Против акне/пъпки по лицето 12

• 59 423
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Искам да попитам някой ползвал ли е лайка в борба с акнето, защото много приятели и близки твърдят че е доста добро средство именно за това. Та мисълта ми беше ако някой е ползвал, моля да сподели какви са резултатите.
За лайка не знам, но опитай чай от коприва, много добре прочиства кръвта

# 631
Имах акне в студентските години. Пробвах какво ли не и мисля, че тогава едно лосионче на Синхролайн ме спаси по препоръка на дерматолог. След като завърших, кожата ми се подобри, едни 10 години да кажем не съм имала проблеми, а единични пъпки. Начинът ми на хранене е бил вегански, но съм имала единични пъпки, не е като да е била порцеланова кожата. Акнето ми започна миналата есен, след като започнах да ползвам продукти на The Ordinary - ниацинамид, хиалуронова киселина, а впоследствие алфа арбутин и азелаиновата им. Също започнах да консумирам кашкавал и яйца и то много, след като 8 години не бях яла. Няколко месеца имах кистозни пъпки само по челото в линията на косата, а после тези пъпки обзеха и лицето. Носенето на маски естествено влоши положението. Два пъти зимата сложих и една слънцезащита на Гарние, която също подозирам, че повлия много зле.

# 632
Ох, и моите проблеми започнаха с прехвалените продукти на The Ordinary, както и с козметиката като цяло...

Бих посъветвала момичета, които не ползват козметика и им е добре лицето, да не залитат по тази ужасна краста да се мажат... нямах никакви фини линии и бръчки под очите преди 2 серума на ТО да ми видят сметката...

# 633
За лайката съм писала в няколко теми, на мен ми изчисти кистозно акне, за има има- няма 20 дни. По 1л пиех на ден. Сега пак ми се е появила една пъпка и шести ден ме мързи да си направя 😩

# 634
  • Gotse Delchev
За лайката съм писала в няколко теми, на мен ми изчисти кистозно акне, за има има- няма 20 дни. По 1л пиех на ден. Сега пак ми се е появила една пъпка и шести ден ме мързи да си направя 😩

Ще пробвам.
А искам да питам колко тежко беше вашето акне, защото моето е просто ужасно. Бузите са ми целите в кистозни пъпчици и по брадичката има няколко. И на дерматолог бях, но уви - без резултат. Надявам се лайката да помогне.

# 635
Отдавна не съм писала, но се старая да чета редовно. Гледам, че сте споменали козметиката на ТО. Преди близо 2 години си бях взела техния ниацинамид и така се опъпчих, както никога. Сигурна съм, че беше от него, защото спирах да го ползвам, после пак му давах шанс и резултатът беше пъпки.  Преди около месец се реших да пробвам аналогичния продукт с ниацинамид на революшън. Еми нищо общо. За близо 4 седмици доста ми се изчисти лицето и съм сигурна, че се дължи на него. Само че да вметна, има и недоволни от него, което ще рече, че пак е строго индивидуално. Иначе за себе си съм установила, че хидратиращия крем на ТО (в момента не се сещам точното му име) ми влияе супер и ползвам втора опаковка. Понякога вечер слагам Скинорен, но рядко, някъде на 4-5 дни. Веднъж в седмицата вечер минавам с тоника с киселини на Биотрейд. И много важно - старая се да не си пипам лицето, защото установих, че го правя много често при стрес несъзнателно и кожата се влошава. През деня задължително слагам слънцезащита на Ла Рош и да чукна на дърво, кожата ми доста светна. Е, има какво да се желае, но и на това се радвам.

# 636
И чаят от коприва има пречистващи действия, но трябва да се пие голямо количество в продължителен срок от време. Аз ти започвам да пия корени от коприва, ту спирам...
Да ви кажа не е за подценяване и психическата нагласа. Отскоро гледам мотивиращи клипчета и снимки на хора с акне в инстаграм и тикток и успях да приема себе си и да спра да се притеснявам. Такава е кожата ми в момента и го приемам. Не ползвам продукти за прикриване на пъпките, защото не ми трябват илюзии. В момента съм в етапа, в който съм приела проблема, полагам грижи, пък все ще има светлина в тунела. И вие не се стресирайте излишно, състоянието на кожата ни в момента не трябва да е никакъв фактор за самочувствието. Отделно всеки ден в Интернет виждаме нереални образи, които ни карат да губим връзка с реалността.

