Нашите кухни - тема 86

• 57 551
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Дори не е нужно да се скриват котлоните откъм хола. Има си ето такива стъклени прегради, да пазят от пръски
https://pin.it/1PIvs1f
Иначе ето как би могло да изглежда това, което казва MayBach, или поне аз това си представих Simple Smile
Скрит текст:
На мен като цяло нещо не ми е наред в тази кухня от проекта, но честно казано не мога да разбера кое-дали тъмнината, дали разположението.. етажерката между колоната и комина ми е странна също, примерно ако се държи на нея бих сложила изтеглящ механизъм тип бутилиера с дръжка долу.

# 481
Dosyta, след като даде пълна скица на цялото помещение, според мен всичко вече си изглежда сревнително добре.
Иначе само кухненската част изглеждаше малко затворена, но на фона на цялото помещение, аз лично си мисля, че е О.К. Hands Plus1

Притеснява ме само - врата ли виждам на скицата точно до бар-плота? Няма ли да е малко неудобно?

# 482
  • Варна
Дорис, от къде да знам. В тази колона с фурна и микровълнова единствено ми харесва само частта с витрината. Ще търся различни варинати, ще видя къде мога и искам да направя компромиси. Ще помисля още малко и ако имам решение, ще споделя.
Сори, че настоявам, но нали това е идеята, да предложим варианти, как би станало по-функционално и красиво. а не просто не ми харесва. Hands V

Сега, по принцип ми харесва идеята за оформяне на кът за готвене в бокс, мисля ще има по голям ефект за изтегляне на миризми, а и няма та се виждат тенджурята и тиганите. За тъмното - това е рендер и то с недотам добро качество, при наличие на прозорец едва ли. Със сигурност, ако няма колона ще е по просторно, въпрос на избор.

+1 за идеята на second за бутилиера вместо рафтчета.

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 09:10 от Doris

# 483
Не се извинявай, не е нужно. Исках да кажа, че варинати сигурно има 100, но като не знаем къде потребителката може да направи компромиси, къде иска нещата да се запазят на 100%, варинатите биха били излишни и не- ок според нейните разбирания. А и моите варинати няма да са ок за някой друг, твоите- за други няма да са приемливи и т.н.

# 484
Идеята за бутилиера вместо рафчета ми харесва, благодаря! Тези рафчета от самото начало нещо не ми харесват, а и на проекта има дупка зад тях, което е напълно безмислено за мен. Обмислях варианта, който MayBach спомена (дано не бъркам) за фурна вдясно от комина и котлоните на барплота с островен аспиратор, но ми идва много близко до вратата и нещо не ми е ок. Така обособено с фурна и котлони в ъгъла се надявам по-малко миризми да отиват към хола. Приемам всякакви идеи и критики, не е задължително това да е крайния проект. За цветовете също, това е просто един от вариантите, който пробвахме. Като цяло ми се иска да е нещо по-светло. Имам вариант и със светли вратички и дървесен плот, но пак не е нещо особенно като визуализация.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 485
За цветовете също, това е просто един от вариантите, който пробвахме. Като цяло ми се иска да е нещо по-светло.
По принцип и аз харесвам светли цветове, особено за кухнески боксове, които са отдалечени от често единствения прозорец (+балконска врата) в холокухнята; но специално за Вашата кухня - като видях прозорците в помещението, много ми хареса първата визуализация. Според мен имате пълната свобода да изберете всякакъв цвят. По-тъмните кухни са също страхотни (не стоят така "кухненски" като светлите), но, разбира се, са подходящи само за добре осветени помещения. Наскоро имаше една много красива тъмна кухня в темата "Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 72"

За скритите фурна и котлони - много, много ми допада разположението!

Явно държите на барплота, но на мен ми стана интересно разположението без такъв на фона на размерите на помещението и начертах предложението си на ръка. Една дизайнерка ми беше обърнала внимание, че е особено важно пред миялната да има място, защото вратата й е близо 80 см.

Скрит текст:

Прикачвам и едно предложение за ъглови полички, каквито при варината по-горе се получават.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 10:49 от Zizini

# 486
Dosyta, много повече ми харесва в светли цветове! По-свежо и приятно е.
Първоначалните цветове никак не ми харесаха, но премълчах, защото всеки си има свой вкус и виждане за цветовете.

