Парфюмни размисли и страсти - 257

• 59 478
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Днес получих поръчката си от Essenza Nobile: https://www.fragrantica.com/perfume/Imaginary-Authors/Cape-Heartache-22477.html Благодарности на tuali и Klodilia Парфюмът е есенно-зимен. Пушек и сладки смоли. Аз си търсех борови иглички, но при мен те почти не се усещат, проминира пушека. Първата ми асоциация беше с https://www.fragrantica.com/perfume/Tauer-Perfumes/02-L-Air-du-D … arocain-4573.html , но във фрагрантика на никой не му е минало и през ум да ги сравнява. Аз , обаче, намирам голяма прилика, може би защото борчето не го усещам. Парфюмът търпи развитие, пушекът изчезва и на негово място идват смолите обвити в ягодата. Това е страшен хамелеон, променя се постоянно. В кутията към този парфюм имаше и мостра на https://www.fragrantica.com/perfume/Imaginary-Authors/Every-Stor … renade-34470.html, и.... обичам чист, спретнат мъж, полят с акватик. Този парфюм също е хамелеон, унисекс е и някак си разбирам защо може да се носи и от жени. Орисията на всички акватици е да бъдат сравнявани с Acqua di Gio , и звезден прашец да им сложат, пак няма как да го надскочат. Много ми се изостри любопитството към Imaginary Authors  и ще поръчам сет с проби. Изпитвам удоволствие да ги разучавам, променливи и търпящи развитие, като игра на криеница е с тях.
Допълнително си бях поръчала проби на https://www.fragrantica.com/perfume/Zoologist-Perfumes/Bee-58140.html - имах големи надежди, но това е защото чета отзивите и им вярвам. Моите олфактивни рецептори засякоха мед, honig, honey, медь и тн., преситиха се, спряха въобще да работят. Не се отказвам от Zoologist, но човек ако си знае, че не понася някои съставки, по-добре да не си насилва късмета. На мен ми стои добре циветка , така че ще задълбая в тази посока. Другата мостра беше на https://www.fragrantica.com/perfume/Pierre-Guillaume-Paris/Aomassai-10-3733.html - началото не ме спечели, но след 10 минути една цяла бутилка взе да преминава на хоризонта и дори и да затварям очи, все там се полюшва. Единствената причина да си стои в далечината е слабата трайност, отшумя като щракване с пръсти.
Третата мостра е https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-Dusita/Splendiris-54863.html - пудрата и виолетките са там, както и в много други подобни парфюми. Някак си Писара ще трябва лично да защити тезата "Защо да изберете мен", ще й задам много въпроси, няма да ми отговори и ще се разделим по живо по здраво, пожелавайки си успех.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 17:19 от unterdenlinden

# 421
Mimoza, честити Мемо! Не се съмнявам, че са приказни!
Ще чакам да пишеш и за Sintra. Аз също съм набелязала тези двата, обаче цената все ме спира.
Вчера разнасям Tamarindo - страшно ми харесва този парфюм. Да, усеща се ананаса, но е много успешно съчетан с останалите цитруси и цветя и не дразни въобще. Трайността му е безумна - с две пръскания изкара целия ден, усещах го около себе си постоянно и не се прибра дори и за миг. Не е парфюмна бомба, но е присъствен.
Тамариндо е хубав парфюм, екзотичен. На мен повече ми харесва от Марфа. Тя е труден и по- мазен белоцветен парфюм, не винаги ми пасва.

Напоследък пробвам всеки ден по няколко нови нишови парфюма, получих подарък много проби и нищо не ми харесва, което не е много характерно за мен. Сигурно е период.
Очаквам насляпо Азалея Атар и се надявам да ми хареса, ако не ще си ходи бързо от мен.

# 422
Честити красоти, момичета!

И на мен ми хареса  Marfa, но много туберози-жасмини-гардении ми се натрупаха напоследък , затова от Beautytheshop поръчах Tamarindo.

Тук е към 14-15 градуса и отидох да си взема поръчката от драйва с Portrayal. Все едно да си изхвърляш боклука с жакетче Шанел  😆. Но ми стана съвсем пролетно от него.

# 423
  • Пловдив
Densi, щом Marfa ти е по-мазен, как намираш Essence No. 9 Tuberose Elie Saab? Не съм сигурна, дали ти беше писала мнение преди известно време за него, но сега не мога да го потърся.
Имат ли нещо общо двата? Защото този на Ели Сааб не ми харесва, или поне в момента съм със смесени чувства за него. Избивам ми ретро-туберозата от Jil Sander No. 4, макар този на Сааб да е премесен с канела и не е чак толкова мазен.

# 424
Минавам само да споделя моя зимно-есенно-пролетен гардероб в момента и някои нови попълнения Simple Smile

Вчера пробвах в Делириум новия парфюм от екслузивната линия на Carolina Herrera - Gold Myrrh Absolu. Брутално як е ❤

A пък Chopard Agar Royal мисля е един от най-хубавите удове, които съм мирисала напоследък. Комбинацията от лаотианско (?!?) дърво, агарово дърво и ветивер е просто право в десятката. Мисля, че би дошъл доста мъжки на някои дами, въпреки че е унисекс, но на тези, които харесват такъв тип аромати и не се притесняват да ги носят, мисля има голям шанс да им хареса.

