Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? - Тема 52

• 36 560
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
Толкова много макро-разсъждения не на килограм, а направо с тонове.
А какво се случва реално на пазара на недвижими имоти? Това е темата, може да погледнете, ако не вярвате.

# 556
Реално цените на недвижимостите се увеличиха

# 557
Мандаринка ... този пазар в съвременната глобализация сам по себе си не се движи.
Но както искате. В същност мсиля става дума в темата за пазар ... а не за конкретни имотни обяви. За това има друга тема.
Но ... разбира се може и тази да се ограничи до обсъждане на имотни обяви ...
Също по заглавието на темата не се вижда ограничаване само в София или само в България или само в конкретен аспект за обсъждане на този пазар.  Така че погледнато реално да се обсъждат механизмите и влиянието над този пазар е в реда на нещата и е по темата. Но както казах ,,, аз само си пиша . Все ми е тая дали ще се конкретизира само до Южен парк и ще пукясаме от скука с имотите на Къци .

Реално парите се обезцениха. Мария .

# 558
Не врат а шия. Реално съпругът ми в Ленин Перник осемдесетте години вземаше същата заплата която получава и сега, както и аз кажи речи, а апартамента ни който струваше 11000 сега струва амортизиран 100 000. Реално увеличиха заплатите само на една прослойка държавни служители, и нереално се увеличиха цени на жилища/парцели/ниви ...

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 12:03 от Maria 56

# 559
Според мен, в този ѝ вид, темата е най-вече за демонстрация кой какви линкове може да изрови в нет-а и да пусне някакви умозаключения.
Моля, пропускате пазарите на недвижими имоти в Мадагаскар, Нова Зеландия, Гвинея Бисау... още много данни липсват...

Мария, съпругът ти инженер ли беше или от работническата класа, като взимаше едни такива пари? И как се уредихте да вземете апартамент?
Защото селянката от Гоце Делчев, ОТК в голям комбинат в София, взимаше повече от инженер-конструктори в същото предприятие, занимаващи се с разни неща като подстанции, електроцентрали, оборудване... Познавам поне 5-6 инженера от това предприятие, нито един не се уреди с апартамент.

# 560
... този пазар в съвременната глобализация сам по себе си не се движи.
Ама много общо така. Дай с конкретни примери. Да речем, ако имотите в западния край на Темза падат, а тези на източния й край се вдигат, това как се отразява на пазара на 2-стайни панелки в Хаджи Димитър? И за Гвинея Бисау може някой да каже, аз не мога да го намеря на глобуса.

# 561
Вчера бях на гости в Манастирски Изток, Мона сградата, дето я вдигнаха за две години, вече е пълна. А е като китайска стена, не е затворен комплекс, просто огромен блок с мини тераски дето няма къде простор да събереш. Купили са няколко парцела там, в момента Мона 2 е   вдигната, ще има 3-4... Малко по-надолу Аркадия също се строи усилено, има още два строежа между Елизиум и Green Residence. Не знам дали разбирате, това са 5-6 огромни строежа на една и съща улица... И явно не страдат от липса на интерес.

# 562
Вчера бях на гости в Манастирски Изток, Мона сградата, дето я вдигнаха за две години, вече е пълна. А е като китайска стена, не е затворен комплекс, просто огромен блок с мини тераски дето няма къде простор да събереш. Купили са няколко парцела там, в момента Мона 2 е   вдигната, ще има 3-4... Малко по-надолу Аркадия също се строи усилено, има още два строежа между Елизиум и Green Residence. Не знам дали разбирате, това са 5-6 огромни строежа на една и съща улица... И явно не страдат от липса на интерес.

и?

# 563
Прав си, това няма общо с пазара, ще взема да напиша нещо за предприятията по бай Тошо, политиката на Меркел и държавните служители с високи заплати, които движат имотите.

# 564
въпроса е като ще строиш гето от 5-6 описани от теб огромни бункера на една улица ... кого ще прилъжеш там , на какви цени и с какви ... лъжи ?
Защото така както го описа първия въпрос е кой ще поиска изобщо да живее в такова нещо. Ма не те бива в рекламата.
И още политиката не е на Меркел, а на съюза на европейските държави на който бг е пълноправен член ...

# 565
  • София
Още един/една загрижени за другите. Защо строителите строят, защо купувачите купуват, защо любителите на бункери обичат бункери.

Тоя еснафски манталитет няма изкореняване! И в Западна Европа да живеете, еснафщината няма да излезе от вас.

# 566
Кой ще поиска да живее в чисто нов комплекс в Манастирски ливади с луксозни общи части, много зеленина,паркоместа за всеки,ограничен достъп и охрана,градинар?
Отговор: Почти всяко младо семейство без предразсъдъци,което може да си го позволи. Със или без деца. Предимно с месторождение извън София,но не задължително. Млади мениджъри в големи фирми,добре платени специалисти,хора със собствен бизнес.Масово хора между 25 и 45 години,предимно обвързани.
Аз по-скоро бих се запитала кой купува стари жилища в по-крайните Северни и Западни квартали,някой има ли познати,купували наскоро и какъв е профилът им?

# 567
кой ще поиска изобщо да живее в такова нещо.
Каза се, че сградата е пълна, вече може да идеш да видиш на място. Спираш пред някой вход и цъкаш няколко кадъра с телефона, после пусни тук да обсъдим как са облечени, какви коли карат, евентуално да познаем къде работят. Такава информация си е много ценна все пак, за който иска да влияе на пазара и да търси таргет аудиенция.

# 568
Понеже ми затриха предното мнение, все пак да подчертая за неразбралите, че целта ми е далеч от рекламиране. Ако не можете да си извадите извод от харчещи се като топъл хляб апартаменти в недолюбван и неуреден квартал, грешката не е в моя телевизор.

И детска градина строят, държавна.

# 569
Държавна ? Брех този гаден социализъм! Все да го натресат дори и насред най-най-бункер .
Извода Мокка, е, че пак се създава дисбаланс, който в един момент пак ще избие някъде. Както сама написа хората вероятно не са от София  в огромната си част. Значи някъде остава без млади хора , без хора ... може за сега да има изхранване рои такова ступване в гета, но от къде идва, как става и как функционира и до кога би могло да функционира и пр. ... не знам. И ти не знаеш. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт