Нашите кухни - тема 86

• 57 539
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
За подреждането мисля че най-първо трябва да си решиш дали ще имаш на плота разни домакински уреди като кафе машина, блендери, тостери и подобни, защото това естествено трябва да е съобразено с електрическите контакти. На второ място си избираш къде искаш да имаш свободен плот за приготовление на храни, рязане, месене, бъркане и т.н. как ти е удобно на тебе, дали ще е до мивка, дали ще е до печка, наляво, надясно, ако имаш изградени навици от предишната кухня и подобни.

Печката защо не я сложите на празната стена в дясно от вратата, за да може плот с гръб зад нея да има?

Чекмедже за лежащи подправки за мен не е практично, защото като отвориш бурканчето по капачето е останала подправка и хвърчи навсякъде.

Някой ще ме светне ли и как си държите олио и оцет в бутилиерата? Под бутилиера разбирам шкафче където бутилките се слагат легнали, и по принцип е за бутилки вино. Или е друго? Thinking

# 511
Друго е.

# 512
Гръб няма да има, мястото е ниско и над плота остава 4-5 см.до прозореца. Ако 4-5 см.де брои за гръб, но това е гърбът.

# 513
Здравейте, моля за мнение
Кухнята ми е оранж гланц и венге. Дали би се получиило сполучливо с фолио бял гланц?

# 514
Кухнята ми е оранж гланц и венге. Дали би се получиило сполучливо с фолио бял гланц?
Става, но вече е демоде.

# 515
Става, но вече е демоде.
Кое е демоде?
Защото гледам навсякъде само бели кухни

# 516
  • Once there was a Hushpuppy...
При оригиналния вариант не ми харесва тясното пространство около котлоните. Ограничението откъм лявата страна на готвещия ми се струва ужасно. Като да съм навряна в шкаф да пържа тиквички, ужасна клаустрофобия ми докарва.

Точно по същата причина се отказах от колона и направих печката в долен шкаф. Искам да имам въздух и светлина в иначе миниатюрната ми кухня от 7 кв. м. Светло е при мен и направих така,че нямам горни шкафове над печката,само абсорбатор. Силно се нуждая от пространство, което да не ми докарва усещане, че съм захлупена.

Правим бял гланц кухня и никак не ми се струва демоде. Човек трябва да се съобразява с пространството си и възможността с цветовете да направи оптически по-добре изглеждащо помещение. Аз харесвам лилаво и зелено, но за цвете във вазата, а не за стена или шкаф.

Последна редакция: нд, 18 апр 2021, 10:08 от Hushpuppy

# 517
  • гр. София
Hushpuppy, много хубава кухня! Какъв е гърбът зад абсорбатора?

# 518
  • Once there was a Hushpuppy...
8мм гръб за кухни. Благодаря ти,Лейла!

# 519
Трябва да поръчам онлайн фурна за вграждане и се колебая между два модела - единият е с телескопични водачи на първо ниво, а другият - с телескопични водачи на второ и трето ниво. Кое ниво е първо - най-ниското ли? И кой вариант е за предпочитане? Не съм ползвала досега такива и се чудя. Тези водачи статични ли са и не могат ли да се местят на различните нива? И двата модела са на Бош.
И още една чуденка, пак за фурната. Единият модел има и програма за пица, но не ми е ясно какво точно представлява тази програма и доколко ми трябва. Пици правя често и мога да кажа, че ми се получават идеални /според вкуса на семейството/, без досегашната ми фурна да има някаква специална програма за тази цел.

# 520
Телескопичните водачи могат да се местят.
Ползвам ги постоянно.

# 521
  • София
Телескопични те водачи се местят. Просто едната фурна е с 2 нива, другата с 1 ниво телескопични.

# 522
  • sofia
Здравейте, дали ви се струва лудост да сложа черна гланц кухня с дървен плот /или дървен груб плюс бял плот / на тази супер малка кухня? Има прозорец и би трябвало са не е тъмно. Иначе ми харесва, но незнам дали би било ок. Надявам се да не разбуня духовете за и против черните кухни и гланца 😀.

Кухнята си я представях нещо подобно

# 523
Здравейте, дали ви се струва лудост да сложа черна гланц кухня с дървен плот /или дървен груб плюс бял плот / на тази супер малка кухня? Има прозорец и би трябвало са не е тъмно. Иначе ми харесва, но незнам дали би било ок. Надявам се да не разбуня духовете за и против черните кухни и гланца 😀.
Щом Ви харесва черен гланц, не виждам проблем - прозорецът е непосредствено до кухнята - няма да е тъмно.

Според мен вариантът с дървен гръб и бял плот не е сполучлив, защото стават 3 цвята. Бялото при Вас никак няма да е "неутрален цвят", както в при белите кухни, и по тази причина по-подходящ е например тъмно сив плот и дървесен гръб. (Лично на мен най-много би ми допаднала черна кухня със светло сив плот и гръб). Долните снимки са само за илюстрация на сивите цветове - не предлагам плочки за гръб Simple Smile.

Скрит текст:

# 524
Щом искате черно, правите го черно. Моят съвет е само да помислите за повече осветеност над кухнята, за да изглежда по-голямка.

Общи условия

Активация на акаунт