщеря ми Сири, но Кирила смятам че е страхотно име.
Кира, Киара и Кера също ми харесват въпреки че произхода им е много различен.

Косара ми се струва абсурдно за БГ...

Но така или иначе общото остава само буквата вече.. ако ще е кръстено на някого, само по буква е глупаво според мен. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт