Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 459
  • 743
  •   2
Отговори
# 360
Аз съм ползвала преди време Кларина и е тежък крем, имам спомени, че запушваше порите. Но за малки безобидни пъпки с връх сигурно би свършил работа, добре изсушава. Сериозен проблем определено няма да мине с Кларина.
От Хималая аз мисля да започна да приемам Пурим. Замислям се също дали да започна да приемам и пробиотици, защото често акнето е свързано и с чревната флора. Засега пия големи дози цинк, но резултат все още няма.

# 361
При мен няма ефект от дълъг прием на пробиотици. Аз ги пиех заради стомаха, различни марки сменях и сега приемам, но не видях връзка с акнето. Дано има ефект при вас.
Хубаво е да се приемат добавки за коса, кожа и нокти, аз все забравям да ги пия, но се старая да имам винаги под ръка.

# 362
И аз какви ли не добавки изпих за акнето и не се повлиява от нищо - значи Цинк, Пантотенова киселина, Силика, от 3 седмици Пурим и Септилин на Хималая - за всички четох какви ли не отзиви, че чистели кожата и нищо при мен.

Днес си пуснах обаче доста изследвания - хормони, витамин Б12, цинк, магнезий, мед, Фолиева киселина, разни други елементи и електролити, ПКК с други екстри, показващи дейността на черен дроб и бъбреци - абе един вид обстойни прегледи и много ми е интересно какво ще излезе и дали няма някоя стойност да подскаже за някаква причина за пъпките. Ще споделя, ако има нещо интересно Simple Smile

# 363
Стискаме палци, tiriti.
Аз вече започвам да се съмнявам дали тези пъпки са вследствие на акари в матрака, въпреки че е на 3 години матракът. Не знам от Скинорена ли, но нощем чувствам нещо като пълзене по лицето си и вече започвам да се съмнявам за някакви гадости в матрака, които ме хапят и се възпалява кожата... 🤔

# 364
Мерси!
Чувството на лазене според мен е сърбеж от суха кожа - сконирен изсушава кожата. Аз като мажех бензил пероксид и така ме сърбеше по нощите лицето, ама си мисля, че е точно от суха кожа.

А ти ако все пак се съмняваш за акари, може в лаборатория да пуснеш микробиологично изследване - остъргва се секрет от лицето сутрин на неизмито лице и виждаш резултата...

# 365
Каквото и да пиете ефект няма,  и аз пих много неща и роакутан и антибиотик- ефект 0. Истината е в почистването на лицето и здравословното хранене, без никакви млечни продукти. Преди време пих роакутан и отидох на друга дерматоложка в Пловдив истински професионалист и ми каза, докато цялото ти лице е в комедони и черни точки, роакутана няма да помогне и беше права, след като ходих на почистване, кожата ми беше гладка и не излизаха дълбоки затворени пъпки, а те именно излизат от затворените комедони

# 366
  • Пловдив
И тогава? Какво...?
То не може постоянно да ходиш да те стискат...
При коя в Пловдив ходи?

# 367
  • Sredets/Burgas
На дъщеря ми, почти на 18, лицето й се подобрява наистина след няколко пъти щателно изчистване на пъпки и тръни. Аз я правя интервенцията, след това мазане няколко дни задължително със Зинерит, за да не допуснем инфекция. Ще е И по-добре положението, но тя не е при мен.
Особено сега с тая пандемия, се виждаме по- рядко, та лицето й се влоши, именно защото, не мога да й го почиствам редовно.

# 368
И тогава? Какво...?
То не може постоянно да ходиш да те стискат...
При коя в Пловдив ходи?
Др Матева, еми не може, ама вместо да даваш сумати пари за кремове по- добре да ходиш 2, 3 пъти годишно на почистване, а кремовете няма как с магия да изтръгнат черните точки, те лекуват вече излезнали възпалени пъпки

# 369
Това с почистването на лицето при козметик е така. Подобрява се значително кожата, но на мен когато ми се появи киста , предния месец бях на почистване, така че гаранция няма. Но за черни точки и не дълбоки пъпки, според мен, е най- доброто което може да се направи. И много късмет, или мнооого проба- грешка с избора на крем. Защото непрекъснато ползване на агресивни продукти, също не е препоръчително.

# 370
Момичета,
Тази тема е ужасно полезна, открадвала съм си не една и две идеи от нея Simple Smile
Ще помоля за съвет!
Търся си слънцезащита - искам просто да е лека, да попива бързо и да не омазнява.Пробвала съм авен, биодерма и юсерин слънцезащитите им за мазна кожа. Ами много са тежки, все едно съм сложила бяла маска и отделно уж се водят oil control, а след час вече лъщя.
Не държа да е висок фактор и 20ти ме устройва, само да е лека и приятна текстура. Благодаря предварително 🌷
Отделно пак ме мъчат ситните пъпки по челото и горната част на бузите. Излизат ми периодично на няколко месеца без конкретна причина. Не променям нищо в начина си на живот. Отшумява за около месец и после пак.
Някой имал ли е подобен проблем и как го е решил?
  P. S. Според дерматоложката която посетих, нямало нужда да пускам хормони, защото хормоналното акне се проявявало повече по брадичката.
Дали е вярно или просто не й се занимава?

# 371
  • Plovdiv, Bulgaria
За хормоналното акне и аз така съм чувала, още повече, че аз имам пъпки само по брадичката и какви ли не мазила съм ползвала и няма ефект. Но все не стигам до дерматолог и изследвания.
Слънцезащита ти препоръчвам A-derma invisible fluid, бързо попива, аз съм със смесена кожа и не лъщя, не мазнее, състава е супер и нямам запушени пори от нея. На мен много ми харесва.

# 372
И аз ползвам същият на A-derma,с мазна кожа съм,стои много добре и под грим,изполвам ВВ крема на Misha, не лъсвам повече от обичайното

# 373
аз ползвам на акникеър и съм доволна, а да попитам някой ползвал ли е крема биодерма sebium sensitive и sebium global. Дермаатоложката ми даде много мостри и не знам как да ги използвам

# 374
Започнах аз бензоил пероксид. Хубаво изсушава пъпките и ги излющва. Нанасям само нощем, през деня ходя със защитна маска и не се налага засега слънцезащита.

Общи условия

Активация на акаунт