От кой матрак сте доволни? - Тема 9

• 100 561
  • 843
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета, имам голяма молба! В края на ремонт сме, нямам време да прочета всичко, парите свършиха... Питането ми е, мек матрак на много ниска цена има ли?  След време ще търся друг, но до тогава на нещо трябва да се спи Sad

# 511
https://mysleep.bg/product/bamboo-orthopedic
Доволни сме, но се води средно твърд

# 512
  • София
https://mysleep.bg/product/bamboo-orthopedic
Доволни сме, но се води средно твърд

Благодаря.

# 513
Момичета, имам голяма молба! В края на ремонт сме, нямам време да прочета всичко, парите свършиха... Питането ми е, мек матрак на много ниска цена има ли?  След време ще търся друг, но до тогава на нещо трябва да се спи Sad
Вземете си от Jysk, нашият е от там правят големи отстъпки няма да съжалявате.

# 514
По принцип никога не е имало такова нещо като евтин матрак. То топматраците са скъпи и на цени колкото матрак.
За двоен 140 см да речем минимума е 300 и нещо лева.
Само гол дунапрен също е скъп.

По-добре си купете направо такъв, който ще си ползвате дълго.

# 515
230 беше Malvik-a в ИКЕА преди седмица две,но средно твърдия вариант. Аз взех твърд. Не знам обаче дали е ОК. Не спя добре нощем,но не знам от матрака ли е или от друг фактор. Будя се, сънувам кошмари... Сутрин трудно ставам защото не съм се на спала. Още съм в тестовите 45 дни но само като си помисля пак за разправии по връщане и.... честно не знам какво да правя. Как да разбера дали е заради матрака? За предния бях сигурна. Но сега не съм.

# 516
230 беше Malvik-a в ИКЕА преди седмица две,но средно твърдия вариант. Аз взех твърд. Не знам обаче дали е ОК. Не спя добре нощем,но не знам от матрака ли е или от друг фактор. Будя се, сънувам кошмари... Сутрин трудно ставам защото не съм се на спала. Още съм в тестовите 45 дни но само като си помисля пак за разправии по връщане и.... честно не знам какво да правя. Как да разбера дали е заради матрака? За предния бях сигурна. Но сега не съм.

Вземете си качествен матрак от марките НАНИ, Парадайз, ТЕД, ЕКОН, чувал съм че дори Хасковските матраци са били много добри https://kambo.bg/matraci-klasik-bg

# 517
  • Варна
+1 за матраци Класик Хасково.
От 2 седмици спим на такъв и сме изключително доволни.Не знам за в бъдеще как ще се представя,но за сега е много добре.Имам  проблеми с кръста и с този матрак се събуждам наспан и без болки. Модела е този

До колкото разбрах,марката е най-стария производител на матраци в България.

# 518
Здравейте! Извинявам се, ако въпросът ми не е за тази тема. Имам подматрачна рамка (вече не помня каква марка беше), върху която е поставен двулицев матрак (82/190), купувани преди 3 години. Известен период от време след купуването не е ползвана активно. Видът на рамката е такъв, при който ламелите са захванати за самата рамка чрез пластмасови държачи - нещо такова:https://www.emag.bg/podmatrachna-ramka-sleep-on-komfort-buk-80x1 … mp;scenario_ID=49
Когато я купувах, нямах опит.
 Тази рамка напоследък започна да издава  скърцащи звуци и да се чува разместване на ламелите при обръщане, което е дразнещо. Не знам всички рамки от този вид ли са такива или аз не съм случила. Ясно е, че ще я сменям. Въпросът ми е, тези рамки, към които ламелите се захващат направо без държачи, по-стабилни ли са? Не знам и аз към какво да се насоча? Всякакви предложения и препоръки биха ми били от полза. Благодаря предварително!

# 519
  • София
Лични впечатления от Хавай Алоха мемори и Бахама Мемори на Нани.

Алоха - Матракът е много приятен на усещане, наистина лусозно направен и придава и това усещане, като лежиш на него. Горната част е много мекичка - има поне 3 см много мек слой. Държи стабилно и е балансиран, не е като да потънеш чак много, но има усещане за потъване. Много удобен за спане настрани. Много приятен, ако си много уморен. НО не ми е удобен за спане по гръб, защото дупето ми потъва като че ли - това ми е усещането и на сутринта ме боли кръста. Предният ни матрак на Медико Плюс изцяло от мемори пяна използван 11 години/ беше по-твърд и нямаше този мек слой отгоре и съответно на мен лично този топинг отгоре ми идва в повече, но на някой, който обича приятно мекичко сигурно ще му е идеално. Ако го нямаше този пласт отгоре сигурно щеше да ми е супер. Не е за хора, които са свикнали на по-твърд матрак. Със сигурност не мога да спя на твърдо, защото на сутринта всичко ме боли, но и това ми е прекалено меко някак. Помолих майка ми също да пробва, която е 50 кг и много мъничка, на нея също и е меко и потъващо някак.
Колкото и да пробваш в магазина, докато не преспиш няма начин да установиш реалните усещания.

