Сватба, булките на 2020, 2021 г., тема 7

• 50 454
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Според мен добре е да има покани. Така гостите няма да изглеждат като поканени в последния момент.

# 151
Аз бих избрала къща за гости за такава по-интимна и неформална сватба. Ако се развали времето, влизането вътре ще е по-, как да кажа, естествено и не драматично. Може да си пуснете ваш плейлист. Предполагам, че с тази бройка ще е и по-лесно да намерите отколкото толкова малък ресторант само за вас.
Докато бях на тази вълна и търсех къщи, обикновено мястото за изхранване имаше по-голям капацитет от стаите. Вече дали ще имат по-официални маси, столове, покривки, калъфи - да, вероятно това ще е проблем, ако ви е важно. Иначе за самата храна има варианти, но трябва да се говори с конкретните собственици.
За украсата, хубавото е, че, ако искаш, може да наемеш къщата за 1 ден повече и да си направиш всичко както искаш сама.

След като Бедуин ми разбиха сърцето с цените си, следващият ми избор беше Panorama Guest House в Лещен - идеална е за вашата бройка. Те предлагат и кетъринг + наем на сервитьори. Бях готова да резервирам, но ММ не ми се върза на акъла.

Поканите са задължителни поне за семейството. Дори брат ми, който уж трябваше да мине с електронна и сайт, като по-млад, заяви че иска за спомен.

# 152
То при нас работата е, че всичките гости са от различни места.. от Враца, от София, от Велико Търново. 😀 Със сигурност не желаем сватбата да е в София и затова се ориентираме да е около Враца или между София и Враца.
Всичките ни гости ще останат да спят във вилата. Все пак не може да се почерпят и в колите.. та капацитета на легла да е около 30.

Ще погледна къщата, която ми каза.

А за поканите - много ми хареса това, което каза - за спомен! 👰❤ Мисля, че само заради тази сантиментална част бих направила покани.

# 153
Здравейте, бъдещи булки!
Някоя от вас да е правила или планирала градинска сватба?
По начало ние с ММ искаме скромна сватба, което да прилича по-скоро на почерпка по повод подписа ни, а не сватбен купон.
Обмисляме или да е май месец или началото на септември. Другата ни чуденка е - дали да е ресторант или в къща за гости в двора й.
От където следват два "проблема":
1. Ако е в ресторант - от колкото часа да е?! Откровенно си признавам, че ако е вечерна сватба ние няма какво да правим и ще умрем от скука (20 гости). А дневни сватби правят ли се сега?
2. Ако е в къща за гости как стои въпроса с храната и украсата на мястото. Едва ли имат столове и маси за гостите ни..

И един страничен въпрос:
Имате ли покани на вашите сватби? И дали в нашия случай е адекватно да имаме такива?

Сещам се за някои, на които попадах, когато търсихме място за нас, а сигурно има и много други Simple Smile

Ловна резиденция Скалско
Семеен Хотел Балканци - уникална гледка!
Комплекс „Балканъ“ – село Калайджии
комплекс Синкевица
Във всички знам, че е имало сватби преди или съм виждала снимки в интернет, та няма да им е за първи път.

Имате толкова много опции за малък брой гости Simple Smile Не мисля, че ще умрете от скука, дори и вечерта да е - ще си говорите, ще има музика и ще бъде страхотно, интимно тържество Simple Smile За украсата, питай какво предлагат от самото място и ако не ти допада, винаги може да намериш някоя агенция от най-близкия град или пък да се справиш сама. Сватбен център Мериан са супер, много красиви украси и имат всякакъв наличен инвентар, ако нещо ти е нужно.
И аз съм ЗА поканите, ние ще имаме. Аз си ги пазя за спомен също, сега нашите ще ги правя сама, който каквото иска да ги прави след като ги раздам Grinning

# 154
Момичета, препоръчайте добър шивач в София!
Не искам да давам над 1000 лева за рокля, а имам много ясна идея какво искам и е постижимо за ушиване от кадърен шивач. Благодаря!

# 155
Минавам само да оправдая присъствието си тук с новината, че ще съм и кума тази година. Току що ни поканиха.
Сватбата ще е началото на май. Темата ще е лилаво.
Имам бойната задача да измисля и направя поканите, букета, кутийката за пръстените. Прекалено е скоро и е прекалено близо до моята сватба, но ще трябва да превключа бързо и да си намеря нови вдъхновения. Стискайте палци!

