213 луди калинки в очакване на пролетта. Немската тема

• 24 870
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
не съм го видяла по тв Simple Smile не знаех. но явно хората много се радват на такава възможност. паркингите на този ресторант са претъпкани.

# 256
Вчера улиците на Кьолн бяха пълни с народ, никаква дистанция, маски рядко. Двама от Орднунгсамт ни направиха забележка да си сложим маски, сложихме ги докато се разминем.  След малко на един площад имаше демонстрация за нещо, пълно беше с полиция, никой с маска. МакДоналдс работеше. Нямаше маси, но вътре пълно с хора. Магазинчета а за цветя работеха, плюс много киоски. Пред заведенията имаше големи опашки. Изглежда като че ли хората ще прекратят сами частично локдауна. Около нас по всички дворове се събират големи компании, снощи пак до малките часове продължиха.

Скрит текст:

Тези на последната снимка току що са се разминали с Орднунгсамт. И нас там ни спряха. 😆

# 257
При нас нали бяха забранили Карнавала и хората не харесаха това. Облякога си костюмите и излезнаха на разходка в гората и вайнберга .
Аз се чудя на нахалството политиците да направят безобразието с ваксините и после вместо да го оправят с всички средства да карат с всички средства хората да не излизат на слънце.
Не разбирам.
Преди време при такива големи гафове се срамуваха и подаваха оставки ... сега чест, коерктност и достойнство са така стъпкани качества.

# 258
Това правителство и без това е до есента, явно са решили нищо да не правят. Ваксинационният фарс не е да коментиране.

# 259
започна се от изтока

+++ 12:08 Tschechisches Verfassungsgericht erklärt Schutzmaßnahmen rückblickend für nichtig +++
FB
TW
mail
drucken
Das tschechische Verfassungsgericht hat einen Teil der Corona-Schutzmaßnahmen der Regierung rückblickend für nichtig erklärt. Konkret ging es um die Geschäftsschließungen in der Zeit vom 28. Januar bis zum 14. Februar. Das teilte eine Sprecherin in Brünn mit. Die Richter bemängelten, dass die Maßnahmen ebenso wie eine lange Liste von Ausnahmen unzureichend begründet gewesen seien. Ohne eine überzeugende Erklärung komme es Willkür gleich, wenn zum Beispiel Blumenläden und Waffengeschäfte geöffnet sein dürften, andere Läden aber nicht. Mit den aktuell geltenden Schutzmaßnahmen befasste sich das Gericht nicht, obwohl sie sich kaum von den früheren unterscheiden. Die Geschäfte des nicht-alltäglichen Bedarfs bleiben damit in Tschechien weiter geschlossen.

# 260
Някой друг заливат ли го с рекламите за CFD-търговия на борсата, които за мен са измама. Непрекъснато ми изкачат такива реклами  в БГ-Мама. Знам, че не са техни, но е досадно.

# 261
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бела, благодаря. И аз не съм го видяла по ТВ.
Само за ядене не ми е опция. Искахме евентуално Великденската ваканция да идем някъде.

Дени, до скоро ми излизаха реклами за игри с танкове 🤣

# 262
Soft Click как ги снима така в лицата направо?
Те пък, не на всички обществени места трябва да си с маска.

# 263
Снимала съм катедрала, мост и корморани.

# 264
  • Немция
Белла, кой кого кара с всички средства да не излиза на слънце?
Всеки е свободен да се разхожда. Голяма работа, че на някои места се налагат да се носят маски. Вече толкова съм свикнала, че не ме впечатлява.

Софт, на мен ми се струва от снимките ти, че хората са се разделили на групички на дистанция. Даже много подредена тълпа ми изглежда.

Ние също имаме определени алеи в парковете, където се разминават повече хора и има задължителни маски. Обозначено е, повечето носят, някои не.
А в центъра на града ни така или иначе от много време.
Там май всички носят.

При нас няма смъкване на числата под инциденц 100. Британската мутация ли е(откриха, че имало такава при нас) , хората ли не слушат... Stuck Out Tongue Winking Eye

# 265
По принцип уж се спазва дистанция, но когато се разминаваш с други няма как..нормално си вървят хората. И аз свикнах с тия маски, че като съм без и нещо ми липсва..аз и без това никога не съм обичала да ми се навират. Е не баш никога, откакто родих всъщност.

# 266

Софт, на мен ми се струва от снимките ти, че хората са се разделили на групички на дистанция. Даже много подредена тълпа ми изглежда.

Нищо подобно. Тълпа като истинска  тълпа. 😉

# 267
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера бяхме в един защитен район. Също много хора, по пътеките трудно се спазва дистанция. Никой не беше с маска.

Видяхме много щъркели. По принцип в съседното градче зимува една група, хранят се от сметището. Но вчера видях на едно дърво 5 гнезда, плюс още едно наблизо. А ние мартеници нямаме още!

Днес срещнах две майки пред училището. Докато не вкарат децата си в същия Hamsterrad, в който са самите те, няма да мирясат!
Едното момиченце излезе от училището и първото, което каза, е да се извини, че е закъсняла 5мин. А дефакто точно ги бяха пуснали, тя не се е мотала някъде.
Майката преди това избълва една кофа мрънкане, че нямало дигитално обучение и децата не учели, само рисували...🤪
Короната има и добри страни, рядко ги виждам тези майки...

# 268
  • Берлин
Soft, май скоро писа, че подновяваш книжка. С термин ли става? Медицинско, лична карта, старата книжка-има ли друго? И колко време отнема процедурата? Благодаря

# 269
Soft, май скоро писа, че подновяваш книжка. С термин ли става? Медицинско, лична карта, старата книжка-има ли друго? И колко време отнема процедурата? Благодаря

С термин, който при нас става само по имейл, защото не вдигат телефони,  а на място не правят термини.
Старата книжка, лична карта и снимка. Медицинско не е нужно. Снимката я направих в ДМ. 31 Евро такса платих, плаща се само с карта на автомат. Казаха, че до 3-4 седмици ще пратят писмо с термин да отида да си взема книжката. Старата ми я оставиха. Цялата процедура отне пет минути. Пазачът ми каза, че термините ги дават през 15 минути интервал и по този начин въобще не се събират хора. Влизаш, даваш документите, плащаш и готово.

Общи условия

Активация на акаунт