Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 421
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Последно ползвах друга лавандулова вода и розова вода и двете няма да ги повторя.

# 646
Аз от розовата вода на Зоя се обривам. Гледам, че памучето след минаване на лицето е замърсено, уж чисти нещо, но после ставам червена и се налага да ползвам друг специализиран лосион или да се мия с гел.

# 647
  • Sredets/Burgas
Всеки си решава сам, но моето мнение е - да не се използват каквито и да било води без консервант, който да пази течността от заразяване. Вероятността да си влоши акнето, отколкото да се подобри положението е в пъти по-голяма.

# 648
Някой пробвал ли е ексфолиране с лимон и захар( става въпрос за акне по гърба). Сега гледах поредното "how I cleared my acne video" и момичето сподели, че за 3 седмици всяка вечер е правила това ексфолиране и се е изчистила 🤔

# 649
  • София
Флоралните води ги държа в хладилник. Не забелязвам да работят в насока борба с пъпки, но пък много хубаво освежават след душ/ баня, когато са студени. И после тонер, и останалата част от ежедневната рутина.
Най-много ми харесва водата от бял равнец - доста силен билков аромат има, но освежава кожата. Между другото я дават точно за проблемна кожа. Друга любима вода ми е тази от маточина.

# 650
Някой пробвал ли е ексфолиране с лимон и захар( става въпрос за акне по гърба). Сега гледах поредното "how I cleared my acne video" и момичето сподели, че за 3 седмици всяка вечер е правила това ексфолиране и се е изчистила 🤔
Ммм, малко е съмнително, аз имам акне по гърба и мога да кажа че само содата ми помага , при всяко къпане си търках гърба със сода в продължение на 3 месеца и гърба ми се изчисти заедно с петната, но в момента в коййто спра пак излизат

# 651
И аз с позитивен опит от содата спрямо акнето, но много суши и съсипва кожата, а аз на лицето я слагах. 🙄

# 652
По принцип има едно правило за трите вредни С-та за кожата - сода, сапун, спирт. Обаче ако единственият риск е, че содата изсушава, а има ефект, тогава не виждам причина да не се пробва. Аз например вкарах в рутината си серен сапун. Зверски изсушава кожата, но след 3 часа тя си се омазнява, на мен не ми пречи, че докато лекувам акне кожата ще ми е суха. Хората на роакутан също са със суха кожа и ефектът след това е много добър гледам. Възможно е от сухотата кожата да се омазнява още повече, но като се мие често, според мен няма сухотата да влоши акнето.
Аз обмислям да си направя спрейче с морска сол и вода и да си пръскам за освежаване лицето. Защото нали морската вода се отразява добре на кожата, та ще рискувам с още едно вредно С.

# 653
Имам един анти-акне крем на A-derma. След намазване с него кожата ми почервенява (лицето). Дали реагирам зле на крема или така трябва да бъде. 🤔 Усещам и леко щипане.

# 654
Няма оправия с тези пъпки. Правя си пилинг с прясно мляко и желатин, кожата после става много хубава.
Много ми се искаше да вкарам анти-ейдж грижа за кожата, но всеки опит (а не са евтини марки) завършва със зверско акне. Та си трая с хидратиращи/успокояващи и вече не знам какво да правя.
Назад бяхте коментирали ефекта от противозачатъчните, наистина се раждаш с тях, но спирането разказва играта - коса, лице, гърди.. всичко отива по.... Минават месеци, докато нещата си дойдат по местата

# 655
Аз си оправих акнето с мезотерапия доктори ходене 2 години по лекари изследвания и нищо

# 656
Аз горе долу закрепих положението, но по гърба продължавам да имам петна. Някой може ли да ми препоръча макиаж за тази част на тялото? Задължително е да не цапа дрехите.

# 657
Аз си оправих акнето с мезотерапия доктори ходене 2 години по лекари изследвания и нищо
Kакво е акнето и на колко години сте? На мен също ми предлагаха мезотерапия (вампирски лифтинг) за петната обаче не се престраших и не я направих. Вашата каква беше и колко процедури си правихте?

# 658
Няма оправия с тези пъпки. Правя си пилинг с прясно мляко и желатин, кожата после става много хубава.
Много ми се искаше да вкарам анти-ейдж грижа за кожата, но всеки опит (а не са евтини марки) завършва със зверско акне. Та си трая с хидратиращи/успокояващи и вече не знам какво да правя.
Назад бяхте коментирали ефекта от противозачатъчните, наистина се раждаш с тях, но спирането разказва играта - коса, лице, гърди.. всичко отива по.... Минават месеци, докато нещата си дойдат по местата
Ползвам това на Виши анти ейдж за проблемна кожа,нямам пъпки от него ✌
https://www.notino.bg/vichy/normaderm-anti-age-dneven-krem-proti … lemna-kozha-akne/

# 659
Много благодаря! Ще го пробвам! От slow age се обривах много.

Общи условия

Активация на акаунт