# 156
Минавам само да оправдая присъствието си тук с новината, че ще съм и кума тази година. Току що ни поканиха.
Сватбата ще е началото на май. Темата ще е лилаво.
Имам бойната задача да измисля и направя поканите, букета, кутийката за пръстените. Прекалено е скоро и е прекалено близо до моята сватба, но ще трябва да превключа бързо и да си намеря нови вдъхновения. Стискайте палци!

Честито и успех! Това е много хубаво! Relaxed И аз тази година ще съм и булка, и кума. Моята сватбата е първа ( в началото на май и в лилаво Smiley ) и за сега още нищо не съм мислила кумството ми.

# 157
Момичета, ние нещо не можем да си харесаме чаши за подписването, а не ни се дават повече от 80-100 лв за комплект. Вие откъде взехте вашите, ако имате такива вече?

# 158
Момичета, ние нещо не можем да си харесаме чаши за подписването, а не ни се дават повече от 80-100 лв за комплект. Вие откъде взехте вашите, ако имате такива вече?

Не сме купили още, но ще вземем от Polinika или Himera88. Под 80 лв. са повечето.
В магазините на Бохемия кристал също би трябвало да има или по сватбените центрове.

evermore, много задачи са ти дали, това е хубаво Simple Smile Аз на моята кума съм и оставила само моминското Grinning

# 159
Нашите са от тук:
https://gourmethouse.bg/svatbeni-chashy

Много красиви видове има, а и си личи, че са за повод.

# 160
evermore, много задачи са ти дали, това е хубаво Simple Smile Аз на моята кума съм и оставила само моминското Grinning
Това май беше за мен, че с evermore ни почват подобно никовете Hug
Младоженците са се влюбили в нашата "сватба" и копират цялата организация едно към едно. Отделно, на мен тази част ми беше най-интересна - всичко си правих сама, че и ми се получи. На тях нито им пука, нито им се занимава, нито им се дават пари. И се почна Joy

Сега вече наистина към evermore, имаш ли си board в pinterest и склонна ли си да ми го пратиш на лично? Чак след като ентусиазирано предложих всичко, си дадох сметка, колко далечна ми е тази тема.

За чашите - признавам, че за мен това е най-безсмислената покупка. Преди да се разберем, дали ще са от кумувете, бях взела просто 2 обикновени да има какво да занесем. После кумата предложи да спазим традицията, пратих й какво искам с идеята да не купува нищо, ако не намери такива. Не намери, но в отчаянието си е решила да седне и да ми ги изрисува сама. Та всъщност това ги остойности за мен! Има ги на точно 3 снимки. Вкъщи ще останат вовеки в кутията, защото ме е страх да не ги счупя.

# 161
Ние си взехме чаши, комплект за рязане на торта и свещници от една серия на Vera Wang.
Искаме да си ги използваме на всяка годишнина, така че нямаме намерение да събират прах.

Но идеята с рисуване по тях е много добра!

# 162
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте и от мен.
Не съм писала отдавна , но ви следя и чета с интерес . При нас нещата стоят така : Имаме дата и кумове и нищо друго на лице .Решихме купона да е Септември месец , а следващият живот и здраве само да се подпишем .Стискайте палци ,защото кумовете са от София ,дано да не се затегнат много мерките,че трябва да акустираме в Русе ( ние сме от Силистра) .

# 163
Здравейте момичета, колко време преди сватбата поканихте официално кумувете си и какво им подарихте? Всъщност, трябва ли да се подарява нещо, как го направихте вие? Нашата сватба е чак 2022г., но започнах да проучвам малко по малко нещата. Grinning

# 164
Здравейте момичета, колко време преди сватбата поканихте официално кумувете си и какво им подарихте? Всъщност, трябва ли да се подарява нещо, как го направихте вие? Нашата сватба е чак 2022г., но започнах да проучвам малко по малко нещата. Grinning

Ние ги поканихме година и половина по-рано. Беше абсолютно спонтанно и просто взехме каса бира от магазина и отидохме да ги видим. Едва преди два месеца ходихме с питка, покана и торта.
Радвам се, че ги поканихме рано, защото така бяха до нас почти от самото начало на организацията и си споделяхме всичко.

Общи условия

Активация на акаунт