Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 37 213
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
София ленд и кортовете на Юлия Баничката нали щяха да бъдат само атракциони и спортни съоръжения, пък каква стана тя - вие по-добре знаете. Това за Южния парк и какво може или не може там да се строи.
По мое мнение Янчулев е само демо версия на Ф. (не Фък), абсолютен дилетант. Като стана патакламата с ремонта на трамвайната линия на завоя на Алабин и Графа, един фактор от общината (може и бивш да е бил), подсмихвайки се, каза по телевизията, че се говорело, че нищо не става без знанието на Ф. (не Фък), така се говорело.
Може и още как да има противоконституционни закони, защото за да ги обяви Конституционния съд за противоконституционни (евентуално), трябва някой да сезира КС, а тези някои са точно изброени. И поради някакви техни си причини не оспорват очевАдно противоконституционни разпоредби в законите.

# 301
  • София
София ленд и кортовете на Юлия Баничката нали щяха да бъдат само атракциони и спортни съоръжения, пък каква стана тя - вие по-добре знаете. Това за Южния парк и какво може или не може там да се строи.
По мое мнение Янчулев е само демо версия на Ф. (не Фък), абсолютен дилетант. Като стана патакламата с ремонта на трамвайната линия на завоя на Алабин и Графа, един фактор от общината (може и бивш да е бил), подсмихвайки се, каза по телевизията, че се говорело, че нищо не става без знанието на Ф. (не Фък), така се говорело.
Може и още как да има противоконституционни закони, защото за да ги обяви Конституционния съд за противоконституционни (евентуално), трябва някой да сезира КС, а тези някои са точно изброени. И поради някакви техни си причини не оспорват очевАдно противоконституционни разпоредби в законите.

Много писано и нищо не казано.
Или по- скоро, агенция  ЕЖК в действие.

Хайде да спрем с политиката тук, за да не ни заметат.

# 302
Аз пък мисля, че никой нищо няма да застрои, паркът ще си остане, а цялата шумотевица ще затихне, като минат изборите. Е, ако не дойдат на власт ДБ (някак), няма да затихне, ама то ще се чуе.

Заменките на Берберян  бяха по времето на Софиянски, ама нищо не пречи според тук списващите за тях пак Фандъкова да е виновна. И силно се съмнявам сега да е възможно това, което беше възможно през 1996-97-ма.

# 303
Според мен няма как всеки собственик да строи спортно съоръжение. Или ще се обединят, или някой ще изкупи, ще комасира и ща направи нещо. Дали ще са тенис кортове, дали аквапарк, писта за картинг или нещо друго, ще видим. Зависи кое е най-изгодно.

# 304
Не ви ли се струва интересно, че бивши и настоящи брокери и работещи в агенции защищават (не)добрите практики по градоустройството? Всичко било законно и т.н. бла-бла-бла (тра-ла-ла на български).
Помня от моите 6 месеца брокерстване в зората на демокрацията, че имаше няколко агенции, които предлагаха имоти в Кръстова вада и Малинова долина, извън регулация, с опция за "съдействие" на купувача за ПУП и вкарване в регулация.
Затова ми е странно точно те да твърдят, че ние (general public) сме виновни, че нищо не правим по въпроса. Или че нищо не можело да се направи, всякакви такива приказки за наивници, или поне за хора с ограничени познания и кръгозор.

# 305
В случая не мисля, че Абсурт защитава нещо. По-скоро тя се опитва да бъде реалист - след като Върховният съд се е изказал наистина няма какво да се направи. И много често ако нещо се направи зле в началото после няма лесен, евтин и елегантен начин да се оправят нещата. Примери бол - Белене, Американския ТЕЦ, някои приватизации... А правото и според мен трябва да има върховенство и на бива с незаконни методи да се оправят нещата, даже и целта да е наглед оправдана. Просто когато съдът почне да отсъжда по целесъобразност, а не по закон, правовата държава отива на кино.

# 306
  • София
Картинг ще е ужасно. двутактови двигатели, бълват тонове въглероден оксид (по старому - окис) Отровен е.
По-добре гонка с тирове да правят. Въздухът ще е по-чист.

# 307
  • София
Не ви ли се струва интересно, че бивши и настоящи брокери и работещи в агенции защищават (не)добрите практики по градоустройството? Всичко било законно и т.н. бла-бла-бла (тра-ла-ла на български).
Помня от моите 6 месеца брокерстване в зората на демокрацията, че имаше няколко агенции, които предлагаха имоти в Кръстова вада и Малинова долина, извън регулация, с опция за "съдействие" на купувача за ПУП и вкарване в регулация.
Затова ми е странно точно те да твърдят, че ние (general public) сме виновни, че нищо не правим по въпроса. Или че нищо не можело да се направи, всякакви такива приказки за наивници, или поне за хора с ограничени познания и кръгозор.

