213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 588
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
Или мания за величие, или краен нихилизъм. Всичките руснаци, които познавам и живеят  на запад плюят страшно много Русия и руснаците, но те не са като тях. Тези които са от Москва, постоянно повтарят, че са от Москва. Аз съм я виждала и разглеждала де. 🤐 Сложни души са. И пият водка с бира, защото иначе денги на ветер. 😆

# 646
Ами то като със София и провинцията. Или си от Сф или никакъв не си 😀
Разбрах работата аз каква е. Отиваш на място, правиш термин, помотаваш се до час ако нямат свободни. Аз като не пазарувала от близо половин година май вече се настроих, че ще правя термини. За децата винаги пазарувам от разпродажбите. Сега дали ще има не знам.

# 647
Сори, но аз съм от Варна, както веднъж каза Зара на Фънки. Каква София?😆

Нямам никакво намерение да правя термини. От онлайн шопинг по-хубаво няма, особено в Германия. Не че няма никога да вляза в TKMaxx или Peek&Copplenburg  според настроението, или да пробвам нещо в Сефора, но да ходя да пазарувам целенасочено и то на намаления, никога. Онлайн намаленията не спират. Като не харесвам нещо, обратно в кашона и го оставям в първата бензиностанция.
Липсва ми само Икеа, но и без нея ще оживея.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 08:46 от Анонимен

# 648
  • Немция
Когато бях в понеделник в центъра на града ни, заснех телефоните на 2 от магазините, където бих пазарувала. На единият по WhatsApp си направих термин - бързо и лесно.
Онлайн пазаруването си остава опция, но искам да пробвам някои дрешки на живо. Да речем 10-ина бройки накуп.
Обувки също така.

# 649
Лелелеле ... какво приказвали руснаците, какво българите, какво сърбите, какво турците ... пък да не говорим какво приказват македонците.
Новини ли са това или махленски клюки?
За какво ще ми разправят във вестниците чия ваксина е по-по-най? И без това нямаме право на избор на ваксина . Познати във Франция ми казаха, че в момента е пълно с американски войски в  Дюнкерк , дошли уж на учение, че миналата седмица бомбандираха сирия и ирански цели и че от началото на новото щатско президентство се правят опитват всякакви предизвикателства и алианси и какви ли не глупости ... с каква цел?
Изобщо не ми харесва идеята да се започне война и то пак на европейска територия.
Защото не става дума за минало и по-минало поколение, а за нас и нашите деца все пак.
Така че новините за кой какво казал за ваксината си и на кой хип-хопа му е по-добър от на другия хип-хопа ... ме обезпокояват до там, че служат за параван. Също и с бройките наса и натам , термин тук или там ... пр. занимавки и пушек и мъгла.
Защо затвориха границите на изток, но не и тези назапад. Защо Швеция се води за високорискова зона, ама на границата няма никаква контрола, но от днеска на полската има сериозна ?
Изобщо никакво доверие им нямам за абсолютно нищо .
Сега ако кажете , че не съм права - дано не съм права!

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 01:16 от bella_ciao

# 650
bella, твоето е long precovid. 😆 Дишай дълбоко. 😊

# 651
ок. ама като ги чета такива https://www.zdf.de/nachrichten/politik/maas-biden-new-deal-100.html
и доста подобни всеки ден ...  и ми се гади направо.
но може и да си права и от ковида да ми е . може някаква мутация @студена война@ да съм пипнала, която веднага ще установя с клечка за уши в носа и с няколко плюнки на огледалце.

# 652
Защо ти се гади? Мъчно ти е за приятеля на Русия с оранжевата коса ли?
Не мисля че това е правилната тема и съжалявам, че се включих. Хайде лека.

# 653
За ненужни конфликти определено не ми е мъчно.

# 654
Ходих на зъболекар днес, чиито кабинет е на най-близката търговска улица. Всички магазини са отворени, също и молът. На витрините има телефони за запазване на термин, но пред магазините беше пълно с хора, които влизат след като им запишат данните на входа. В мола влизаха направо, без никой да ги спира. Аз също влязох, за да мина за по-направо за паркинга. 7 дневният ни индекс скочи на 119, но явно няма значение. Нищо не схващам вече.

# 655
Отпуснаха ни малко, че да оберат парата. За Великден пак ще ни шатнат, за да не мърдаме много. Това подозирам.

# 656
  • Немция
А аз си отказах термина за шопинг утре, че дават ураганни ветрове плюс дъжд. При нас има понякога ужасни бури и е риск да си навън по улиците.

В града ни открили 2 адреса, където ще се правят бързи тестове към DKR. Очаквах го, защото не си представям как народът ще хукне към окръжния център да се тества, на 25-30 км оттук.
От кога не е ясно, но има подготовка за масово тестване в рамките на 1 седмица. Да видим дали въобще ще се проведе според плановете.

# 657
  • Berlin
Аз си запазих час за онлайн преглед при личните. Това беше най-скорошната опция. Да видим как ще мине, 15мин го дават като време. На сайта им пише, че може да се правят тестове при тях, по един на седмица безплатен (но не се сещам от кой тип беше) и също може и да си платиш за тест от друг тип. За пациенти с оплаквания температура и подобни са вдигнали една палатка и нещо като фургон в двора на сградата и там ходиш на преглед, за да не се смесваш с другите.
Някой правил ли си е профилактичен преглед за след 35г, на всеки три години може да се прави, от ТК го предлагат?

# 658
Като говорих с познати във Франция ми казаха, че при тях са идентифицирали , доколкото са могли, местата къде се заразяват хората най-много и едно от най-многото било на опашките за тестване и подобни.

Интересно как ще стават тези тестове по веднъж на седмица, ако наистина има много желаещи.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:38 от bella_ciao

# 659
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ABS, мъжът ми си прави, към АОК е. Кръвна картина и още нещо включваше, аз го накарах да каже, че е нервен и неспокоен и че майка му има проблеми с щитовидната, за да пуснат и това. Мисля и кг мереха, за да преценят риска от диабет. Въобще нищо особено.

Като знам нашият ЛЛ, колко бързо пали, представям си какво е бълвал за това тестване 😁

Общи условия

Активация на акаунт