213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 583
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Пфф онлайн пазаруване ми е мъка, нито материя, нито големина мога да видя. Пък после да се разправям с пакети и връщане. Но на мен ми е лесно, имам доста магазини на 5 мин от нас, отивам в два, взимам каквото ми трябва.
Аз съм правила профилактични, малка кръвна картина, хормони. Отделно на кожен на всеки 2 год. Май това е което включва този пакет.
Бела недей да четеш новини щом ти влияят така. То на всеки биха. Мен ми стига да знам, че Иран тестват атомни бомби...затова не искам да задълбочавам.

# 661
#Reina знам . Опитвам се да не чета, но ги чета. Знам че всички си имат трески за дялане. Няма за какво да се делят и разправят. Само проблеми се създават. Но нищо не може да се направи. Права си.

Към профилактичния спада също проверка на гръбнака за изкривявания, сърце и кръвно, очи, ... кръв и мерки и теглилки сте ги писали ... А , да и урина и проба за червата даваш... не знам как се казва по научно му.

Но не знам защо на 35. Не е ли на всеки 2 години или 3 години беше. До едно време ходих и после престанах.  А сега с техите вируси пък съвсем не ми се занимава с лекари за такива неща.

Сега ми е по-интересно какво ще става на регионалните избори по провинции и как ли ще се развият нещата за общите .

# 662
  • Germany
Abs, ние правихме с мъжът ми профилактични преди 2-3 седмици. Аз имах оплакване, но мъжът ми просто така реши. Пуснаха ми всичко, пълна кръвна, хормони на щитовидна, урина, кръвно мериха. На мъжът ми му правиха и кардиограма, и един преглед с нещо като тръба, за дишането. Към ТК сме. Нашият личен по принцип е много обръщащ внимание и каквото сме искали винаги ни е пускал изследване, или давал направление за специалист.

# 663
  • Berlin
Благодаря ви! Ще си запиша час и за него. Ще подпитам да ми пуснат някои определени неща, че отдавна не съм си правила изследвания. Ще пратя и ММ.
bella, при ТК има някакъв профилактичен за след 35г, който касата поема, пратиха ми даже и писмо след 35тия ми РД, да ме уведомят, че го има.😂

# 664
И в АОК го има.

# 665
  • в сърцето на един мъж...
Аз да попитам, че след последния преглед при гинеколога се втрещих, нали уж по каса, накрая ми взеха допълнително едни 100 евра - за прегледа с ехограф знам, ама сега са въвели и цена за цитонамазката, че и пари от лабораторията, за да я изследват. И като ми казаха, за това толкова, за онова толкова и накрая си излязох със 100 евро по-малко. Преди плащах само ехографията, сега що така? А никъде по страницата на докторката няма промени.

# 666
  • Германия
Гея, дали касата няма да ти възстанови сумата? При мен беше безплатно годишният преглед.

# 667
Изтеглете си приложения на здравните каси и вижте там какви са ви лайстунгите. Показва и колко пари си изразходвал за тримесечието, за дентални услуги отделно от другите. Освен това чрез приложението много бързо отговарят на въпроси. На нас откакто ни пратиха сметка от 1600 евро за линейка, често гледам какво се случва с лайстунгите ни. Макар че то беше грешка.

# 668
Geia това наистина не го разбирам. При нас сестрата докато мери кг. и кръвно обяснява какво от прегледа се поема от касата и какво се доплаща и дали поръчвам някои от платените неща. Нищо не се прави просто така и после цена. Как не са ти казали, че нещо ще ти струва допълнително и колко. това не го разбирам наистина.

# 669
При гинеколозите ми всяка платена манипулация,  която желая, я отмятам предварително по даден ми от сестрата списък с цени , после влизам в кабинета. Ако се наложи нещо по време на прегледа, първо ми казва цена, после действа - ако съм съгласна.

# 670
Ма те казаха, че ако искам това и това, трябва да платя. Ама не обясняват защо. Аз до сега за ехограф съм плащала, знам, че се плаща, обаче за цито не съм никога, при това допълнителни 25 евро, за да го пратят в лаборатория.

# 671
  • Немция
Тази година още не съм правила цитонамазка, но по спомен има 2 вида. Една стандартна и една по американски стандарт с по-широк обхват на изследване. Струва повече.

# 672
Бибит, ти ме разби, ми на мен не са ми казвали, че са два вида. А аз тоя път разпитвах много, защото имам съмнения, че влизам в ранен климактериум и исках да разбера какви изследвания правят и правят ли някакви. Реално ми казаха, да се оправям сама Simple Smile

# 673
  • Germany
Гея, и мен ме изненада гинеколога ми октомври, че здр. каса вече плаща цитонамазка веднъж годишно, защото ХПВ теста ми бил отрицателен... Ултразвука си го плащам отдавна, въпреки, че съм с миома и не ми е ясно как другояче се очаква да я следя.

# 674
Ами то няма лечение и превенция на климактериум.😊

В АОК например, между 20 и 34 годишна възраст жените могат да направят  цитонамазка веднъж годишно.  От 35 години и нагоре се предлага комбиниран преглед на всеки три години, състоящ се от HPV тест и цитонамазка.

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 22:38 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт