Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 408
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Парфюмчето Byzantium е хубаво и трайно. Особено си е като аромат,но е сладко трайно. Не съм използвала обаче нито омекотител,нито сапун на Тесори. А с тези водорасли- съвсем няма да ми хареса 😁
Омекотителите им са прекрасни, харесвам и душ-геловете им, но не чак толкова /не са лоши, просто имам други любими/.

# 316
  • София
Вчера най-после се дотътрих до Мол Paradise. С триста зора намерих Нотино. Нещо се бях  ядосала първончалано и не можах да открия нишовите, а нормалните парфюми ми се видяха малко. После си купих един балсам за коса и разгледах спокойно. Но пак нищо не ме "хвана".
После намерих Делириум. Отчетох, че между Джени Фейри и Джо Малоун няма разлика.
И се хвърлих на Frederic Malle. Ох, много са тежки всичките. Не е моя бранд това. Поне тествах почти всичко, което съм чувала тук - Carnal flower, Portrait of a lady, Eau de magnolia /този беше лек/, Iris Poudre, Musc R, Rose Cuir.
Това ми хареса и го мисля: https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Ambre-D-Alexandrie-44718.html

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 13:07 от Rockstar

# 317
.... Отчетох, че между Джени Фейри и Джо Малоун няма разлика...........
Може би само в трайността Simple Smile Джени са доста по-присъствени и трайни Yellow Heart

# 318
Точно Бизантиума не ми хареса. Уж го мирисах преди да го купя, но на мен не го понасям изобщо. Много натрапчив ми е. Добре поне, че е евтин, не затънах в нещо скъпо.

# 319
Може би само в трайността Simple Smile Джени са доста по-присъствени и трайни Yellow Heart
Може ли линк за тези парфюми, че нищо не намирам в гугъл, а явно съм изписнала дискусия в темата за тях

# 320
Аюрведа Тесори Ориенте е доста подобен на  Хермес Eau de Merveilles. За цената и външния си вид е чудесен. Намирам опаковките за много красиви и всички продукти с добро качество.
Много от тях са сходни с популярни парфюми, преди време във фрагрантика бях намерила списък.
Уоманити и таласо терапия си приличат по солената нотка, всичко друго е различно.

# 321
Може ли линк за тези парфюми, че нищо не намирам в гугъл, а явно съм изписнала дискусия в темата за тях

обсъждаме ги в темата за имитациите
във фрагрантика няма описания (само на оригиналите, но имената са сходни и се открива лесно кое джени кой малаун е), предлагат се в нотино и парфюми шоп

# 322
Моята пролет в бутилка Yellow Heart Purple Heart Green Heart

Magnolia Rosae Maison Lancôme-съвършенство от където и да го погледнеш....и сок, и бутилка ...и за капак.....тази магнитна капачка Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 15:41 от macadamia

# 323
Даа,факт,е че Тесорито напомнят за определени парфюми. Миналата година ми подариха този :
https://www.notino.bg/tesori-doriente/fiore-del-dragone-podarche … lekt-iv-za-zheni/
И си напомня на poisson girl,харесваше ми много. Не знам любимия ми Хамам, с кой се свързва.

# 324
  • София
Хамам е Синема ИСЛ.

# 325
macadamia, честит да ти е! Gift Heart
Много красиви са флаконите на тези Ланкоми, страхотни.
Миналото лято попаднах в една ботаническа градина и се влюбих безпаметно в аромата и божествената красота на магнолията. От тогава ми е любимото цвете, обожавам я.
Мечтая си някога да имам голям двор на някое слънчево и топло място, и да си засадя точно магнолиево дърво. Ще си седя под него с часове и ще вдишвам с пълни дробове... Heart
За теб (снимката е моя):
Скрит текст:
Аз дойдох да разкажа за последните си свежи набези; в парфюмно отношение, разбира се. Wink
Първо, пробвах Creed Virgin Island Water и за мое най-голямо учудване и радост за джоба, не ми хареса.
Да, кокосовата вода е жестока и супер реалистична - обожавам кокосова вода, но от ореха, не онези блудкажи в кутия; обаче има някаква одеколонска, бръснарска нотка, която на всичкото отгоре е много силна, а не си и отива до края на живота на парфюма, и не ми харесва изобщо.
Усещам и сапунено нероли, идея нямам дали го има в пирамидата, чийто аромат обаче не ми пречи.
По-късно тренирах и на затоплена и леко потна кожа ароматът е доста по-приемлив (може просто да му е студено), но като цяло не ми се разкри ни ром, ни дявол.
Ще го пробвам пак по-натам, имам доста щедро количество.

Другото, с което направо се зарадвах в пълен размер, е жълтото, събрало цялата слънчева светлина в себе си, сладурче, Versace Eros Pour Femme EDT! Yellow Heart
Много държа да му подчертая концентрацията, защото с ЕДП за различни. ЕДП е силно химичен и натегнат аромат, който аз не харесвам.
Ама то и на ЕДТ се назландисвах около година и повече, намирах му кусури, докато накрая просто се случиха нещата.
Доволно напръскана с него, тъна в блажена свежест и чистота.
Пренася ме в летен, августовски следобед, аз съм си взела освежаващ душ, навън подухва топъл бриз и разнася лекият аромат на жасминов сапун от кожата ми, докато отпивам ледено лимончело.
Да, точно с лимончело бих сравнила Ерос. Не лимонада, а узрели, натежали от сок и слънце лимони, които в един момент са направени на лимончело - сладко и гъсто, но същевременно освежаващо, разхлаждащо и носещо наслада на сетивата.
По италиански весел, слънчев, безгрижен и разточителен аромат, който те кара да се усмихваш и да забравиш грижите поне за малко! Yellow Heart

П.С. И малко жълтурковци за пролетната тема, които намерих днес в гората:
Скрит текст:

# 326
Впечатлена съм от коментарите, че Тезори били приличали на популярни парфюми. Защото аз колкото пъти съм душнала, който и да е продукт от сериите, не ми прилича на никакъв парфюм. Преди време бях купила Византийския хамам (душ-гел) - пишеше черна роза, но всъщност миришеше на ретро одеколон, мъжки, натрапчив. Имах и уда, но той миришеше на кока кола. Въобще никаква прилика ни с надписи, ни с парфюми, просто са супер странни.

# 327
Поне ги усещате тези аромати на душ-гел Tesori. аз почти не усещам аромата Sad , не да остава след баня, но поне докато се пени да се насладя на някакъв аромат.
SOTD: Girl Of Now - идеален в студеното

# 328
приличат, не са буквални прилики
https://www.fragrantica.com/perfume/Tesori-d-Oriente/Sandalo-del … etiver-17137.html
имам и този, бях забравила, видях го в гардероба си във Ф. - в началото ми харесваше, но бързо ми омръзна и в момента не помня нито къде е, нито на какво точно мирише
помня само, че бях обърнала софийските дрогерии и магазинчета, за да го намеря след пленително описание тук и накрая ми попадна в магазин за паралелен внос - изнамирането му беше голямо вълнение Grinning

от душ-гел не очаквам да ме ароматизира - по-скоро е удоволствие за сетивата докато съм в банята

# 329
от душ-гел не очаквам да ме ароматизира - по-скоро е удоволствие за сетивата докато съм в банята
Точно това имам предвид - удоволствие за сетивата
Nina Ricci L'Extase, например, е толкова ароматизиран, че след него не може да се ползва друг парфюм и не може да се ползва ежедневно.
Толкова съм се увлечена по аромати, че вече искам и под душа да ми ухае Flushed, луда работа май.

Общи условия

Активация на акаунт