Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 413
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря, момичета, за успокоението за моята бадемова пудра и за описанието на Rose Royale.

Днес рязко ми се приноси някаква арабска композиция. Мръднах по магазините, пробвах пак разни удове на Tom Ford, на Guerlain Bois Mysterieux и Musk Noble, прибрах се ...и ми мина!
От пробваните ми хареса най - много Oud Blanc на VC&ARPELS.
В студа се разви като приятна паста от ядки със захар, заготовка за десерт. Уд не усетих остър, по - скоро го усетих като лек тамян с ванилията.

На мен удът на Аткинсън ми се разви леко сапунен, но аз съм много чувствителна към сапунена нотка и я усещам и там, където едва се мярка.

# 301
  • София
Пробвах и Garuda на Jul et Mad. С по-мъжки уклон, отколкото другите два аромата от Les Wites серията  е и по- тази причина не бих го мислила за покупка, но е много интересен. Носейки го си представям червено-оранжева, мека, топла лава стичаща се по земята или глътка отлежал топъл коняк сгряващ гърлото...
Ех, страхотно описание, от което могат да пламнат много черги! Hug
всички инфузии са бръснарски за моя нос, но аз точно за това ги харесвам.
Наистина е бадемова пудра, но за мен леко сапунест унисекс уклон. Залепва за кожата /дрехата/ и не влачи шлейф, но при мен е трайна, просто стои  близо до кожата. Много дзен аромат ми е и нищо в него не ме дразни или досажда.
Сега те разбрах. Simple Smile Ако под "бръснарски" визираш "сапунен", да, няколкото Инфузии, които съм пробвала, са чистички и спретнати и за мен. Simple Smile За мен "бръснарски" е по-широкият термин просто, в него включвам не само сапун, а пудра/лосион ефект, лавандула и фужерен уклон. Като съм говорила с приятели парфюмани, доста мъже също този смисъл влагат в "бръснарски". Въпрос на обхват на термина и кой как го разбира. Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 19:37 от Klodilia

# 302
Това съм писала за този любим парфюм.
Мек е този уд на Oud Save the Queen , опитомен. Не е от острите стоматологично -бакелитни представители на жанра. Златен като бутилката, в която е вкаран заедно с други благини, подсилващи красотата му. Коронован е да пази своята кралица, а не да я души.

Парфюмът се отваря с огромно количество подправки, като от арабски пазар с много чай Earl Grey, подкиселен със силен бергамот. През цялото време на развитието се усеща страхотно бобовата тонка, уда и меката, топла дървесина. При мен има и много амбър, както и голям букет цветя. Любимият ми жасмин, натуралистичен, силен, дъхав и нагорещен от слънце в 50 градусов следобяд, придружен от портокалов цвят и много малко мека, зелена тубероза. Обожавам жасмин и туберози аз! Въобще бели цветя!
Купих парфюмът в късно лято, но ми харесва повече да го нося в късна есен и сега през зимата, защото студа го подслади, а аз съм на вълна сладки ориенталци и посягам само към такива, дълго време вече.

Мек и гладък е този удов аромат. Като коприна, като кадифе. Няма нищо ръбесто и никоя съставка не разваля мекото разстилане по кожата, и бавното вдигане като сутрешна омара над главата. Няма шлейф. Има воал, покриващ коронката.

Красив и женствен! Примамващ, но само за любителите на уда. Дали е унисекс? Не е, за мен. Не си го представям на мъж. За него си има създаден Oud Save The King. Кралят не трябва да се бърка на кралицата, защото тя царува сега.

Дали е за кралици? Всяка е кралица в своя живот, така че да, за кралици е, ама не е бален, а всекидневен. Носи се при аудиенции всякакви. Става за в каретата, трамвая, метрото, парка, хранителните вериги. Можеш да готвиш и да спиш с него, да переш и жонглираш с хилядите задачки през деня. Няма да ти дотежи, а напротив ще те подкрепи.

Носи много пръскания, както и резки промени в настроение, хормони и климат. Харесва се и от крале – свои и чужди.

Няма рози в Oud Save The Queen Atkinsons. Дори едничко розово листенце няма. Това за мен е повече от прекрасно, защото си имам много други уд – рози и нямаше да ми се понрави още една бройка.