Няма "недобри практики по градоустройството".
Има приватизационни закони, които  са в сила и не може да бъдат отменени вече.
Които нанесоха непоправими щети на държавата и редовите граждани, като ги лишиха от "Белите дробове на София".
Така бяха унищожени онези "зелени клинове", които позволяваха витошкия въздух да се спуска към града.

Ако наистина помниш това, за което пишеш, е много лицемерно да се вайкаш днес, как ще пострадаш от вдигането на мораториума.
Защото си била наясно от какво се възползваш, когато си купила имотчетата на по- ниска от нормалната за района, цена.

# 308
И аз като ЧС мисля, че Абсурд е реалист.
А най-вече.мисля, че цялата тема е силно политизирана и много повлияна от Прокопиевите леви медии. Които някога, преди да влезе той в битката за власт (Абе иска банка човекът, а не му дават), бяха като цяло обективни (години наред ги четях редовно), но отдавна са същите парцали като всички други медии у нас. Явно са на голяма почит сред тук списуващите, обаче.
АбсурТ, това е причината, не е в закупени терени, а е в четени години наред статии в определени медии. Силата на пропагандата.

# 309
То цяла София е заприличала на помийна яма, ама сега много удобно  тези които четат Прокопиевите медии са виновни, щото не искат да кажат на черното бяло.
Да ви кажа честно скоро София няма да стигне дори селата в източна Европа, а за градовете им не ми се мисли.

# 310
Картинг ще е ужасно. двутактови двигатели, бълват тонове въглероден оксид (по старому - окис) Отровен е.
По-добре гонка с тирове да правят. Въздухът ще е по-чист.

Може да са модерни, електрически колички. Няма да има проблем със зареждането - те са си в обекта, няма да цапат, ще има и някой еко бонус, а и ще са много по-евтини за експлоатация.

# 311
Нямам никакъв личен интерес към южните райони, в Южния парк не съм ходила никога и засега не възнамерявам да го правя. Аз съм позиционирана в центъра.
А мантрите, че ако не харесваш Ф. (не Фък), си платен/повлиян от някакви други бизнес кръгове, е (както му казват сега) "опорка" за будали. По онзи стар принцип за нещото, повторено достатъчно много пъти, как ставало точно обратното.

Специално за Попея, че тя поназнайва, май, този език

Скрит текст:
https://www.culture.ru/poems/18989/pritcha-o-pravde-i-lzhi
И като аудио файл можеш да си я намериш, заслужава си И да се чуе

# 312
  • София
Нормално е младите да не знаят, но не е добре да не искат да научат какво е било и кой- кой е в битката за парче от баницата.
Прокопиев, който имаше своето участие в превръщането не само на София в помийна яма, се оказва изведнъж с поддръжници, които го изкарват целия в бяло.
Наистина, който не познава миналото си, няма бъдеще, защото е обречен да прави същите грешки и да получава същия резултат.

# 313
Къде по света общината национализира апартамент на частно лице за да обезщети друго частно лице????? Чети с разбиране. Нормално е общината вместо да прави делавери с общинските земи да направи нормални заменки и да запази парковете давайки общински земи, които тя притежава. В случая е нормално да вземе земя в Южен парк и даде такава в Надежда или, в който квартал има.

А, къде по света общината национализира урегулирани поземлени имоти с подходящо за в парк строителство, за да са доволни тези, които са си купили имотчета в близост, разчитайки че винаги ще се възползват от мораториума?
Значи, нормално е, да им вземе собствеността в Южния парк и да им даде в Надежда?
И ти говориш с възмущение за далаверите в общината?
Страх ме е да си помисля, как би действала, ако имаше достъп до взимането на решения, касаещи неприкосновеността на частната собственост.
Земя отредена за спортни съоръжения в Южен парк много лесно и справедливо може да се замени със земя отредена за строителство в Надежда. В крайна сметка финансовите резултати за частните лица са същите, а е много по-приятно в парка да няма заградени парцели. Да не говорим, че не е ясно ако не се направи заменка дали някое следващо правителство няма да обърне предназначението на земята в парка и да разреши строителството.

# 314
  • София
1600м2 в регулация в центъра на Южен парк за 480к еврака и който го вземе ще прави съоръжение за масов спорт, за да може Танграта да играе Баскет. Да бе, да. И едни мармот завива шоколада от съседния УПИ. Trollface

Общи условия

Активация на акаунт