Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 345
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И аз така сънувах кошмари с гримьорката, че не идва и взе, че наистина месец преди сватбата ми съобщи, че нямало да дойде.  За другите неща не се притеснявах толкова, но нея все я мислех и се оказа, че наистина е несериозна.

# 91
И аз така сънувах кошмари с гримьорката, че не идва и взе, че наистина месец преди сватбата ми съобщи, че нямало да дойде.  За другите неща не се притеснявах толкова, но нея все я мислех и се оказа, че наистина е несериозна.
Ужас... Фризьорката и гримьорката ми работят в екип, надявам се да не ми спретнат номер. Май страховете ми са породени от пробното разкрасяване. Отидох в салона им, първо ми направиха прическа, започнахме грима и момичето пребледня изведнъж, стана й мега зле и едва не припадна. Отложихме грима за друг път естествено, случват се и такива работи. Иначе съм много доволна от резултатите.

# 92
  • Wonderland
Rapunzzell, не можеш ли да си запазиш някъде за всеки случай и 2 месеца преди сватбата да си запазиш при твоето момиче?

Честно казано нямам много доверие на тази госпожица, че всичко ще е ОК като я потърся 2 месеца преди това... подписваме другия месец и реших да ѝ пиша за тогава - оказва се, че не е в София. Не ме кефи да трябва да се съобразявам аз с нея, като аз давам парите. Grinning
Не знам, ще стигна до някакъв край, само дано не е на принципа "който остане свободен" :Д

# 93
Здравейте бъдещи булки, надявам се прекарате страхотно на сватбите си. HugHugHug

Как решавате кого от приятелите и познатите ви да поканите и кои да отпаднат?

# 94
Здравейте бъдещи булки, надявам се прекарате страхотно на сватбите си. HugHugHug

Ако аз и мъжът ми не познаваме този човек - не присъства на сватбата ( преди сватбата бяхме заедно 7 години, 5 от които сгодени ) Това важеше за всички - приятели, колеги , роднини.

# 95

Много хубав въпрос! Решавате какви са ви приоритетите - малка и интимна сватба или голяма и шумна и с какъв бюджет разполагате. Ние например имаме приятели от моя страна, имаме и от негова, всеки като си доведе половинката и се събират много хора. Аз нямам против да има хора, с които не се виждам супер често - колегите на годеника ми, с които той е много близък или пък приятели на родителите ни, които страшно много се радват за нас.
Колкото и кофти да звучи обаче, имам списък с хората и отбелязан приоритет, ако се наложи да намалим бройката. Близките ни роднини и най-близките приятели, след това още приятели и накрая колеги, и приятели на родителите ни.

# 96
Благодаря, хубави отговори засега Hug

Добре, а ако не сте виждали/чували скоро даден човек каните ли го?

Ако аз и мъжът ми не познаваме този човек - не присъства на сватбата ( преди сватбата бяхме заедно 7 години, 5 от които сгодени ) Това важеше за всички - приятели, колеги , роднини.

Имате предивд и двамата да познавате даден човек ли? Примерно ако Вие не познавате определен приятел на мъжа ви, не го каните?

# 97
Това не е ли много индивидуален въпрос? За мен едни хора влизат в категория "близки", за вас - други. Имам много близки приятели в чужбина, които не съм виждала от страшно много време, но все пак ще поканя.

Това за общите приятели може да важи при дълги връзки и може би по-млади хора. Аз и половинката сме от различни градове, всеки си има среда, сменили сме по 3-4 работни места и сме завързали приятелства там. Изживели сме голяма част от живота си преди да се познаваме и не бих отрязала хора, само защото той не ги познава и vice versa Simple Smile

PS: Сватбата ни ще е от 80 човека, да не си помислите нещо 😂

# 98
Да въпросът е супер индивидуален и отношенията между хората са различни, но точно затова ми е интервсно да видя други гледни точки.

# 99
Аз лично съм си спестила от роднини за сметка на приятели. Лели, чичовци и първи братовчеди, всеки след това не ми е нужен, не поддържаме връзка. И като цяло хора, с които не поддържам някакви отношения няма да каня.

# 100
И аз с това щях да започна - много лични решения са.
При нас определящ беше въпроса "този човек ще ти липсва ли, ако го няма?". За колегите критерият ми беше - само тези, с които говорим на лични теми.
Роднини, близки по кръвна линия, бяха сред първите отпаднали от списъка, като се стигна до свиване на бройката.

Моят съвет е да започнете списъка на гостите по памет и да запазите първата му версия. Сигурна съм, че реда, в който ще запишете гостите до определено число, ще покаже и класацията по приоритет. Тези, за които сте се сетили последни, трябва да са първите, които ще отпаднат, ако не стигне място.

# 101
Поканихме няколко приятели на годеника ми, които аз не познавам, но не живеем в един град с тях, а в условията на пандемията и те не са се виждали скоро, но си поддържат връзка и са в близки отношения. Най ме е яд, че клекнахме пред родителското тяло и сега ще имаме към 30 човека техни гости, част от които и двамата не познаваме. Съветът ми при изготвяне на списък е да не го коментирате с трети лица било то и родители, и да поканите само който вие държите да бъде там.

# 102
Ние искахме да поканим едни "приятели". Даже поканата е вкъщи, надписана и готова да я дедам, но на мен отвътре не ми идва. През последната година отказаха наша покана да се видим и повече не се обадиха. На младоженецът ми е криво, че така се е полйчило, но аз спокойно ще си изкарам сватбата и без тях.

# 103
Ние искахме да поканим едни "приятели". Даже поканата е вкъщи, надписана и готова да я дедам, но на мен отвътре не ми идва. През последната година отказаха наша покана да се видим и повече не се обадиха. На младоженецът ми е криво, че така се е полйчило, но аз спокойно ще си изкарам сватбата и без тях.

И на мен ми е най-неприятно, когато трябва да поканя хора, които не се сещат дори да ти честитят рождения ден или едно "Как си?" да те питат. Имаме 2-3 такива, които просто са част от приятелската компания и ще бъдат поканени само, за да не ги отцепим от цялата група.

За щастие, с родителите ни бяхме на едно и също мнение кой трябва да бъде поканен от роднините ни - имаме много, но сме близки и се виждаме поне по няколко пъти в годината, макар и да живеем в различни градове. Има обаче родители, които се включват с пари в сватбата и държат да си поканят, когото искат - и тях ги разбирам.

Ако не съм се чувала с някого отдавна (няколко години), но преди това сме били приятели - такива не каним. Ще има хора, които аз не познавам, както и такива, които младоженецът не познава, няма да ми пречи. Както каза Rayy по-надолу имали сме животи и преди да се срещнем и тези хора са близки по един или друг начин на някого от нас двамата и се радват за нас. Ще се забавляват, ще се вълнуват с нас, мисля че това е важното Simple Smile Няма да дойдат само, за да се отчетат.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 10:38 от TheAxe

# 104
  • Наблизо
При мен се получи лесно.През последната година се видя много ясно кои са ни приятели и кои не.Бройката се сви значително.Половината гости са ни от чужбина и ще искат много ресурс като време и внимание.Роднините-само най-близките и съм сигурна,че в тесен сплотен кръг ще си изкараме много по-добре от сватбата на родителите ми с над 200 души,от които едно 50 нашите не са и познавали.
Не знам какво е това родителите да си канят техни си гости.Да си правят тяхна сватба и да канят.

Общи условия

Активация на акаунт