Няма ванилия и захар в този изпипан аромат. /написах първо изпапан – то направо да го изпапаш това бонбонче/ Сладостта е от мед с тонката и амбър.

Златна бутилка в златна кутия, с кадифено легло. Може да се използва за огледало, ако сте склонни постоянно да полирате полепналите следи от любуването. Машина за сваляне на пръстови отпечатъци!

Трае около 8 часа със стабилно напръскване. Луксозен и сложен аромат с подходящо развитие. Ориенталски, но фин и изящен.

# 303
  • Germany
Здравейте, момичета, много ще ми е интересно мнение за Atkinsons - Oud save the queen. Усещам го доста като “мъжки аромат”. Може ли да споделите мнение?

Също така за Lipstick rose на Malle - за моя нос е страшно виолетков и това усещам основно. Даже и леко сапунена виолетка. Не усещам червила.
По принцип доста жени, особено тези, които предпочитат по-ефирни и цветни композиции, възприемат удът като мъжка нота. В Oud save the queen удът е много качествен, много добро изпълнение, заобиколен е от мед и еротични бели цветя, но си е там, и е много присъствен. Ако я възприемате така тази нота, добре е да избягвате парфюми, където е показана по пирамида.

Lipstick rose Malle си има много виолетова пудра, и млада, розова роза. Понякога усещам и малини.И много мускус. На теория са ми любими ноти, но на практика този парфюм ми се впива в мозъка, толкова ми е пронизителен, металически и кисел. Трудни са парфюмите на ФМ, скъпи, и определено трябва да сте сигурна, че имате добра химия с тях.   

Може ли някой да сподели мнение за Jul Et Mad Garuda ? Не познавам нищо на марката, но това име... много ме привлича. Който практикува йога и има представа за източните култури, мисля, че ще ме разбере. Simple Smile))
Тааа нещо уау ли е този парфюм или по-скоро не е кой знае какво? Четох разнопосочни мнения във ФР, Та ако може да ми помогнете...
Не харесвам парфюми, които са с малка трайност и близо до кожата, особено пък ако се водят ниш. Така че това също е от значение в случая Simple Smile
Jollie, пръснах го да си го припомня и споделям пресни впечатления. Парфюмът започва като тези, които ти харесваш - с землисто, леко мухливо и нагарчащо пачули, с леко поизгнили сухи есенни листа и клонки, и много меки и топли подправки. Аз усещам доста масло от карамфил, пръчица канела и остри ноти на скъп, златист алкохол. Обаче всичко е представено изключително изискано, премерено, и страшно ми харесва. След това се затопля, и за мен това е наистина както казва BoMarina един златно-есенен парфюм. Усещам много хубав амбър, от типа на Еликсир де Мерве, но не толкова смолист, а по-мек, приглушен и чудесно допълнен от сух, топъл кедър. Мирише на топла суха кора на старо дърво, напечено от жарко слънце. Карамфилът е с много маслен оттенък, с канелата не са прекалили, по-скоро са посипали дървесната кора с тях, и са допълнени от капчици масло от портокалова кора. Получил се е много топъл, уютен ефект, като на алкохол, престоял в дъбови бъчви. Има много секси ванилена сладост, точно колкото да затопли дървото, и да го извади от мрака, без да става сладък самия парфюм. Алкохолът се държи много хубаво в базата, и не е натрапчив, както в повечето парфюми с алкохол, но пък се усеща през цялото време, като вдъхнат от широка тънкостенна чаша. Бях забравила, колко обичам такива парфюми Grinning, страхотен е, просто страхотен. Но човек трябва да обича такива топли подправкови и дървесно-амброви парфюми. Мисля, че е малко специфичен, и определено е за хора, които нямат проблем с по-мъжествено звучене на дървесните и смолистите ноти, но ако можете да понесете еликсир де мерве, значи и този ще ви е по мярка.Малко е извън времето, сега такъв тип парфюми рядко се носят, но ми е много чувствен. За мен е много качествен и хубав, прибран е, но аз си го усещам добре. Със сигурност не е шлейфов разбивач, или съвременен хит, а и цената му не е малка. Обаче е чуден точно тази вечер, мммм  Broken Heart

# 304
Скрит текст:
Здравейте, момичета, много ще ми е интересно мнение за Atkinsons - Oud save the queen. Усещам го доста като “мъжки аромат”. Може ли да споделите мнение?

