Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 596
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, ходихме. Ох, как не съм ориентирана в този район! Това също ме притеснява, тоталната смяна на района, ама е друга тема. Води се Стрелбище, дано не ви подведа.
По-скоро си задавам въпрос, дали не е по-добре да дадем още пари и да отидем на вариант къща? Да се заврем баш до Южния парк в сравнително централната част на Сф при положение, че хората бягат в покрайнините, да не кажа по селата. Искам различни аргументирани гледни точки на хора, които са били пред този избор или са живели така и иначе.

# 121
А, по този въпрос всеки си знае за себе си. Мен с топ не можеш да ме мръднеш от мястото, където сме, на пеш разстояние до всичко, което ми трябва, парк на 5 мин пеш, три линии на метрото до 15 мин пеш най-далечната, малка сграда сред зеленина и тишина. Не знам кои и откъде бягат, около мен всички си живеят спокойно тук. Но НС е малко и много скъпо, а къщите съвсем, ако изобщо се предлагат.
Стрелбище е хубав квартал, но наскоро ходихме там и ми се стори много презастроен, а и има много високи сгради, които не ми харесват като обстановка. И в И Вазов има, ама там отстоянията са по-големи и някак не се усеща. Но пък може вашето да не е на такова място, не знам, има една част точно до Южния, Й. Йовков улицата срещу пазара,  там е хубаво.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 19:36 от Анонимен

# 122
  • София
Видяхте ли това за частните имоти в Южен парк? И че има вероятност голяма част от него да бъде застроена. Аз лично не мисля, че държавата ще заплати пазарна цена на собствениците и е напълно възможно паркът да се превърне в квартал... Много жалко.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/sled-otpadaneto-na … ark-v-sofija.html

# 123
Няколко страници назад коментирахме темата за частните имоти в парковете, най-вече заради Южния парк.

# 124
  • София
О, изпуснал съм. Погледнах само последните 2 страници Simple Smile. Отивам да чета, простете спама значи.

# 125
Миссенце, гледайте си удобството. Някои бягат към селата, някои се връщат обратно в града. Ако сте живели в къща извън града и ви е харесало, може къщата да е вашето нещо. Но ако не сте, вероятно гледате съвсем романтично на къщата, двора и селската идилия.

Живяла съм в къща в Бояна - ами не е като в града... В апартамент ми е по-добре - приятели, работа, търговски обекти, болници, аптеки, всичко да е наблизо. Сега знам, че известно време в годината мога да прекарам в къща, но за постоянно - апартамент.

# 126
О, изпуснал съм. Погледнах само последните 2 страници Simple Smile. Отивам да чета, простете спама значи.
И да се настрои, няма да се застрои целият, той е около 1,5 кв км, което е  1500 декара. Ако са 200 дк върнати и се застроят всички, това е около 1/7;от целия парк. Не че е хубаво, но е далеч от застрояване на целия парк, паркът ще си остане. То от него нали рязаха и за Американското посолство.

# 127
  • София
По принцип, не би могло да се реализира жилищно строителство там, защото е отредено за спортни съоръжения и други обслужващи.

# 128
  • София
Така е, но и това е много за този парк. Уикенда цяла София е в него. С всички ресторанти, площадки, алеи и т.н няма да остане много "парк". 

# 129
missence, до Южния парк е доста добре за живеене, провеждат се и доста интересни събития, ако обичате дъндания. Хората чак да бягат не е, по-скоро осъзнаха че и в къща се живее добре и с удобства. Но всеки си търси своето. Ако обичате да отскочите набързо вечер до някое хубаво заведение е едно. Ако обичате пък да си пиете кафето под цветовете на японска вишня, вече е съвсем друго. Разходите също са различни, за къща са повече и има повече занимавки по нея.

Миналата седмица обявените двустайни в Младостите бяха 392, сега са 418. Да вдигат цените. 😄 Влизането в новата реалност им е трудно. 😄
Да, ама ако има 800 желаещи да купуват, цените пак ще се вдигат.

# 130
Ако имам толкова пари и се колебая между голям апартамент до Южния и къща в покрайнините, ще избера апартамента.

Нещо важно - гаражи ще вземете ли? Абсурдно е да се паркира там, а и зона ще стане.

# 131
  • София
EmmaT, никога не сме живели в къща. Точно романтично гледам на ситуацията- тишина, зеленина, спокойствие.

# 132
Така е, но и това е много за този парк. Уикенда цяла София е в него. С всички ресторанти, площадки, алеи и т.н няма да остане много "парк". 
Със сигурност ще остане парк, то няма чак такива спортни съоръжения там, както в Борисовата. Все пак 1300 декара парк не са малко. Е, 1500 е по добре, ама и 1300 не е зле. А София има и други големи паркове

# 133
EmmaT, никога не сме живели в къща. Точно романтично гледам на ситуацията- тишина, зеленина, спокойствие.

Ооох, значи искаш да правиш скъп експеримент. Не знам де, наемете някоя вила да видиш дали е твоето.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 20:55 от Черна станция

# 134
  • София

С 2 малки деца живот в къща из селата - Бояна, Симеоново, Драгалевци хич не е романтичен.
Докато я купите и се нанесете голямото вече ще е пубер, ще иска да се вижда с приятелчета, да се мотат насам натам. Ще има и разни курсове, обучения - Готова ли си да му станеш личен превозвач или да плащаш за такъв?
Докато се изучи и вземе книжка следва втора серия развозване с малкото....
Поддръжката и отоплението на къща е по-скъпо.
И друго се сещам - около красивите като от списание къщи все ще се намери съсед от старите жители. Освен неугледната къща може би ще гледа пилци, прасета и подобни животинки. А от тях понамирисва хич неромантично.
Разходете се из квартала и разгледайте около блока. Може да ви хареса, може и да не ви е приятно.
Може да се разходите по сегашните богаташки квартали, бивши села.
Като разгледате и двете места ще си решите.
В този подфорум имаше и тема за живота в къща, потърси я да прочетеш.

Общи условия

Активация на акаунт