Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 420
  • 743
  •   2
Отговори
# 660
Аз чета темата заради тийнката вкъщи и исках да споделя, че вчера гледах един лекар, който свързваше акнето с инсулиновата резистентност и метаболитния синдром.
Явно ще трябва да се мине на елиминираща диета, а хич не ми се искаше на подрастващо момиче да спираме цели хранителни групи, но ще се пробва.

Отделно ще се иска направление и за дерматолог.

# 661
Аз чета темата заради тийнката вкъщи и исках да споделя, че вчера гледах един лекар, който свързваше акнето с инсулиновата резистентност и метаболитния синдром.
Явно ще трябва да се мине на елиминираща диета, а хич не ми се искаше на подрастващо момиче да спираме цели хранителни групи, но ще се пробва.

Отделно ще се иска направление и за дерматолог.
Ние сме на диета без прясно мляко,захар,бял хляб,газирано,пържено.

# 662
Относно диетата, със сигурност това е ключът. Интересното е, че бях попаднала на един човек който мисля в рамките на 10г. беше изпробвал буквално всички диети, за които е чул дори и някои супер налудничеви, в опити да пребори акнето. Първо започнал със суровоядство, имал изключително много енергия акнето изчезнало, но успял да издържи само 8м., трябвало да се ядат огромни количества храна, не може да идеш на ресторант с приятели и тн. После 4г. бил на кето режим, малка част от акнето се върнало, но като цяло нямал, но нямал и никаква енергия и тн и тн и накрая открил какво трябва да се яде, но го споделя в книга, която не си купих и не знм в крайна сметка. Но имаше насоки, че например може млечни, но да не са от тези бъкани с антибиотици и хормони животни, а свободно отглеждани и тн и тн.

# 663
Познавам хора с доказана ИР и нямат една пъпчица, и хора като дъщеря ми, която е 55 кг на 170, и само козметичните процедури и спасяват положението, но и баща и е бил така, т.е. е наследствено. Не може да се обобщава. Но определено процедурите при козметик, по възможност по-често подобряват изключително лицето, разредим ли ги веднага си личи, макар и не толкова тежко, както преди да ги започнем.

# 664
Каквото и да се изпише по темата, всичко е индивидуално и е на принципа проба-грешка.
На мен ми помагат следните неща - почистване на лицето при козметик на месец и половина, пилинг и маска в домашни условия веднъж седмично, измиващ гел веднъж дневно и доста често минавам с тампочета с лавандулова вода като през деня ми се омазни кожата. Като цяло избягвам да слагам слънцезащита, тъй като първо съм на закрито през деня и второ съм пробвала не една и две скъпи марки, но много са тежки и мазни пустите слънцезащити.
Но и лятото реално не ползвам никакви киселини, така че шанса за пигментация е нисък.

# 665
  • Пловдив
Диета не е = на плацебо. М не...
На нас също ни препоръчаха сега веднъж месечно почистване.
Според нашта док Епидуото е най-доброто за поддържане. Скиноренът бил слаб.

# 666
Суровоядството чисти кожата (поне при хората, които знам, че са опитали), но може да раздразни много една слаба жлъчка. Освен че е тегаво да се живее така. Трябва някакъв баланс да се търси. Аз слънцезащита за мен не съм открила, буквално за 2-3 дни ми влошава кожата.

# 667
Ами вярвам в суровоядството, помагало ми е, но
1.трябва да се прави правилно
2.достатъчно дълго поне 6м са нужни за да се изчисти кожата
Аз обаче практически не мога да го постигна, изключително трудно ми е.
Между другото много ми помогна, че си изхвърлих бб крема на гарниер, ползвам го от години сега си давам сметка, колко много ми е омазнявал кожата. Като цяло нищо не мажа слънцезащита в краен случай и то най-леката на биодерма 50фактор.

# 668
Аз и от нея имам проблем, приготвила съм флакончето да го подаря на майка ми.

# 669
  • Gotse Delchev
Здравейте! Чух за една рецепта, която била доста ефективна при акне - салицилов спирт 2% със хлорнитормицин и ампула гентамицин. Разтварят се в спирта и с памучен тампон се нанася върху засегнатите участъци. Някой ползвал ли е и има ли ефект?

# 670
Има ефект,краткотраен.

# 671
Аз мисля да преминавам от бензоил пероксид 5% на 10%. Мисля, че кожата ми се адаптира и се сработи добре с 5%, но ще продължа с малко по-тежка артилерия. Поръчах си Бензакнен 10% и също гелчето им за измиване. Доволна съм от марката, не знам дали и другата немска марка БПО Кордес е добра, достъпни са цените на тези Кордес. Вече си поръчвам от немски аптеки онлайн, че в базар са станали много нагли кожодери.

# 672
Аз пък мисля да го спирам БП за сега, помогна ми имам няколко пъпки и белези по гърба, но катп цяло след приема на противозачатъчни кожата този месец не ми се омазни, косата ми издържа дни наред без да я мия, самата текстура се смени. Разбира се и противозачатъчни ще ги спра защото страничните ефекти бяха пълен отврат, но поне вече знам, че е хормонално и знам че не е нормално да трябва да си мия косата всеки ден за да не е мазна.

# 673
Колко си ползвала БП? Аз вече доизразходвам тубичка 40гр. но се страхувам да го спирам и ще почвам тубичка 60 гр. 10%, като поддържаща терапия. Мисля цяло лято да си го ползвам, не се излагам на слънце.
Ако ще спираш противозачатъчните според мен добре е да поддържаш кожата с нещо против пъпки, защото има много случаи на момичета, при които се връщат пъпките след спиране на противозачатъчните.

# 674
  • Пловдив
Аз не съм чувала за случай, в който да не се връщат. Това ще е феномен някакъв.

Общи условия

Активация на акаунт