Също така за Lipstick rose на Malle - за моя нос е страшно виолетков и това усещам основно. Даже и леко сапунена виолетка. Не усещам червила.
По принцип доста жени, особено тези, които предпочитат по-ефирни и цветни композиции, възприемат удът като мъжка нота. В Oud save the queen удът е много качествен, много добро изпълнение, заобиколен е от мед и еротични бели цветя, но си е там, и е много присъствен. Ако я възприемате така тази нота, добре е да избягвате парфюми, където е показана по пирамида.

Lipstick rose Malle си има много виолетова пудра, и млада, розова роза. Понякога усещам и малини.И много мускус. На теория са ми любими ноти, но на практика този парфюм ми се впива в мозъка, толкова ми е пронизителен, металически и кисел. Трудни са парфюмите на ФМ, скъпи, и определено трябва да сте сигурна, че имате добра химия с тях.  

Може ли някой да сподели мнение за Jul Et Mad Garuda ? Не познавам нищо на марката, но това име... много ме привлича. Който практикува йога и има представа за източните култури, мисля, че ще ме разбере. Simple Smile))
Тааа нещо уау ли е този парфюм или по-скоро не е кой знае какво? Четох разнопосочни мнения във ФР, Та ако може да ми помогнете...
Не харесвам парфюми, които са с малка трайност и близо до кожата, особено пък ако се водят ниш. Така че това също е от значение в случая Simple Smile
Jollie, пръснах го да си го припомня и споделям пресни впечатления. Парфюмът започва като тези, които ти харесваш - с землисто, леко мухливо и нагарчащо пачули, с леко поизгнили сухи есенни листа и клонки, и много меки и топли подправки. Аз усещам доста масло от карамфил, пръчица канела и остри ноти на скъп, златист алкохол. Обаче всичко е представено изключително изискано, премерено, и страшно ми харесва. След това се затопля, и за мен това е наистина както казва BoMarina един златно-есенен парфюм. Усещам много хубав амбър, от типа на Еликсир де Мерве, но не толкова смолист, а по-мек, приглушен и чудесно допълнен от сух, топъл кедър. Мирише на топла суха кора на старо дърво, напечено от жарко слънце. Карамфилът е с много маслен оттенък, с канелата не са прекалили, по-скоро са посипали дървесната кора с тях, и са допълнени от капчици масло от портокалова кора. Получил се е много топъл, уютен ефект, като на алкохол, престоял в дъбови бъчви. Има много секси ванилена сладост, точно колкото да затопли дървото, и да го извади от мрака, без да става сладък самия парфюм. Алкохолът се държи много хубаво в базата, и не е натрапчив, както в повечето парфюми с алкохол, но пък се усеща през цялото време, като вдъхнат от широка тънкостенна чаша. Бях забравила, колко обичам такива парфюми Grinning, страхотен е, просто страхотен. Но човек трябва да обича такива топли подправкови и дървесно-амброви парфюми. Мисля, че е малко специфичен, и определено е за хора, които нямат проблем с по-мъжествено звучене на дървесните и смолистите ноти, но ако можете да понесете еликсир де мерве, значи и този ще ви е по мярка.Малко е извън времето, сега такъв тип парфюми рядко се носят, но ми е много чувствен. За мен е много качествен и хубав, прибран е, но аз си го усещам добре. Със сигурност не е шлейфов разбивач, или съвременен хит, а и цената му не е малка. Обаче е чуден точно тази вечер, мммм  Broken Heart

Харесвам удът в Royal Princess Oud на Creed, та чак имах няколко бутилки. Сега усещам Atkinsons доста по-топъл, отколкото в началото, но пак не усещам белите цветя. Явно си е само моето носле:)

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 22:13 от Не се сърди, човече

# 305
  • Чукарландия
Много си обичам Elixir des Merveilles, а като се замисля - тази есен и зима нито веднъж не съм посегнала към него. 🙄Други неща ми се носят в момента. Еликсира съвсем го забравих.