Условията за смяна са доста трудни, но не невъзможни. Условията са с много условия. Задължително пазете всички калъфи, опаковки и документи, ако ще сменяте нещо. Не всички матраци подлежат на смяна. По-скъпите не влизат в тази категория. Ако се сменя, по добре да се сменя за по-скъп. Тестов период минимум пет дни. Всеки ден се удържат по 5 % от сумата на матрака. 75 лв за опаковане и дезинфекция. Транспорт - ако го има в София - 25 лв, ако го няма в София - 75 лв.

Ако искате да вземете матрак с качане, по-добре викнете приятел. Тук ме изумиха в цените за качване за 2 етажа и половина /2ри с партер сумата беше 113 лв. Преди два месеца ми качиха пералня и хладилник за тая сума. Матракът е 30 кг. Пералнята със сушилня и хладилника към 300 кг.

Така че наистина, каквото и да купите - внимателно проучете и прочетете всички условия за замяна, смяна и тестов период, както е писано по-рано. Аз лично не бих взела толкова скъп продукт, ако той няма тестов период и малко при нас имаше разминаване от това, което разбрах първоначално в магазина и от това, което реално е.

В края на краищата с триста зора и доплащане, смених го за Бахама Мемори Дуо Лукс.
По-удобен ми е от Алохата. Има едно напасване за мен лично, поне 10 дни докато свикна да спя на него. Пак ми е леко мек, но по-добре от Алохата. Пробвах за ги въртя тези три дунапрена вътре /уж за твърдо, следно и мемори/, но не без да спя на тях, не мога да кажа каква е разликата, просто легнах за тест и не видях много разлика. Ще пробвам като имам време по натам да ги разменям и да преспя поне по две нощи на всяко. Малко повечето неща ми се виждат като рекламен трик по-скоро, ококото за удобство. Тези 20 пласта на рекламната картинка така и не ги разбрах къде са, като го отвориш има три пласта неща. След 10 години, по голямо проучване ще направя Simple Smile)
Като цяло, удобен е матрака. Доволна съм, но не и супер възхитена.

Тук използвам случая да похваля Poohy.  Около Нова година купих от Poohy завивки и възглавници с гъши пух, трябва да кажа, че три пъти сменяхме докато се напаснем реално с това, което ни беше удобно и на двамата, но едно е да четеш на сайта, друго е да пробваш , а съвсем отделен въпрос е да поспиш с него и да придобиеш истински впечатления. С едното ни беше много топло, възглавниците пък на единия ниска, на другия висока...
За мен лично Poohy е едно на милиони от към - отношение към клиента, гъвкавост, откликване на всички желания с една единствена цел - клиентът наистина да е доволен и да получи максимално най-доброто за него. Такова отношение никъде другаде не съм получавала, а продуктите им наистина са много качествени и направени професионално. Една възглавница да си купиш, можеш 3 пъти да я смениш поне, без никакви удръжки, условности и уговорки. Единствено заплащаш транспорта на куриера .

# 520
pandorina, получихме нашия матрак от юск, бях обещала да пиша, да знаеш не съм забравила. Малко лош късмет имахме, тъкмо сглобихме спалнята и сложихме матрака и след 2 дни младежа хвана Ковид. Та засега оценката му е доста смесена, в първите дни каза, че все едно спи на дърво, бъбреците го били чак заболяли, а 1 седмица по-късно каза, че свикнал вече и не бил зле.

# 521
dani, бързо оздравяване му пожелавам. Наистина с всичко се свиква. Особено пък млад човек. Аз се чудех дали  да сменям Malvik-a, но ми писна от разправии и мисля да си го оставя пък живот и здраве след няколко години да мисля за друг. А и наистина не знам дали той е причината да не спя добре. Като си помисля пак търсене, чудене, доставки.. призлява ми. Но все пак съм решила да направя един тест, да се върна на дивана, на който съм си свикнала и да видя ще се подобри ли съня. Ако да значи в матрака е причината. И ако е така ще си помисля за смяна.

# 522
Вземете си от Jysk, нашият е от там правят големи отстъпки няма да съжалявате.
От кой матрак сте доволна?

При нас откриха магазин Jysk  и има големи отстъпки, някой матрак заслужава ли си от техните? Трябва да е среден към твърд, може би само пяна? Има ли доволни?

# 523
Писала съм по-напред, от близо 2м спим на  матрак Jysk, Gold F130, среден  към твърд.Спим на средно твърдата страна.Дотук без забележки.

Последна редакция: сб, 05 мар 2022, 12:19 от ДХ3

# 524
Здравейте, бихте ли ми препоръчали матрак средна твърдост , НО за големи тежки хора Simple Smile
Сега сме с магнифлекс, но мм е голям мъж и аз винаги съм изсушена към него и сутрин всичко ме боли и пука .

Общи условия

Активация на акаунт