# 487
Предлагам колоната да отиде на мястото на котлоните . Така мисля че ще се олекоти тази голяма структура, която ми боде в очите, а и ще има място за обслужване на отворена фурна. Не съм сигурна какъв тип абсорбатор би могъл да се ползва, за да се закрепи на други шкафове или стеничка от гипс-картон.. само си разсъждавам..

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 11:52 от second

# 488
Идеята на second за гипскартонена стена за оформяне на кухненския бокс много ми харесва, защото витрините пред фурната на първоначалния вариант бяха много тесни на дълбочина (20 см. - а не съм сигурна, че могат да се разширят). Така влизането в помещението ще стане по-улеснено - няма да има витрина и декорации, с които човек да се съобразява като носи торбите с продукти. Тази гипскартонена стена няма да е много широка - 1.20 м. (ако се прави барплот), което да създава неудобство.

Първоначалното разположение на колона-фурна и котлони на мен повече ми допада, макар че и предложеният вариант си има предимства (позицията на готвещия, който ще гледа към хола, докато готви).

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 12:46 от Zizini

# 489
  • Варна
На мен не ми допада варианта с изместване на котлоните - тази колона с фурната по средата накъсва пространството и ще пречи при котлоните, аз като десняк искам да имам пространство в дясно и да не си блъскам ръката.

Етажерката до котлоните се заменя с изтегляща кошница за подправки
Скрит текст:

Витрината с гръб към фурната се разширява, между другото 20 см е идеално за библиотека. За бутилки, чаши, чинии, по-голям размер някъде в шкафовете. Чудех се това малкото шкафче вдясно до прозореца уравновесява ли горната линия или стои като принадено, още не мога да преценя.
Скрит текст:

# 490
Помислете за тези рафотве. Много са. Сега видях, че до хладилника също има доста.
Подкрепям Дорис за шкафа вляво от хладилника. Не стои красиво.

# 491
Аз да изкажа едно мнение за практичността - рафтовете отляво на хладилника може да пречат малко за отварянето на прозореца (ако се отваря натам).

Иначе концепцията за етажерки/витрина зад колоната и до барплота на мен ми харесва - така се отделя визуално кухненската част от холната. Това за мен е плюс, за други - минус, въпрос на лични предпочитания. Единствено ме притеснява наистина мястото между фурната и шкафовете срещу тях, на отворена фурна дали ще има място за домакинята. А и винаги е добре да има малко повече място, да се дръпнеш една крачка назад, ако нещо се наложи.

# 492
  • Mediterraneo
При оригиналния вариант не ми харесва тясното пространство около котлоните. Ограничението откъм лявата страна на готвещия ми се струва ужасно. Като да съм навряна в шкаф да пържа тиквички, ужасна клаустрофобия ми докарва.

# 493
  • Варна
Аз да изкажа едно мнение за практичността - рафтовете отляво на хладилника може да пречат малко за отварянето на прозореца (ако се отваря натам).

Иначе концепцията за етажерки/витрина зад колоната и до барплота на мен ми харесва - така се отделя визуално кухненската част от холната. Това за мен е плюс, за други - минус, въпрос на лични предпочитания. Единствено ме притеснява наистина мястото между фурната и шкафовете срещу тях, на отворена фурна дали ще има място за домакинята. А и винаги е добре да има малко повече място, да се дръпнеш една крачка назад, ако нещо се наложи.

Имах предвид просто да се махне шкафчето и да няма нищо, може като съм копирала от гръбчето да изглежда като рафтчета.

За фурната, наистина колко място остава при 60 см отворена врата? Дам и котлоните надясно да се отместят.

# 494
Витрината с гръб към фурната се разширява, между другото 20 см е идеално за библиотека.

Да, помислих си го Simple Smile, но си представих, както беше публикувала една съфорумка (не мога да кажа името), една винкелова витрина с чинии, купи и подобни, която много ми хареса (и съжалявам, че при мен няма как да се разположи такава...)

Общи условия

Активация на акаунт