# 306
  • До сърцето...
Момичета и момчета, дайте мнение (каквото и да е) за 2022 GENERATION на Stéphane Lucas?
По пирамида - няма непоносими за мен съставки, а СтефАн Люка, като парфюмерист, ме привлича неудържимо, но не смея да изстрелям на сляпо (ама дали пък си вярвам!?) чисто мъжки парфюм (лъжа като ...) и просто имам нужда от подтик в една или друга посока, защото моите аргументи свършиха.... Мда.

# 307
днес тествах Thalasso Therapy Tesori d'Oriente - много траен /може би защото не ми хареса/ - уоманити с огромни купчини водорасли
и успях да си гушна бутилката си Raghba Wood Intense Lattafa Perfumes - също със сериозна трайност, за мен е женската рагба, на която са подменили голяма част от сладостта с мирис на горена гума - още не мога да преценя дали ми харесва или не
Тесорито се доближава до Womanity на Тиери ли? Доста го харесвам него,макар да е толкова различен от всичко сладко и ванилено,което обичам. На Тесори преди обожавах Хамам-като ученичка се пръсках с него и всичко около мен миришеше на него, дори раницата ми 😁
Къде го тества ?

# 308
при приятелка, поръчан беше от валентинските оферти на емаг, не знам дали се намира в реалните магазини
има близост с уоманити, но не може да я замести според мен - сладостта е по-малко, водораслите са много повече и е с доста по-акватичен уклон; обожавам уоманити, но парфюма на тесори не бих носила, защото водораслите ме дразнят

# 309
В аптеки Ремедиум обикновено има голям избор на Тезорита. По препоръка от форума си взех някакъв вид, който изобщо не ми харесва, започва да ме дразни в момента, в който го пръсна. От Тезори много ми харесват като миризма Японските ритуали - поне като се ориентирам по душ гела и омекотителя. Ако видя такъв парфюм или дезодорант бих си купила. Другите миризми са ми много натрапчиви.

# 310
Аз си взех няколко душ гела и сапун за ръце на Tesori d'Oriente с аромати уж имитиращи популярни аромати, но съм разочарована от слабото излъчване на аромата, почти не усещам Byzantium и сапун за ръце Hammam , поне не изсушават кожата. Взех си и Ayurveda и Japanese Rituals, ще ги видя като стигна до тях.

# 311
https://Сутринта се напръсках с TOM FORD BLACK ORCHID,на едната ръка се опознавам с montale soleil de capri,а на другата Baccarat Rouge 540и се чудя следващия ми парфюм кой да бъде,montale или baccarat.Montal го усещам едно сладко цитросово,душа го на ръката си и  го свързвам с аромата  като парфюм на малко  сладко момиченце което се е изцапало с лимонов сладолед ,знам че в нотките няма лимон,но на това ми напомня,дори го свързвам с аромата на light blue,а baccarat още не мога да разбера харесвам ли го или не,стои ми елегантен,за сега не го свързвам с нищо болнично,но понеже съм чела такива отзиви започвам да си внушавам и не мога да се отпусна да го разучавам....

Последна редакция: ср, 17 фев 2021, 10:47 от Kloe.

# 312
За предстоящите сезони бих избрала Монтал, а есента да се зарадвам с Бакара Simple Smile

# 313
Аз си взех няколко душ гела и сапун за ръце на Tesori d'Oriente с аромати уж имитиращи популярни аромати, но съм разочарована от слабото излъчване на аромата, почти не усещам Byzantium и сапун за ръце Hammam , поне не изсушават кожата. Взех си и Ayurveda и Japanese Rituals, ще ги видя като стигна до тях.
Парфюмчето Byzantium е хубаво и трайно. Особено си е като аромат,но е сладко трайно. Не съм използвала обаче нито омекотител,нито сапун на Тесори. А с тези водорасли- съвсем няма да ми хареса 😁

# 314
японските ритуали на тесори са ми любими - в момента съм към края на втората стотица

Общи условия

Активация на акаунт