Новата обувка - Very Good Girl за мен е тотално различна от първообраза. И с нищо не отличаваща се. За мен е категорично не, но и нямах някакви невероятни очаквания.

Новият Stronger with You Absolutely на Giorgio Armani пък е много хубав. Доста.. унисекс бих казала за мъжки парфюм, но на мен ми допада. Мисля, че би стоял страхотно на мъж. И все пак, мисля, че най-любим от тази линия, за мен, си остава Stronger with You Intensely.

# 425
Densi, щом Marfa ти е по-мазен, как намираш Essence No. 9 Tuberose Elie Saab? Не съм сигурна, дали ти беше писала мнение преди известно време за него, но сега не мога да го потърся.
Имат ли нещо общо двата? Защото този на Ели Сааб не ми харесва, или поне в момента съм със смесени чувства за него. Избивам ми ретро-туберозата от Jil Sander No. 4, макар този на Сааб да е премесен с канела и не е чак толкова мазен.
Да, писах. Махнах го, не го намирах никак добре на носене и си замина да радва друга парфюмиста. Мазна тубероза е и там. Jil Sander No. 4 е любим на майка и съм и купила, за мен е супер ретро, но тя такива си носи.

# 426
Днес си купувах крем на Ланком и ми дадоха виал на новото Ла ви Солеил кристал, до колкото разбрах още не го продават
https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Vie-Est-Belle-Sol … ristal-65156.html
Много е хубав, много ми харесва кокоса в него, утре ще го пробвам по-добре, че днес съм с Мон Герлен.

# 427
Някой дали успя да пробва новия Narciso Rodriguez For Her Musk Noar?
Току що  го видях в сайта на Douglas
https://douglas.bg/narciso-rodriguez-for-her-musc-noir-conf-57380

# 428
  • Sofia
Аз го пробвах , нищичко не усетих, моето обоняние изобщо не го регистрира.

# 429
  • by the sea
Аз нещо не се кефя на Marfa за носене, не защото не е хубав- много хубав парфюм е, просто не ми отиват белоцветни, не ги нося.
Но се случва така, че всеки път като се оттърва от някой белоцветен ме хваща тъга и пак тръгвам да купувам да си имам за зор заман. Самата аз не се разбирам... та този ще си го оставя за сега, травълче ми е  от 10мл.
Новия LVEB звучи страхотно, но понеже има кокос ще гледам да го тествам първо, откъде ви дадоха мострата ?

# 430
  • BG-DE
Аз го пробвах , нищичко не усетих, моето обоняние изобщо не го регистрира.
И при мен беше горе-долу така като пръснах на блотера ми се стори интересен но пробвах и други неща и оставих да го проуча като изляза от магазина но навън нито на китката ми нито на блотера се усещаще нещо 🙄

# 431
Парфюмни феи, влизам с питане. Току-що се изкъпах с балсама на Керастаз от серията Елексир Ултим и съм влюбена в аромата. Знаете ли дали има аналог в парфюм? Уникаален.

Полэвам таэи серия от повече от 10 години, може би от 15 годишна дори. Търсила съм много и не намирам. Но има друга подобна серия эа коса, според мен ароматът наподобява: Mad about length (Schwarzkopf). Те имат и маска от серията, която при еликсир эа жалост мирише раэлично от шампоана (смениха формулата преди няколко години). Ако искаш да подсилиш аромата на еликсир, пробвай маската на шварцкопф. Наред с всичко друго е и страхотна като качество.

Благодаря, ще потърся задържително. Добро попадение за моята коса се очертава, освен страхотния аромат Blush

# 432
Току що  го видях в сайта на Douglas
Аз го пробвах и писах миналата събота тук за него, потърси.

# 433
Току що  го видях в сайта на Douglas
Търсих го във физически магазин, но не го намерих, а и не попитах.

Но си паднах по La Vie Est Belle Soleil Cristal Lancome Heart Eyes
Не свалям китката си от носа, ще вземе да ми срасне с него.
Ще изчакам да проследя как ще финишира и тогава ще реша дали да стрелям.
За момента мога да кажа, че е наистина е слънчев - искри и разпръсква светлина!  
Върху мен е бистър сок от ягоди, малини и портокал с много лед и подсладена ванилия.
Кокосът и иланк-иланк му придават плътност и дълбочина, но не доминират. Усещам и една фина и нежна пудра от нероли, ириси и розов пипер с озаряващи, огледални частички, която буквално разпръсква наоколо светлина.
Закачлив е и секси по момичешки.
За сега в никакъв случай не звучи ядливо или накъртащо сладко. Няма го и характерното за линията дървесно изсъхване, от което бягам като дявол от тамян.  
Получило се е нещо средно между  La Vie est Belle L'Éclat Eau de Toilette и La Vie Est Belle Eau de Toilette Floral, но с по-голяма плътност и интензитет.

И докато пиша всичко това си давам сметка, че го искам!

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 16:39 от Sysly

# 434
Днес си взех Versace Crystal Noir edt и Versace Eros Pour Femme edt. И двата много ми харесват.  
Това, което ме озадачи е, че докато се радвам на Ерос-а съм изтрила бач кода на дъното на бутилката. Казвам изтрила, защото малко преди това го снимах. Моля тези, които го имат да споделят как е при тях. Нямам съмнения относно автентичност.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 16:39 от mimoza7710

Общи условия

Активация на акаунт