Нашите кухни - тема 86

• 57 424
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Не мисля, че има модулни в този вариант, защото отдавна височините на помещенията не са еднакви,  следователно, няма как да се изработи модул до тавана, който да е стандартен.

# 676
Модулните кухни са евтини. Или поне по-евтини от поръчковите. Затова, за да са евтини, залагат на малки горни шкафове.

# 677
Благодаря ви за отговорите - опасявах се, че ще го кажете Sad
Значи ще трябва да си помисля дали толкова държа на този вариант.

А какво мислите - дали от фирмите, които имат и модулни, и поръчкови, би могло да се направи съчетание?

# 678
  • Варна
Благодаря ви за отговорите - опасявах се, че ще го кажете Sad
Значи ще трябва да си помисля дали толкова държа на този вариант.

А какво мислите - дали от фирмите, които имат и модулни, и поръчкови, би могло да се направи съчетание?
Винаги можете да си вземете модулна и да дадете на фирма ( било то и различна) да направи само втори ред шкафове.

# 679
  • sofia
Да кажа, че толкова дълбоки шкафове, намиращи се на високо, не са хич удобни. Като гледам съвпадат с долните, което означава 60 см. дълбочина.
Кухнята ми е до тавана и горните са на едно ниво с долните. Предостатъчно място за съхранение на рядко ползвани неща.
Отделно имам колона до тавана от шкафове с дълбочина 60 см. За съхранение на едри неща са ок, но за по-малки е някакъв ужас да ровиш, докато стигнеш до нещо отзад. И то на нивото на очите ми. В горния съм набутала едни големи тенджери, които ползвам сезонно да си варя бурканите, а по-ниския шевната машина и оверлога и някакви други простотии. А най-долния е с чекмеджета - там са дребните работи.

# 680
Икеа имат шкафове за горния ред с различна дълбочина, 40 см и 60 см, системата METOD.

# 681
Здравейте. Какво мислите за мелачките за боклук? Добра идея ли е монтирането на такава? Евентуално - по какви критерии да я избирам? Намерих доста стара тема, и една нова, но без много мнения.

# 682
  • София
Аз съм им голям фен и ценя високо удобството, остатъците от храна да отиват от чинията директно в канализацията. Колкото до това, за какво да гледате при избора на мелачка, то зависи от количеството отпадъци, които смятате да прекарвате през нея - ако са много, ви трябва по-мощна, примерно 550 W. Моята е такава, 380W са ми предостатъчни, но ние сме първо малко домакинство, и второ, едрите и твърди отпадъци (по-големички кокали, кочани, черупки и т.н.) не ги меля с нея. По принцип, колкото повече са оборотите, толкова е по-високо КПД-то на мелачката. Трябва и да е подходяща за мивката ви, за да не се налага инсталация с преходници.

# 683
Благодаря ви за отговорите. Най-горните шкафове, разбира се, че ще са с цел съхранение на по-рядко ползвани неща.
Относно мелачките за боклук - 100% сме решили, че ще слагаме такава, още не съм стигнала до там да разглеждам каква точно. Всичките ми познати, които имат, казват, че е супер удобство и не им създава проблеми (говорим за такива на над 10 години).

# 684
  • Раковски
Да кажа, че толкова дълбоки шкафове, намиращи се на високо, не са хич удобни. Като гледам съвпадат с долните, което означава 60 см. дълбочина.
Кухнята ми е до тавана и горните са на едно ниво с долните. Предостатъчно място за съхранение на рядко ползвани неща.
Отделно имам колона до тавана от шкафове с дълбочина 60 см. За съхранение на едри неща са ок, но за по-малки е някакъв ужас да ровиш, докато стигнеш до нещо отзад. И то на нивото на очите ми. В горния съм набутала едни големи тенджери, които ползвам сезонно да си варя бурканите, а по-ниския шевната машина и оверлога и някакви други простотии. А най-долния е с чекмеджета - там са дребните работи.

Всеки луд с номера си.

# 685
Нашата кухня стана историческа, но няма как, изпотръшкаме се всички с коронавирус.
Почти финишираме и събирам мнения за смесителите на фат (понеже ми се иска да са в един цвят със самата мивка). Колебая се дали да взема от изтеглящите се, някак ми изглежда практично, но дали няма да е по-паянтов?

# 686
  • гр. София
Аз последно харесах и купих вчера тези уреди на Бош - плот и фурна:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj-611-bb-1e
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba534eb0
Има ли ги някой, за да сподели впечатления от първа ръка?

Намерих и микровълнова, на Самсунг обаче, на добра цена. В момента е на 319лв, като има и 10% отстъпка още.
https://www.emag.bg/mikrovylnova-furna-za-vgrazhdane-samsung-23- … -ol/pd/D51HHZBBM/

# 687
Аз последно харесах и купих вчера тези уреди на Бош - плот и фурна:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba534eb0
Има ли ги някой, за да сподели впечатления от първа ръка?

Имам подобен модел на Бош, много съм доволна, но моята е с каталитично покритие на всички стени, без дъното. Показаният горе модел има такова покритие само на задната стена, което доста ще затруднява почистването на останалите стени.
Ето това е моят модел - https://www.emag.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-elektricheska-66-l … es0/pd/D3VVP1BBM/, за 540 лв. я взех преди 1 месец.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 09:44 от GG_BG

# 688
Здравейте, всички! Има ли сред вас някоя дама с кухня, където от една тръба студената вода се разделят на три - за миялня, мивка и пералня?

# 689
Здравейте, всички! Има ли сред вас някоя дама с кухня, където от една тръба студената вода се разделят на три - за миялня, мивка и пералня?

Ами то, философски погледнато, винаги е така - идва една тръба от щранга и от нея се разклоняват изводи за въпросните неща. та дали ще се разклонят по-рани, или от една точка май е все едно.

Общи условия

Активация на акаунт