Парфюмни размисли и страсти - 257

• 58 498
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Аз на пук на времето съм все още на пролетно-лятна вълна  Simple Smile След като мисля от лятото за Sicily Mancera, най-накрая си я поръчах на сляпо.Ще я чакам и мисля две седмици докато дойде.Толкова време я мисля,че силно се надявам да не е греда......иска ми се наистина да е моята лятна Италия в бутилка Yellow Heart
Някой иска ли да ми разкаже за Oudmazing Montale, постоянно ми се набива в очите, но това сравнение с ЛВЕБ ме плашиииии Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 76
Аз имам много пролетни аромати, но от новото съм си поръчала малко сакура Acqua-di-Parma Sakura,  Trussardi my scent и малко люляк)

# 77
О не, нищо общо няма с Ла ви.
Това съм писала за него.

За първи път пробвах и нося парфюм със силно изразен Oud, който обаче не е с рози, цветя, кожа, тамян и дървесина, а с много плодове. Ама наистина много плодове. Сочни, вкусни и силно обгръщащи уда от началото до самия край. Грозде, смокини, круши, праскови, кайсии, ябълки и др. плодове, напращели от зрялост и сладост, целувани от силно слънце в сухо, жарко лято.

Аз съм голям фен на Oud и го нося най-често в комбинации с рози. С плодове обаче силната съставка отива доста назад и парфюмът става доста по-лек, носим и приятен дори и в много топло време, което не може да се каже за уд-рози комбо.
Oudmazing Montale е типичен унисекс, както и другите парфюми на марката, но аз лично го харесвам повече на дами, защото сладостта на плодовете и мекия, по-лек уд ги прави забележими, без да са натрапчиви и да оставят огромна диря след себе си. Мъжките удове от марката са други за мен.

С Oudmazing ще ме забележат и запомнят, но няма да отвърнат потресено глава и нос и да помислят „кой за Бога тук е бил на зъболекар или на кой му гръмна току що батерията на телефона?“
За мен парфюмът е дневен, търпи и повече напръсквания, и няма трайността и силата на мощните, дървесно-кожени удове. Най-добре се разкрива при температури около 25-30 градуса при мен и тогава ми е и най-траен. Много ми харесва да се напръскам вкъщи с него доста и навън в жегата той да се скрие леко.  После изведнъж да разцъфти в колата под климатик и така да се крие и показва при различните температури.
Препоръчвам го за проби на хора, харесващи Oud, който не е от най-отровните. Не се заблуждавайте обаче, този парфюм не е лесен, както и другите Монтали и задължително изисква проби на кожа, за да се види дали ще пасне добре и как ще се прояви. Също така е важно да се види каква трайност ще покаже на вашата кожа, защото имам оплаквания от  приятелки, че го губят бързо и реално не могат да се насладят на красотата му, защото кой обича нетрайни, макар и силни аромати?

# 78
О не, нищо общо няма с Ла ви....
Благодаряяяяя Flowers Cherry Blossom
Представих си го много сладък с тези сравнения на ЛВЕБ и Нощния Скандал. Но тази смокиня много ме привлича,усеща ли се тя? Много обичам смокини,много Laughing

# 79
Не, не може да се каже, че се усеща много добре. По-скоро е в общо усещане за сладки сочни плодове. Смокинята е сладка, зряла, не е млечна и със сокове от листата. И аз обичам смокини, но това си е Монтал и си носи тази аура.

# 80
Не, не може да се каже, че се усеща много добре. По-скоро е в общо усещане за сладки сочни плодове. Смокинята е сладка, зряла, не е млечна и със сокове от листата. И аз обичам смокини, но това си е Монтал и си носи тази аура.
Кой Монтал по-точно, че и на мен ми са интересни смокините

# 81
Гледах вчера един ютубър, направил списък с топ 20 Св Валентински парфюми с тема рози и шоколад. От тях имам само Noir de Noir, който не ми е точно романтичен, ама щом е казАл човека, ще пробвам  с него, може пък да ми стане романтично😀

# 82
Гледах вчера един ютубър, направил списък с топ 20 Св Валентински парфюми с тема рози и шоколад. От тях имам само Noir de Noir, който не ми е точно романтичен, ама щом е казАл човека, ще пробвам  с него, може пък да ми стане романтично😀
Той си е най-шоколадовата роза, но и на мен не ми е супер романтичен, а по-скоро леко дарк. Но е много хубав парфюм.

Онзи ден гледах на живо от Campomarzio70 Италия представяне на новия гурме парфюм Honoré Delights Ex Nihilo. Беше обяснено изключително подробно за него и беше представен сладкиш, който отговаря и отвежда като вкус до нотките на парфюма. Беше великолепно представяне.
Нямам търпение този парфюм да дойде в София и да го пробвам.

# 83
Да, точно дарк ми е, няма хън-мън, взимаш-каквото-пожелаеш-без-да-питаш парфюм...Доста готик.

# 84
Някой пробвал ли е Coffee Addict Theodoros Kalotinis?
https://www.fragrantica.com/perfume/Theodoros-Kalotinis/Coffee-Addict-64660.html
Според единственото ревю в Ютюб, което намерих е реалистична миризма на току що опечено кафе. Има и какао, но не сладко. Чудя се дали да го отстрелям.

# 85
Ами, мина първата проба на Baccarat Rouge 540. Според мен, няма голяма надежда... Екстрактът е по-мек и тих, даже в началото се чудех усещам ли го или не, но да - появи се някаква сладост, която бързо беше потушена от йод на кристали (неговата миризма е специфична, не е като тинктурата, мирише си и на метал, освен познатата ни миризма на йод). После премина през етап, в който неговият йод е малко по-изявен, от на едп, но ... това е мириса, който трайно се насложи върху основата от нещо хрупкаво сладко, което усетих в началото и при двете концентрации. Не мога да отрека, че сладкото се показа, както казах, то е хрупкаво, като натрошена на едри парчета карамелизирана захар, но се заглуши постепенно. Половин час по-късно по-силно усещам екстракта, едп съвсем се загуби, но мирисът и на двете места е еднакъв. Не мога да отрека, че този парфюм се вие през няколко нюанса, а не застава на едно място и ароматът му не е съвсем линеен, но нюансите се движат между лека сладост и йод. Пробите продължават. Това са впечатления от пръскане на ръка, не вярвам да сте очаквали смело да се напръскам по врата с този толкова противоречив аромат! Simple Smile Ще стигна и до там като събера смелост, и имам настроение за това; съответно, и да съм близо до душ ще предвидя. Wink
Пробвах снощи и Petit Matin. Много зле е положението там! Цитруси с лавандула, съчетани така, че миришат евтино и на препарат. Препарат за дезинфекция на тоалетна, друго няма смисъл да казвам. Трих го и го мих с усърдие.

# 86
Някой познаващ Tamarindo на Memo би ли го описал
Става ли за лято

# 87
Да, точно дарк ми е, няма хън-мън, взимаш-каквото-пожелаеш-без-да-питаш парфюм...Доста готик.
Готик ми е и на мен Noir de Noir , но секси готик, сигурно затова го  е включил в класацията Себастиян.Провокирана от същото видео днес си го сложих и ми е супер в това време с него. Много си го обичам този парфюм.
По темата - обичам пролетта,  във въздуха мирише на чисто, свежо , зелено и на нова надежда. Всичките си парфюми нося , всъщност единствената разлика със зимата е , че най-накрая мога да си нося белоцветните , които в студеното не ми допадат твърде -или са ми индолови или са ми по-високоволтови. Пролет и лято обаче са ми друга бира , тогава се развиват най-добре.
Последното белоцветно, което наистина много харесах е това : https://www.fragrantica.com/perfume/Frassai/Verano-Porteno-47691.html точно пролет в бутилка го усещам. Преобладаващ жасмин в парфюм от близо година не ми се носи, цитруси като цяло  в парфюм не са моето нещо, но тук е така съчетано, че е просто приказка, носи едно усещане за женственост и  чистота, което направо ме размазва! Определено ми отивам уиш листа.
В този ред на мисли Klodilia ако вече си успяла да пробваш  https://www.fragrantica.com/perfume/Frassai/Cuir-Pampas-64005.html , ще се радвам да чуя какво мислиш , ако не си мисля че много ще ти хареса , кожата е точно от този тип, който мисля  харесваш:sunglasses:.
П.П.Много ми допадна кафето в Odeur Du Théâtre Du Châtelet Acte I, чудесен е парфюма -точно на чиста и свежа жена и пролетен дъжд ми мирише. По някаква причина ми е много познат този аромат. Не в смисъл на подобен парфюм, а като нещо близко, природно и обичано  и не мога да се сетя какво. За съжаление само в 200 мл. бутилки го намирам , а такова количество ми е много, ако имаше по-малки вече да съм го взела.
Другото кафе , което харесах беше Teo Cabanel Cafe Cabanel- съвсем различно като изпълнение, но също толкова хубаво. Леко прашен от канелата, усещат се  нотките на кафе  с малко мляко, но  нито е твърде сладък, нито твърде горчив, нито твърде буквално мирише на кафе, нито твърде млечно, абсолютно прекрасно балансирано.  Както и Myako и аз имам проблем с парфюмите , които ми миришат на храна или питие. Харесват ми , но ми идва да ги изям или изпия и не мога да ги нося. Сесил Зарокиян е  сътворила (отново)чудесен парфюм, които си мирише на парфюм.
Silver Pearl  задължително да споделиш , като ти пристигне ирисовия парфюм, много съм любопитна кой е той Simple SmileОт известно време пак купувам и проучвам парфюми с тази нотка, последно мисля си взех Vanille d'Iris Ormonde Jayne, който от години ми е в уиш листа и все не стигах до него. Вече чакам пролетта да мога да си го разнасям на воля. В този ред на мисли хареса ми и ириса  в Tsarina, незнам дали си го пробвала .Той не е само ирисов, изключително комплексен е  и разгръщащ се парфюм е, много ме впечатли .
Редактирам се - Petit Matin   и на мен не ми допадна - не ми е препаратен или евтин, по -скоро силно сапунен и остър го усещам, определено не е нещо което мога да нося.

# 88
Някой познаващ Tamarindo на Memo би ли го описал
Става ли за лято
О, много е хубав! Весел, ананасово- продово белоцветен. За мен обаче за големи жеги и влага не става, защото е много силен, като всички парфюми от тази любима моя марка и става душлив и натрапчив.
Трябва много да обичаш аромат на сладък ананас, за да носиш този парфюм. Сиропен аромат е, сладък. Усеща се и кокос.
Официалната цена му е за мен много висока.

# 89
Тогава да побързам с проба и евентуално покупка за да си го нося преди жегата
Благодаря Денси

Общи условия

Активация на акаунт