# 637

Ще пробвам.
А искам да питам колко тежко беше вашето акне, защото моето е просто ужасно. Бузите са ми целите в кистозни пъпчици и по брадичката има няколко. И на дерматолог бях, но уви - без резултат. Надявам се лайката да помогне.
Винаги съм имала пъпчици, но нищо сериозно, до като един ден не ми изби нещо огромно подкожно на дясната буза. След това и на лявата. Какво ли не пробвах, нямаше ефект. Пих и антибиотик предписан ми от дерматолог.  Беше ужас понеже се опитвах и сама да ги отстраня. Лайката ме оправи, но за съжаление ми останаха вдлъбнати белези. Направих три процедури микронидлинг за белезите, след първата имаше видим ефект, след останалите две - не. Предполагам, че ако направя още процедури, може би ще си позаличат съвсем, но не ми се и дават толкова пари за сега. Препоръчвам също, лайката да се използва и като тоник на лицето. Когато съм уморена вечер, след стандартното почистване на лицето, просто си сипвам малко лайка в шепата и  обтривам лицето. Иначе е хубаво с памучен тампон. Също забелязах подобрение тогава и от чай от пелин, но не го препоръчвам, защото колкото е силна билката, толкова е и отровна. С повишено внимание трябва да се пие.

# 638
  • Gotse Delchev

Ще пробвам.
Винаги съм имала пъпчици, но нищо сериозно, до като един ден не ми изби нещо огромно подкожно на дясната буза. След това и на лявата. Какво ли не пробвах, нямаше ефект. Пих и антибиотик предписан ми от дерматолог.  Беше ужас понеже се опитвах и сама да ги отстраня. Лайката ме оправи, но за съжаление ми останаха вдлъбнати белези. Направих три процедури микронидлинг за белезите, след първата имаше видим ефект, след останалите две - не. Предполагам, че ако направя още процедури, може би ще си позаличат съвсем, но не ми се и дават толкова пари за сега. Препоръчвам също, лайката да се използва и като тоник на лицето. Когато съм уморена вечер, след стандартното почистване на лицето, просто си сипвам малко лайка в шепата и  обтривам лицето. Иначе е хубаво с памучен тампон. Също забелязах подобрение тогава и от чай от пелин, но не го препоръчвам, защото колкото е силна билката, толкова е и отровна. С повишено внимание трябва да се пие.
Същият проблем и при мен. Имах пъпчици но значително по-малко и бяха просто мънички с бяло връхче. Докато изведнъж целите ми бузи пламнаха в подкожни, огормни пъпки коите не могат да стигнат до бял връх и просто си стоят там. Близо 1 месец вече се боря с тях и никакъв резултат.

# 639
  • София
Моля препоръчайте някой лосион или тоник(къде е разликата незнам) за проблемна кожа от който сте доволни.
Заглеждам тези:
https://remedium.bg/eucerin-dermopure-tonik-za-litse-za-kozha-sk … -x200-ml-137283/p
https://remedium.bg/m-asam-clear-skin-pochistvasht-tonik-za-lits … a-x200-ml-66511/p
https://remedium.bg/galenic-purete-sublime-obnovyavasht-losion-z … a-x200-ml-79502/p

# 640
# 641
Аз съм много доволна от най-елементарното лосионче на Амрита.

# 642
По въпроса с вечерната иглика, пих я 1 месец беше ми изписана по друга причина и не видях ефект върху акнето, може би трябва по-дълго време или знам ли

# 643
Хубаво е лосиончвто на амрита, съдържа розмарин. Ползвала съм го преди. Съдържа обаче алкохол, ако някого го притеснява. Напомнихте ми да се заредят с козметиката на Амрита. И коректорчето с четчица бялото за локално третиране на пъпки не е лошо.

# 644

Ползвали ли сте тази лавандулова вода за акне? Може ли мнения?

Общи условия

Активация на акаунт