Какви хормони се изследват за мазна коса

• 5 334
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
Lanarte, кои точно продукти на Бабушка Агафия си ползвала. Сефте чувам марката, но вече съм отчаяна. Последно си взех един скъпичък шампоан по препоръка от форума. Имаше ефект точно 2-3 измивания и до там.

Винаги съм имала мазна коса, но по време на бременността ми и докато нямах цикъл след раждането 10 месеца, косата ми не се омазняваше всеки ден. Направо беше като чудо някакво! И в деня, в който цикълът ми се завърна сякаш с магическа пръчка някой ми беше излял олио върху главата. Идеше ми се гръмна. Принципно ходя редовно на ендокринолог и не съм имала отклонения в назначените ми хормони. Обаче пък никога не съм се сещала да питам специално за мазната коса.

Специално на Агафия съм ползвала почти всички шампоани, за да видя кои ми харесват. Поръчвам ги от сайта на мейкъп бг. Може по отзивите да се ориентирате, кой шампоан може да ви помогне. Самият факт, че цената е без коментар улеснява да поръчвам повече продукти и да пробвам. Мога да потвърдя, че сибирски шампоан с репей не само, че няма вредни съставки, почиства добре косата, тя става жива и расте по-бързо, но и скалпът се успокоява, два дни съм с чувство за чистота на косата, което при мен е постижение, защото преди всеки ден трябваше да я мия. От това да си миеш косата всеки ден и да го правиш на третия ден при това без да губиш чувство за свежест в косата никак не е малко.  Другият любим ми е органичен шампоан в бяла опаковка за укрепване и блясък мисля, че беше. Често нямат наличности в магазина. Продуктите се изчерпват много бързо. Мисля, че доста хора се убедиха в качествата на тази козметика. Никога повече няма да се върнете на мас маркет шампоаните, нито на скъпите продукти за коса, ако пробвате тези.

# 16
Говорих с дерматоложка и тя каза да си пусна Пролактин, dhea, кортизол, тестостерон и мастен профил. Ще ги пусна пък да видим дали ще има ефект.

# 17
Моля те сподели после какви са резултатите.

# 18
Мисля да си поръчам от тези продукти на Бабушка Агафия, но просто ми се струват твърде (подозрително) ниски цените им Laughing

# 19
И мен ме притеснява цената, много се чудя, но пък има хубави отзиви за продуктите. Но като се замисля, че последния ми шампоан е 35 лв и ефекта е никакъв...

Това го видях днес и веднага се сетих за темата Grinning

# 20
Шампоаните с коприва са много добри за мазна коса. Но моята е и мазна, и суха едновременно (колкото и странно да звучи) и няма сресване след такъв шампоан. Както и кожата ми - хем с акне, хем понякога чак се лющи от сухота.
А крем за ръце мажа ли мажа, по няколко пъти на ден (че там направо се цепи), искам да е "био", а не химия.

# 21
  • София
По препоръка от тук днес и аз днес се сдобих с шампуна на бабушка Агафия Simple Smile Ако има ефект в борбата с мазната коса, ще ви призная! Вече 48 г я водя безуспешно тази битка. А колкото по-скъп шампоана, толкова по-голямо разочарованието. Поледно 30 и не знам колко лв за Керастаз и е ужасен.

# 22
Кой си взе на Бабушката? Да не са заредили този Сибирския? Ще чакам отзиви! Simple Smile Аз сега се мия с един с коприва на марка Ives Rocher, ефект 0...

# 23
  • София
ето този

# 24
Аз си взех "Подхранващ шампоан за тънка и цъфтяща коса" на Агафия и наистина изглежда по-добре косата ми (такъв ефект не съм имала от друг "подхранващ" шампоан), но става ужасно трудна при сресване... което става с всички шампоани, с изключение на Dove Radiance Revival, така че не е в шампоана проблема...
Бих препоръчала Агафия Simple Smile

# 25
  • София
И аз да дам отзив за шампоана, чиято снимка постнах по-горе. Два път се измих и съм доволна, има ефект и той според мен идва от това, че косата става 2 пъти по твърда и плътна от обикновено и мазнината не я скапва толкова видимо и бързо. Сетих се, че същия чудесен ефект имах преди години с един шампоан с овес на Палмолив, който отдавна го няма вече.

# 26
  • София
Мазна коса може да се получи също и от прекалено честото миене на косата (ако е всеки ден) Аз се старая да я мия на всеки 4-ти ден, но на 3-тия вече е ужасно мазна. В такъв случай пръскам сух шампоан в корените, за да отложа малко миенето. Много се радвам,че го открих, той ме спасява много пъти, когато косата е много омазнена в корена, а трябва да изляза и нямам време да я измия. Това също е вид решение (макар и временно) докато намерим начин за справяне с проблема. Иначе съм съгласна ,че мазната коса често може да се дължи на дисбаланс с хормоните. Хормоните могат да причинят много вреди, не само мазна коса, но и тънка коса, косопад, пърхот и др.

# 27
  • София
Идвам да ви споделя, че направих случаен пробив в борбата с тънката и мазна коса с отварата от репей, която си поливам за борба с ужасно силния пост-ковиден косопад. Двойно по-дебел става косъмът, твърд и съответно мазнината не му се отразява, абе голям кеф!

Та 1 с.л. корен от репей се вари в 100 мл вода 10 мин, после отлежава 1-2 часа да изстине, прецежда се и се впръсква или полива, кой както иска, втрива се в корените на чиста или както пробвах и на мръсна коса може.

Реално действа като сух шампоан и така спокойно изкарвате още 2-3 дни без миене.

Коренът от репей го няма в обикновените аптеки, търсих в 3-4, от билкова си трябва.

# 28
  • Стара Загора
Идвам да ви споделя, че направих случаен пробив в борбата с тънката и мазна коса с отварата от репей, която си поливам за борба с ужасно силния пост-ковиден косопад. Двойно по-дебел става косъмът, твърд и съответно мазнината не му се отразява, абе голям кеф!

Та 1 с.л. корен от репей се вари в 100 мл вода 10 мин, после отлежава 1-2 часа да изстине, прецежда се и се впръсква или полива, кой както иска, втрива се в корените на чиста или както пробвах и на мръсна коса може.

Реално действа като сух шампоан и така спокойно изкарвате още 2-3 дни без миене.

Коренът от репей го няма в обикновените аптеки, търсих в 3-4, от билкова си трябва.

А странични ефекти от често използване има ли? Да не ми поникне брада примерно…?!?

# 29
  • София
Шегуваш ли се? Каква брада ще ти поникне на главата? Странични ефекти, аз да не съм го ползвала години, 2-3 пъти само

Общи условия

Активация на акаунт